5 Zagen Moet U in Uw Werkplaats

0
167
Josh Hendrickson

Volwassenheid betekent dat je te pakken allerlei nieuwe taken, met inbegrip van het afbreken van materialen voor projecten of opruimen. Indien u de juiste zaag, kunt u sneller werken. Met deze zagen in de workshop, geen project zal u neer vertragen.

De meeste van ons weten hoe een zaag werkt—je beweegt het mes heen en weer over het materiaal en de pull of push stroke doorsnijdt het. Verschillende soorten zagen er hetzelfde uitzien, dus je zou aannemen dat een ijzerzaag, een boog zag, en het hoofd zag, kan alle dezelfde taak even goed.

Maar dat kon niet verder van de waarheid. De aard van een mes maakt vaak een groot verschil in het type materiaal kan snijden door, en wanneer je het moet gebruiken.

Als u probeert om een metalen leiding of boom ledematen met een standaard kopse handzaag, je ofwel het wrak van het mes of zaag tot uw arm ‘ s over om af te vallen—waarschijnlijk beide.

Als u de juiste zaag voor de klus, het heeft een enorme impact op uw workflow. Met dat in gedachten, hier zijn vijf zagen iedereen moet zelf.

De Werkpaarden: Kopse en Ripsaws

Irwin, SUIZAN

Als je denkt aan een handzaag, je waarschijnlijk voorstellen dat een westelijke kopse zag. Deze zijn er in twee stijlen: kopse en rip snijden. Het verschil is dat de richting die u wilt zag de raad van bestuur.

Meestal, wanneer je het kopen van een bestuur van een box op te slaan, het hout is langer dan het breed is. U cross cut naar het verkorten van de raad van bestuur en rip cut te verkleinen.

Josh Hendrickson

Stel een raad van bestuur samengesteld uit gestapelde tandenstokers. Een kopse snijd de tandenstokers in de helft, terwijl een rip snijden zal scheiden in twee bundels van hele tandenstokers. Kopse tanden slice door het hout, graan, en rip gesneden tanden scheiden als het snijdt. Technisch, u kunt gebruik maken van een blad voor werk, maar je krijgt geen schone resultaten, en het zal meer inspanning.

Want je kunt over het algemeen kopen van een bord zo groot als je nodig hebt, kunt u waarschijnlijk wegkomen met het bezit van slechts een kopse zag. Het is handig als je beide, maar vooral als u wilt hergebruiken, houtresten uit voorgaande projecten. We hebben een paar aanbevelingen aan de slag te gaan.

Fabrikanten het ontwerp van de moderne westerse handsaws te zijn voor eenmalig gebruik. Wanneer de tanden zijn stomp of gebroken is, kunt u zich te ontdoen van het en een nieuwe te kopen—maar ze moeten de laatste jaren. Deze goedkope IRWIN Marathon kopse zag het werk gedaan krijgt. Het geeft u een ruwe bezuinigingen moet je zand en schoon te maken. En zoals alle westerse zagen, het vergt veel van het duwen met je elleboog en schouder.

Kopse Zag

IRWIN Tools MARATHON 2011201 15-inch ProTouch Grof Gesneden Zag (2011201)

Shop Nu

$15.13
Meer aanbiedingen

De Japanse Ryoba zag er een stuk anders dan de meer herkenbare westerse zag, maar het omvat ook een aantal voordelen. Ten eerste, het is twee zagen in één: één zijde is een ripcut, en de andere is een kopse. Ten tweede, het mes is dun, dus u verliest minder materiaal als je zag. Ten derde, u pull in plaats van push aan het werk zag. Dit betekent dat u uw hele lichaam te zagen: de armen, de schouder, de rug, core en benen.

Het is ook veel meer ergonomisch dan een western gezien. Er is een leercurve, maar de resultaten die je krijgt van een Ryoba zag zijn fijner en vereisen minder schuren en schoon te maken. Het beste van alles, het mes is verwisselbaar—u koopt alleen de hendel eenmaal.

Kopse en Ripcut in Één

SUIZAN Japanse Trek Zaag Zaag 9.5 Inch Ryoba Dubbele Rand voor Houtbewerking

Shop Nu

$36.99
Meer aanbiedingen

Het beste voor Vers Hout: Boog Zagen

Black & Decker, Bahco

Als je bomen rond uw huis of gaan kamperen vaak, zult u waarschijnlijk moeten bezuinigen wat verse (of groene) hout op een bepaald punt. Je zou in de verleiding om te grijpen uw handige kopse zag en ga naar de stad, maar het hoeft niet. Green wood is vol van vocht, waardoor uw handzaag te binden en vast komen te zitten. Je harder werken voor het zagen van de ledematen en, uiteindelijk, saai of schade aan het gebit.

