Varför Du Bör Äga en Inverkan Drivrutinen

0
82
Jonny Essex/Shutterstock

Inverkan förare är bland de mest billigt verktyg som du kan köpa som omedelbart kommer att förbättra din DIY liv. Jag väntade i åratal innan de köper en inverkan föraren och genast ångrade att jag inte köpt en tidigare. Bli inte mig—få en nu.

Många människor hoppar över att köpa en inverkan förare när de får veta att en borrmaskin gör allt påverkar förare gör och mycket mer. Efter alla, en borrmaskin som kan borra hål (det är rätt att det i namnet) och skruva i skruvarna. Det är därför home center-butiker normalt samtal av en borrmaskin/förare.

Inverkan förare, å andra sidan, kan bara spikar (som skruvar, lag bultar eller lag-skruvar). Men när du förstår vilken inverkan förare är och hur det fungerar, kommer du vill äga en.

Vad är en Påverkan som Driver?

En effekt drivrutin är ett verktyg som gjorts speciellt för körning fästelement. Vid en första anblick, kroppen av en kollision förare ser ut anmärkningsvärt som liknar en borrmaskin, och du kan blanda ihop de två. Men avgörande skillnader som gör effekterna föraren bättre på sitt jobb än en borrmaskin någonsin kommer att vara.

En borrmaskin fungerar genom att engagera en motor för att vända chuck håller din borra eller skruva lite. Det är enkelt och effektivt men inte ge dig en hel del av vridmomentet.

En effekt förare, å andra sidan, innehåller ytterligare komponenter. Om du tar en apart, kommer du att hitta en motor, en fjäder, en tandad hammare och en bar-formad dyna. När du drar i avtryckaren, motorfordon blir bara som en drill.

När effekterna föraren möter på motstånd (från veden du skruva i till exempel), våren engagerar genom att dra tillbaka. Det släpper sedan, som driver den roterande hammare framåt. Påverkan och vänder på städet, som roterar collet hålla din drivrutin lite. Här är en video som visar processen i slow-motion.

När du använder en inverkan driver, kan du känna och höra städet slår. Det är lätt att tänka effekterna är rent av en nedåtriktad kraft, men det är mer rotationshastighet än vertikalt. Det leder till att en stor del av vridmoment utan att sätta en stor press på din arm, vilket är anledningen till att påverka förare är bättre på att köra skruvar än i fjol.

När du ska Använda en Inverkan Drivrutinen

Om du har följt med, är du redan har en god uppfattning om när du ska använda en inverkan föraren. När du behöver borra hål, ska du fortfarande använda en borrmaskin. Medan en borrmaskin har en chuck som kan innehålla antingen runda eller hex bits, påverkar föraren använder en collet system som accepterar endast hex bits som används för att driva skruvar eller lag-bultar med en adapter. Påverka föraren inte ta borr.

Men när du vill köra en faster, det är dags att dra ut din påverka föraren. Tack vare den högre vridmoment och kraft det ger, kommer du att finna det lättare att köra fästelement i materialet (trä, metall, etc.). Ju tjockare material, desto mer märkbara skillnaden blir.

Inte bara konsekvenser driver arbetet snabbare, men du är mindre sannolikt att beröva en skruv i processen, och du kommer att sluta med en renare resultat. Det är sant även om du glömde att köra ett förborrat hål.

Josh Hendrickson

I bilden ovan, jag skulle kört två skruvar i en tjock styrelsen. Jag ville inte borra full pilot hål, bara en förrätt hål för att hålla min skruvar rakt. Till vänster skruv, jag använde en borrmaskin, och för att rätt skruv, jag använde påverka föraren. Som du kan se, borrmaskin avskalade skruven på vänster, medan påverkan föraren inte.

Inverkan förare kommer att spara dig ytterligare tid utöver hur snabbt och rent de spikar. Genom att äga både en borrmaskin och inverkan driver, du kommer att spendera mindre tid åt att byta bitar. Med bara en borrmaskin som du ska infoga en borr, sedan en skruv lite, sedan tillbaka till en borr, och upprepa. Du ska bara byta verktyg när du äger båda.

