Autofyll: Hva Det Er Og Hvordan Du Bruker Det På Din Android-Enhet

0
132

Hvis du ikke er en fan av å fylle ut tidkrevende skjemaer, eller bli frustrert med apps som krever at du, her er noen gode nyheter: du trenger ikke lenger takket være autofyll. Autofyll er en dedikert ramme introdusert av Google som styrer kommunikasjonen mellom autofyll service og apps på Android-enheten.

Tjenesten fungerer mye som passord ledere, som tar stresset ut av å glemme passord, og fyller ut informasjon i andre programmer ved hjelp av dine data. Dette forbedrer brukeropplevelsen fordi du vil bruke mindre tid på å fylle ut feltene, og redusere skrivefeil spesielt når du bruker mobile enheter.

Med autofyll-rammeverket består av tjenester som passord ledere, autofyll-klienter, eller apper som holder dine data, og Android OS som tilbyr plattformen som alt fungerer sammen.

Autofyll kom med Android Oreo (8.0) som en av de under panseret forbedringer designet for å gjøre Android-enheter som kjører jevnere, raskere og kjøligere. For brukere og utviklere, det er en godsend fordi det gjør det lettere å skrive inn påloggingsinformasjon i støttes apper som Netflix og andre.

I utgangspunktet, når du er logget inn på en egnet app, Google autofyll-tjenesten synes og brukes av Google-passord management service for å skrive inn dine påloggingsdetaljer.

I dag skjønt, det fungerer med andre password manager apper som LastPass, 1Password eller Dashlane, som før Oreo, hadde sitt eget system for automatisk å fylle inn brukernavn og passord med noen hacks. Dette er ikke lenger nødvendig.

Hvis du har noen av disse programmene er installert, vil du bli bedt om å sikkert og automatisk oppgi brukernavn og passord når en web-side som ber om godkjenning, eller når du åpner apper.

En annen stor del av autofyll er hvis du har nye pålogginger at du ikke har brukt i dine passord manager, når du gjør det første gang, bør det be deg om å lagre data til standard manager-app.

Slik Bruker Du Autofyll Med Din Google-Konto

Din Google-konto er nyttig når du registrerer deg for nesten hver tjeneste som er tilgjengelig online. Faktisk, er det sannsynligvis på Facebook største rival i dette området, selv om det er andre tjenester som fortsatt kreve at du registrerer deg for en konto for å bruke dem.

De fleste online-tjenester som gir brukerne den foretrukne alternativet for å registrere deg og logge inn med sin Facebook-eller Google-kontoen.

Hver gang du besøker en side for registrering på nettstedet, deres informasjon er automatisk fylt ut når du melder deg inn med Google-kontoen din. Dette er gjort mulig på grunn av autofyllfunksjonen til Chrome, som lagrer dine påloggingsdetaljer til din Google-konto.

Med autofyll-nå tilgjengelig på Android-apper og enheter, kan du lagre din påloggingsinformasjon for elektroniske tjenester som Netflix, for eksempel, og Google vil autofyll data på Android-enheten du logger deg på.

For å aktivere Google autofyll for apps og Android-enheten, tar du trinnene nedenfor.

Gå til Innstillinger på din Android-enhet.

Bla ned og finne System eller daglig Ledelse.

Ta hurtig på Språk og Tid ( dette kan eller kan ikke vises, avhengig av din Android-versjon. Hvis det ikke er tilgjengelig, kan du gå til neste trinn).

Velg Språk Og Inndata.

Trykk på Avanserte innstillinger – delen (Inngang Bistand) i bunnen for å utvide listen (avhengig av din Android-versjon).

Trykk på Autofyll-tjeneste.

Neste, trykk på Google for å velge den (som standard).

Velg Autofyll med Google.

Gå tilbake til automatisk utfylling av Tjenesten. Ta hurtig på Innstillinger ved siden av Google app du har valgt. Du bør få en melding som viser deg hvilken type informasjon som Google kan se om det er din standard autofyll-tjeneste.

Klikk OK for å bekrefte. Velg standard e-post-adresse du vil bruke med autofyll-tjeneste. Klikk På Fortsett.

Test tjenesten ved å åpne en app, og du prøver å logge deg på når du blir bedt om å sende påloggingsinformasjonen for Google-kontoen din.

Slik Bruker du Autofyll Med et Passord Manager

Innebygd nettleser passord ledere som de i Chrome, Safari, Firefox eller Opera hjelpe deg med å spare tid og gjøre passord management praktisk. Men de gir en falsk følelse av trygghet, som ikke holder opp, spesielt når det er en nettleser brudd.

Med en separat og egen password manager, kan du opprette og holde bedre og sterkere passord, og vet at de vil være mer sikker enn de ville gjort i din nettleser. Foreløpig password manager apper som støtter Google autofyll inkluderer LastPass (Google-sertifiserte), Enpass, 1Password, Keeper og Dashlane.

Hvis du ønsker å sette opp autofyll til å arbeide med dine passord manager, trenger du å laste ned den manager-app først. Hvis du allerede har en i din Android-enhet, kan du bruke fremgangsmåten nedenfor for å sette opp autofyll-tjeneste.

Last ned og installere en Google-støttet passord manager.

Gå til Innstillinger > System. Ta Hurtig På Språk Og Inndata.

Trykk på Avansert del for å utvide den. Velg Autofyll-tjenesten og velg ditt passord manager. Hvis det ikke er på listen, trykker du Legg til Tjenesten.

Åpne en app, og når du blir bedt om det, trykker du på Autofyll med [password manager]. For eksempel, hvis din standard app er LastPass, trykk Autofyll med LastPass.

Autentisering ved hjelp av et passord eller fingeravtrykk for å bekrefte handlingen. Logg inn på appen du ønsker og bruke den.

Nå kan du bruke autofyll for å skrive inn dine påloggingsdetaljer med din Google-konto eller ditt passord manager. Når du trykker på logg inn på en hvilken som helst app, din e-postadresse vil vises som et forslag, mye som autofyll for Chrome i signin feltet.

Med apper fra tredjeparter, derimot, vil du bli bedt om å låse opp din password manager og velg deretter din legitimasjon uten å logge på skjermen.