Boog zagen zijn beter geschikt voor de functie, mits je gebruik maken van messen ontworpen voor groen hout. Het dunne lemmet is gehouden onder spanning, zodat het hout niet knijp uw zag.

In tegenstelling tot de standaard bladen, die er uitzien als een rij van gekartelde tanden, groen hout bladen hebben curves, kanalen en valleien. Deze laat het vocht in de boom om te ontsnappen, dus het mes niet binden. De vorm van de boeg helpt je zag door middel van een ledemaat of het logboek.

De goedkoopste Black & Decker boeg zag het werk zal doen. Bij 21 cm, het is groot genoeg voor de meeste taken, zoals het snijden van takken. Het gaat alleen maar met een groene houten blad, maar als je wilt droog hout opties, je moet vinden van compatibel bladen.

Voor de Basis

Zwart+Decker BD1704 21-Inch Boog Zag met Knuckle Guard

Shop Nu

$21.04
Meer aanbiedingen

De Bahco boog zag biedt alles wat de Black & Decker doet, en meer. De 30-inch blade helpt met grotere taken, zoals het zagen van openhaard hout. U kunt ook kopen met een droge, houten mes (of kopen in het dorre hout, messen en swap) als u wilt werken op een groot, dik, droog hout projecten.

Een Veelzijdige Boog Zag

Bahco 10-30-23 30-Inch Ergo Boog Zag voor Groen Hout

Shop Nu

$27.54
Meer aanbiedingen

Voor het fijne Werk en Ingewikkelde Gewrichten: Omgaan Zagen

Olson, Smithline

De meeste van de zagen op deze lijst zijn groot en zwaar op de hand. Ze krijgen de opdracht snel uitgevoerd, maar zijn niet noodzakelijk precies te zijn. Noch doen maken ze een mooie snit. Omgaan zagen zijn verschillend.

Op het eerste gezicht, ze zien eruit als een kleine boog zag, en dat is omdat ze werken op soortgelijke principes. Het handvat heeft een zeer dunne lemmet aan spanning, waardoor deze zaag kan doen, iets wat anderen niet kunnen: het draait.

Met het hoofd gezien, kunt u meer doen creatieve dingen, zoals snijden, met een hart in een stoel, maar je kunt ook een verkeerde verbinding. Dit is erg handig als je iets doet zoals het opzetten van crown molding of het vervangen van de vloer bekleding.

De meeste huizen zijn niet vierkant, en dat wordt alleen maar erger met de leeftijd. Als u probeert om te voldoen aan de twee planken in de hoek van een kamer, die u zou kunnen vinden dat ze niet zitten spoelen. Met het hoofd gezien, kunt u passen, totdat u een uitstekende afdichting. Dit heet een coping-gewricht, en het is hoe deze zag zijn naam kreeg. Met de juiste bladen, je kan snijden door hout, kunststof of metaal.

De Olson Omgaan zag het belangrijkste selling point is de prijs. Als u geen behoefte heeft aan een coping zag dagelijkse, moet je niet teveel op één. Zelfs het blad vervangers zijn goedkoop. Houd in gedachten, het handvat is niet erg ergonomisch, dus je vindt het misschien pijnlijk om te gebruiken voor langere perioden.

Een Zaag Die het Werk Gedaan Krijgt

Olson Zag SF63510 Omgaan Zag Frame Wijsmaken Omgaan Frame/Einde Schroef

Shop Nu

$8.39
Meer aanbiedingen

Aan de andere kant, als u aan een heleboel projecten die vereisen dat het delicate werk, is het misschien de moeite waard om over te stappen naar de Smithline. De rubberen handvat voelt zich beter in uw handen, en het is makkelijker voor het vervangen van de messen. Het dikker staal dat maakt de spanning is ook duurzamer dan die op de Olson Omgaan zag.

Goed voor de Lange Termijn

Smithline SL-400 Professionele Omgaan Zag

Shop Nu

$18.49
Meer aanbiedingen

Voor Metaal en Kunststof: Hacksaws

Slim Gem Tools, Har-Den

Als u denkt dat een ijzerzaag ziet eruit als een kleinere boog zag, je hebt gelijk. Hacksaws gebruik van dezelfde blade-onder-spanning principe als boog en het omgaan zagen. Maar hacksaws vallen in het midden als het gaat om grootte, en je ze kunt gebruiken voor het snijden van metaal of kunststof.