Och att sätta in en skruv bit in en inverkan föraren är en enklare och snabbare process. Med en borrmaskin, du behöver för att sätta lite, håll chuck på plats, för att sedan dra igång och försöka få en tight passform. Med en effekt drivrutin kan du dra ut collet något, tryck lite på, och släpp. Det är det.

Generellt, lägga till en effekt drivrutin till din verktygslåda kommer att spara mer än tillräckligt med tid för att motivera bekostnad.

Den Bästa Effekten Förare

Innan du gör särskilda rekommendationer, bör du veta att de flesta inverkan förare är otroligt lik. Vissa kanske har några små funktioner som inte finns på andra men i allmänhet vilken tillverkare du väljer för dina verktyg är mer personliga preferenser än något annat.

Som sagt, om du redan äger en batteri-system från en viss tillverkare som Ryobi eller Dewalt, så ska du köpa en inverkan föraren från det företaget. Antingen behöver du inte köpa en annan batteriet, eller om den kommer med, det kommer att fungera med andra verktyg.

Om du inte redan äger ett verktyg för system, här är några rekommendationer för att komma igång med inverkan av drivrutiner:

Den Bästa Borr och Påverka Föraren Combo Kit: DEWALT DCK240C2 20v Lithium-skruvdragare/Påverkan Combo Kit

DEWALT

Om du inte äger en borrmaskin redan, DEWALT combo kit har allt du behöver för att komma igång. Du kommer att få borrmaskin, inverkan förare, två batterier, laddare och väska.

DEWALT är en välkänd tillverkare, med en omfattande samling av verktyg som delar samma batteri system. Tre års begränsad garanti bör garantera att dina verktyg att arbeta för en lång tid framöver. Som de flesta inverkan förare anger, får du 1.3 Ah batterier, men du kan använda större DEWALT batterier.

Den Bästa Borr och Påverka Föraren Combo Kit

DEWALT 20V MAX Sladdlös Borrmaskin Combo Kit, 2-Verktyg (DCK240C2)

Allt du behöver i ett praktiskt paket. Du kommer att få en borrmaskin, en inverkan förare, två batterier, laddare och väska.

Handla Nu

Fler erbjudanden

Den Bästa Effekten Förare: DEWALT DCF885C1 Inverkan Driver Kit

DEWALT

Om du redan har en borrmaskin, du behöver inte köpa en combo kit. Bara en inverkan förare kommer att göra. DEWALT Inverkan Driver kit levereras med allt du behöver, inklusive batteri och laddare. Som sätter det framför några andra effekter förare, som Ryobi ‘ s som ofta inte kommer med ett batteri.

DEWALT erbjuder tre års garanti på den inverkan driver, och man steg upp till en något större och 1,5 Ah batteri jämfört med den combo kit.

Den Bästa Effekten Drivrutinen

DEWALT 20V MAX Effekt Driver Kit, 1/4-Tums (DCF885C1)

DEWALTS inverkan drivrutin som levereras med verktyget, batteri, laddare och fall. Den innehåller en tre-års garanti, och en 1,5 Ah batteri. Allt du behöver för att köra hem några skruvar.

Handla Nu

Fler erbjudanden

De Bästa Budget Inverkan Förare: SVART+DECKER BDCI20C inverkan Drivrutinen

Black & Decker

Om du inte behöver en borr eller påverka förare så ofta, då $100 eller mer för bara en inverkan förare är en stor fråga. Black&Decker har en mer prismedvetna alternativ utan en hel del uppoffringar.

Denna påverkan föraren kommer med en rejäl 2 Ah batteri, men levererar mindre vridmoment och kommer med en kortare garanti än DEWALT erbjudanden. Inte heller får man i en bärväska, men som en bonus, det har förvaring för en bit direkt på verktyget.

De Bästa Budget Inverkan Drivrutinen

SVART+DECKER 20V MAX Effekt Driver Kit (BDCI20C)

Även om mindre kraftfull än DEWALT inverkan förare, Black & Decker inverkan föraren bör hålla sig väl till de flesta uppgifter. Du kommer att få föraren, batteri och laddare.

Handla Nu

$59.00
Fler erbjudanden