Hoe te Overklokken RAM-geheugen Uw Computer

0
172
Georgii Shipin/Shutterstock.com

RAM-geheugen wordt vaak geleverd uit de fabriek met een lagere snelheid dan het silicium in staat is. Met een paar minuten in de BIOS en een beetje testen, kunt u uw geheugen sneller te lopen dan de specificaties van de fabrikant.

Wat U Moet Weten Voordat U Begint

RAM is heel wat complexer dan de CPU of GPU overklokken, waar je alleen maar het starten van een knop en het bidden van uw mooie alles-in-één watercooler niet uw systeem in een ruimte verwarming. RAM-geheugen zijn er veel knoppen te draaien, maar het is ook veel veiliger, omdat ze niet produceren veel warmte.

Dit heeft echt voordelen. Elk programma dat u gebruik slaat zijn gegevens in het RAM-geheugen voordat u het in de CPU interne cache, en programma ‘ s die gebruik maken van een heleboel kan churn door de RAM als boter. In games, verbeteringen in het RAM-geheugen van de totale latency kan bezuinigen op frame keer aanzienlijk. Dit kan het verbeteren van de algehele frame rates en (nog belangrijker) het verminderen van het stotteren tijdens CPU-intensieve gebieden, waar de nieuwe gegevens moeten worden geladen vanuit het RAM-geheugen naar de cache of VRAM.

RAM-geheugen snelheid wordt meestal gemeten in megahertz (Mhz). DDR4 voorraad snelheid is meestal 2133 Mhz of 2400 Mhz, maar de echte snelheid is eigenlijk de helft van dat sinds het Double Data Rate (DDR). Op de top van dit, uw geheugen heeft meer dan twintig verschillende tijdstippen waarop de controle latency, en hoe snel je kunt lezen en schrijven. Deze worden gemeten in termen van de klok cycli en vaak gegroepeerd onder de “CAS Latency (CL)” afkorting. Bijvoorbeeld, een midrange kit van DDR4 kan worden geschat op 3200 Mhz CL16. Het verbeteren van zowel de snelheid of timing verbetert de latency en de verwerkingscapaciteit.

Het geheugen praat met de rest van de computer met behulp van een systeem genaamd Serial Presence Detect. Door middel van deze, het geeft de BIOS-een set van primaire frequenties en tijden dat het kan werken, genaamd de JEDEC specificaties. Dit is de stock snelheid, en het is gebakken in elke DDR4-stick ooit gemaakt.

Maar, Intel een manier gevonden om het systeem te bedriegen. Door het aanbieden van een ander profiel op de top van de JEDEC, genaamd XMP (Extreme Memory Profile), konden ze RAM hoger dan de standaard snelheden. Als je het RAM-geheugen dat de nominale meer dan 2400 Mhz, bent u waarschijnlijk het verkrijgen van een kit met een XMP-profiel dat u kunt inschakelen. Dit is strafbaar, met een fabriek overklokken.

Hier is het ding al—te wijten aan verschillende factoren, die overclock meestal niet het beste is, en je kunt duwen verder dan de door de fabrikant bestemd is.

Voor een, fabrikanten niet bin alles op 100%. Ze hebben de prijs van de dure kits hoger, dus is het vaak het geval dat uw geheugen kwam met het XMP-profiel het deed, want van segmentatie van de producten. De kit werkt ook binnen een bepaalde spanning, meestal 1.350 volt voor midrange DDR4, maar u kunt dit een beetje aan jezelf, iets wat fabrikanten doen voor een hogere snelheid kits.

Maar het grootste probleem is dat het EPD niet bloot elke timing. Volgens een vertegenwoordiger in Kingston, ze “tune de ‘Primaire’ timing (CL, RCD, RP-RAS) alleen,” en omdat het SPD-systeem gebruikt voor het opslaan van XMP-profielen heeft een beperkte set van items, de rest is aan het moederbord om te beslissen, die niet altijd de juiste keuze maken. In mijn geval, mijn ASUS moederbord is “auto” ingesteld sommige vreemde waarden voor enkele van de timing. Mijn set van RAM weigerde te voeren met het XMP-profiel uit de doos totdat ik een vaste tijdstippen mezelf.

Het Bepalen van de Perfecte RAM-geheugen Timings

Hoewel het geheugen te overklokken is heel veilig, het is ook een beetje ingewikkelder dan alleen zwengelen de wijzerplaat. Als u een AMD Ryzen systeem, je bent in geluk, want er is een tool genaamd “Ryzen DRAM Calculator” dat maakt dit hele proces veel gemakkelijker. De calculator zal wegnemen van enkele van de hoofdpijn van trial and error, en je hoeft niet uit het RAM-geheugen op het moederbord is “AUTO” – instellingen.