Je zou kunnen proberen te verkorten van een metalen bad met je boog of kopse zag, maar je moet gewoon ruïne van het blad. Het vereist een volledige redesign van de zaagtanden te snijden door metaal. Als je goed kijkt op een ijzerzaag mes, zie je de tanden maken een golf vorming. Wanneer u hebt nu een soort van metaal of van slangen, het is tijd om break out uw ijzerzaag.

De Slanke Gem Das ijzerzaag is perfect voor kleine banen. Als je moet snijden messing staven, of zelfs een schroef of bout, deze kleine jongen zal het werk doen. Wanneer u het dragen van het mes, kunt u deze vervangen zonder aanschaf van een geheel nieuw zag. En de rubberen grip moet houden uw hand comfortabel.

Voor Kleine Banen

Slim Gem Tools Das Ijzerzaag BC-1921 Professionele Handelaar is de #1 Keuze Bezuinigingen Messing Staal -,Kunststof of Hout – Assembled in De VS

Shop Nu

$17.00
Meer aanbiedingen

Echter, als u nodig hebt om te knippen iets groter dan een bout, dat is waar het Lightdot komt. Het is groot genoeg om mee te nemen op PVC-buizen, en u kunt de hoek van het blad 45 graden bezuinigingen. En de bonus van de storting: u kunt het opslaan van uw extra bladen in het handvat.

Voor Grotere Opdrachten

Ijzerzaag,Lightdot Hardware 12-Inch Hoge-Spanning Ijzerzaag Frame

Shop Nu

$14.59
Meer aanbiedingen

Mijter Zagen de Hoek Hebben op Uw Volgende Snede

Metabo, Stoere, DEWALT

Een mijter zag (mitre buiten de VS), voornamelijk snijdt een hoek van 45 graden in een houten plank. Als je twee kaarten met een mijter knippen, krijg je een 90-graden bocht. Fotolijstjes, doosjes, of wat vierkante of rechthoekige vaak gebruik van haakse sneden, dus moet je misschien een mijter zag vaker dan je denkt.

U kunt kopen een mijter vak en handzaag—dat geeft u een nauwkeurige 45 – en 90 graden bezuinigingen—of u kunt kopen een aangedreven haakse zag. Als het gaat om power tools, mijter zagen zijn een van de veiligere opties, en in het algemeen, moet u gebruik maken van één van hen in plaats van een tabel zag waar mogelijk.

Een aangedreven haakse zag kan snijden in hoeken, die mijter dozen niet bieden, en ze zijn snel. Maar een mijter doos en zag zijn veel minder duur. Ze zijn ook vriendelijker voor het materiaal en laat je met een schoonmaakmiddel rand, dus die optie is misschien beter voor de meer delicate taken.

Als u geen gesneden mijter gewrichten vaak, hoeft u niet nodig hebt om een bundel op een mijter zag. Met een mijter vak, je kunt knippen schoon, 45 graden hoeken (aan beide zijden). De box ook helpt met 90 graden (een rechte) bezuinigingen. Deze Stoere box wordt geleverd met een zaag, maar u kunt uw eigen als het mooier (en waarschijnlijk is).

De Doos en Zag

Mitre Doos Met Saw – 12 Inch Backsaw met Dubbelzijdig Tanden en Drie Slot Hoeken door het Standvastige (Rood)

Shop Nu

$22.51
Meer aanbiedingen

Metabo is de nieuwe naam voor Hitachi, en ze hebben een betrouwbare elektrische gereedschappen voor jaren. Deze aangedreven haakse zaag heeft een 10-inch blade, die geschikt is voor de meeste mensen. Het heeft ook een fold-out hek voor langere stukken hout, en een klem voor het beveiligen van het materiaal.

Een Groot Budget Aangedreven Zag

Metabo HPT C10FCGS 10″ Compound Mijter Zag, 15 Amp Motor, Één Schuine kant, 0-52° verstekhoek Bereik, 0-45° Afschuinen Bereik, Grote Tafel, 10″ 24T TCT Zaagblad

Shop Nu

$99.00
Meer aanbiedingen

Als u nodig hebt om te knippen iets dat groter is dan 10 cm, de DEWALT schuiven mijter zag zal doen de truc. Niet alleen beschikt het over een 12-inch blade, maar u kunt ook een trek naar u toe en duw terug om een totaal van 16 inch in het materiaal. Als de Metabo, krijg je een fold-out hek, en hoewel het niet komen met een klem, kunt u gebruik maken van uw eigen beveiligen van het hout. De DEWALT ook draait naar links, rechts, en kantelt.

Doe Meer in Minder Tijd

DEWALT Glijdende Verbinding Mijter Zag, 12-Inch (DWS779)

Shop Nu

Meer aanbiedingen