Voor Intel systemen, deze tool is het nog steeds handig als een richtsnoer voor de primaire tijden, en de ” built-in memory tester zal op dezelfde manier werken als goed. Je wilt downloaden dit ook, zelfs als je niet op een AMD systeem.

Openen van het apparaat en voert u in welke versie van Ryzen je op (net in Ryzen 2 Gen als je op Intel) en welk type geheugen je hebt. Als je het niet weet, kun je het ook online vinden met een zoekopdracht in Google voor uw RAM-kit artikelnummer.

Druk op de paarse “R – XMP -” knop aan de onderkant voor het laden van de kit het XMP-profiel. Voer in uw Ryzen versie en het type geheugen en druk op “Berekenen VEILIG” voor het berekenen van je timing. U kunt gebruik maken van de “Vergelijken Timing” – knop om een vergelijking met uw XMP-instellingen. U zult merken dat veel van de tijden zijn aangescherpt.

De VEILIGE instellingen bijna altijd werken; ik heb geen problemen met hen op meerdere frequenties op voorraad spanning. De SNELLE tijden zal waarschijnlijk werken, maar niet stabiel op voorraad spanning.

Om gebruik te maken van dit, zult u wilt opslaan een screenshot (er zit een knop op de linker onderkant) en stuur het naar een apart apparaat, zodat u het kunt bekijken terwijl in de BIOS.

Hoe te Overklokken Uw RAM in Je BIOS

Zorg ervoor dat u hebt een screenshot van de calculator opgeslagen op een apart apparaat (of ergens geschreven staan), omdat de rest van de stappen in de BIOS, zonder toegang tot uw bureaublad.

Schakel de PC uit en start het back-up in de BIOS of UEFI firmware setup-scherm. Je zult vaak op een toets te drukken als “Del” herhaaldelijk als de PC opstart om dit scherm te openen. U zal worden gepresenteerd met een scherm vergelijkbaar met deze:

Zoek de sectie voor het geheugen, en laad je XMP-profiel te starten met. Zorg ervoor dat de frequentie is wat je wilt. Als je niet eens willen aanraken de timing, kunt u waarschijnlijk toenemen van de frequentie terwijl dezelfde tijden (vooral op Intel-platforms).

Er moet nog sectie voor de timing van de controle. Dit Open:

Open nu de screenshot op je telefoon, en begin met het invoeren van getallen. In mijn geval, de volgorde overeenkomt met de rekenmachine, maar je wilt controleren en controleren alles.

In mijn geval, de ASUS BIOS verschijnt de volledige namen voor veel van de primaire tijden, dus hier is een lijst van de primaire timing en de bijbehorende jargon:

  • tCL – Primaire CAS Latency
  • tRCDRD – RAS to CAS Lees Vertraging
  • tRCDWR – RAS to CAS Schrijven Vertraging. Dit is soms gegroepeerd met lezen, maar niet altijd.
  • tRP – RAS Voorvulling (PRE -) Tijd
  • tRAS – RAS-Actief (ACT) Tijd

De rest moet precies overeen.

Voor Intel, zult u wilt om het primaire timing ten minste, en de rest kunt u achterlaten op auto. Als u dat wilt, kunt u proberen het invoeren van de subtimings de calculator geeft. Ik zie geen reden waarom dit niet zou werken, maar kan niet controleren of op mijn Ryzen systeem. Als u problemen ondervindt met de automatische instellingen, probeert u deze handmatig invoeren.

Zodra u klaar bent met de timing, de sectie voor regeling van de spanning. U wilt invoeren in de aanbevolen DRAM voltage (de calculator toont potentieel onveilige spanningen in het rood. Alles onder 1.450 v is waarschijnlijk prima). Als je op Ryzen, zult u wilt invoeren in de aanbevolen SOC spanning, die de bevoegdheden van de geheugen controller op de CPU.

Sla de instellingen op en sluit het BIOS (op mijn PC, ik heb het te druk op F10 voor dat). Uw computer moet opnieuw opstarten, en als het opstart in Windows, kunt u verplaatsen op naar de volgende stap.

Wat te Doen Als Het niet POST

Als dit niet lukt, uw moederbord waarschijnlijk niet meer door de power-on self-test (POST) zul je waarschijnlijk moeten wachten ongeveer dertig seconden voor de BIOS voor het opstarten in de veilige modus en het herstellen van de laatste werken van de instellingen. U kunt proberen het stoten van het geheugen voltage in 25 millivolt (0.025 v) stappen voor het bereiken van de maximaal aanbevolen spanning. U kunt ook proberen het verhogen van de SOC spanning iets op Ryzen systemen, zoals 1e en 2e generatie Ryzen zijn bijzonder kieskeurig met het geheugen te overklokken. Intel heeft niet dezelfde SOC als Ryzen, en zal waarschijnlijk niet hebben dit probleem toch.

Als uw computer niet opstarten in veilige modus, hoeft u niet om te zetten in een presse-papier. Je BIOS waarschijnlijk niet hebben dat zijn voorzien, en moet je het wissen van CMOS handmatig. Dit is meestal een batterij op het moederbord kunt u verwijderen en opnieuw installeren of een pin door de voorkant kop. Raadpleeg uw moederbord handleiding. U moet nemen een schroevendraaier of een schaar (ideaal, ze maken jumpers en schakelaars voor dit, maar u waarschijnlijk niet over deze rondslingeren) en raken de twee pennen van elkaar, het creëren van een elektrische aansluiting. Maak je geen zorgen, het zal niet een schok voor je. De PC zal opnieuw weer normaal.

Zorg Ervoor dat de Overklok Stabiel

Zodra je terug bent in Windows, het leuke doesn ‘ t stop maar. Wilt u controleren of de overklok stabiel is. De rekenmachine heeft een tabblad genaamd “MEMbench” die kunnen worden gebruikt voor deze. Kies de stand “aangepast” en de taak bereik tot 400%. Klik op “Max RAM” aan de onderkant voor het toewijzen van al je resterende RAM. Dit zal test uw RAM voor fouten vier keer over.

Klik op “Uitvoeren” wanneer u klaar bent om te beginnen en geef het een paar minuten. In mijn geval, het testen van 32 GB RAM 400% taak scope nam minder dan tien minuten.

Als er geen fouten zijn, kunt u proberen om de druk op de klokken verder, of het testen van de “FAST” – instellingen. Dit is het volledige geheugen te overklokken zijn; gewoon trial and error, spam verwijderen, en te wachten voor MEMbench te voltooien. Sommige mensen vinden dit soort van routine rustgevend.

Als je eenmaal hebt versleten van je Numpad en zijn tevreden met de resultaten, die u zult willen doen om een overnachting te controleren of de overklokken is absoluut 100% stabiel. De taak bereik om iets geks hoog (100,000% moeten doen) en komen weer terug zodra je wakker wordt. Als er geen fouten zijn, u kunt genieten van uw overklokken. Het ergste wat er gebeurt als je dit overslaan overnachting stap is dat u bericht of willekeurige crash ergens langs de lijn (dat gebeurt met een snelheid van het RAM-geheugen van tijd tot tijd, tenzij u ECC-geheugen).

Benchmark Uw RAM om te Controleren of Uw Prestaties

Als je bent bijzonder concurrerend en u wilt zien hoe je RAM-zich verhoudt tot de concurrentie, u kunt downloaden UserBenchmark voor het benchmarken van je hele PC, met inbegrip van uw RAM-geheugen. Dit zal u een overzicht geven je te vertellen hoe goed uw systeem uitvoeren. U kunt ook gebruik maken van een game-specifieke benchmark, zoals Unigine Superpositie, maar u zult waarschijnlijk hebben meerdere tests als de fout marge is vrij hoog met benchmarks, zoals deze.

Mijn resultaten waren bijzonder indrukwekkend; ik kocht een 32 GB kit van Micron E-sterven (bekend als een goedkope en goed in overclocking) geschat op 3200@CL16, voor $130. UserBenchmark gaf het een voorraad score van 90% van de snelheid in vergelijking met gemiddeld RAM, maar ook de aanscherping van de timing 3200@CL14 geeft het een 113% score, een 23% prestaties te verhogen.

Dit zet de $130 Micron E-sterven kit op een lijn met 3200@CL14 kits die verkopen voor meer dan $250, dat is heel de kostenbesparingen. Deze waren gewoon mijn resultaten, en je snelheid zal variëren, afhankelijk van hoe goed uw geheugen overclocks en hoe je CPU hengsels.

LEES VERDER

  • “Wat is Nieuw in Chrome 77, Aankomst 10 September
  • “Hoe te Gebruiken aanbrengen op Linux
  • “Waarom levert USB Zo Ingewikkeld?
  • “Wat Moet U Doen Als U een Phishing e-Mail?
  • “Waarom Heb Je om In te Loggen op Uw Thuis-PC, Toch?