HP Drev Välj och Drev Studio: En Berättelse om Två fotoskrivare

0
147
HP

Vill skriva ut foton från din smartphone eller surfplatta? HP har två nya Drevet fotoskrivare, och båda av dem kan göra just det!

Alla i Familjen

HP: s Sprocket fotoskrivare har varit mycket framgångsrik. Den ursprungliga Drevet som infördes i och med 2016 och uppdaterade i oktober 2018.

Nu, HP lanserar två nya medlemmar i Drevet familj: Välj och Studio. 2: a Upplagan finns kvar i sortimentet. Och, naturligtvis, att du kan skriva ut bilder från din telefon eller surfplatta, med alla tre modellerna. Drevet 2nd Edition och Drev Väljer har inbyggda uppladdningsbara batterier.

Du vinglar för Drevet Studio till ditt skrivbord med en strömkabel. Den har ett extra batteri, men Studion större storlek kan göra det mindre lämpligt att använda som en portabel skrivare. Studion använder också olika ut teknik än de andra modellerna.

Tandhjul familjeporträtt. HP

Drevet Välj

Drevet Välj ($149, när det här skrivs) expanderar vid det ursprungliga och 2nd Edition Kedjehjul. Liksom med tidigare versioner, det används färg på fotopapper som använder Zink teknik. Zink papper är inte unik för Drevet—instant-fotoskrivare (Kodak, Polaroid, etc.) använder det också.

Den ursprungliga och 2nd Edition Kedjehjul använda sticky-back papper som resulterar i en 2 – x 3-tums bild—precis rätt storlek för att sätta i ett album, tidning, eller på någon annan yta, som kylskåpsdörren. Drevet Välj liknar Drev 2: a Upplagan, men det ökar storleken på utskriften till 2,3 x 3,4 cm. Den 10-pack blad är färgkodade, som gör det enklare att hitta rätt storlek för din skrivare. En förpackning om 20 ark kostar ca $8 (eller ca 40 cent per utskrift).

Drevet Välj. HP

Till skillnad från den ursprungliga Polaroid bilder du tvungen att låta utveckla innan du kan se bild, Drevet använder termisk teknik för att skriva ut den bild som den matar ut den på papper. När de väl är tryckta, bilderna är relativt värme-resistenta. Även om du lämnar en på instrumentbrädan i din bil på en solig dag, det ska förbli livskraftig.

Drevet 2: a Upplagan (till vänster) och större Kedjehjul Select (höger). Ted Needleman

Precis som i tidigare versioner, kan du ladda Välj via MicroUSB-kabel. Men det behöver inte komma med en laddare, så du behöver en ledig USB-port på din dator eller en extra laddare. Det initialt tar ungefär en timme att ladda skrivaren innan du kan använda den.

Öppna luckan och släpp i Zink-papper. Ted Needleman

Efter att du laddar Välja, drop in papper, ladda ner Drevet App , och sedan koppla ihop skrivaren med din telefon eller surfplatta via Bluetooth. En LED på framsidan av skrivaren visar när den är aktiverad, och du kan ändra färg på den i appen. Skrivaren finns i tre färger: Svart, Rosa (rosa), eller Pearl (silver-grå).

När du väljer en bild från din telefon eller tablet s galleri, du kan utföra minimal redigering på den i appen. Du kan också ansöka gränser, ramar, och några egna frimärken och ramar. Om du vill skriva ut foton på din PC eller Mac, måste du överföra dem till telefonen eller tablett eftersom Drevet Väljer du inte har en skrivardrivrutin för en dator. Du kan inte redigera dina foton i Photoshop eller liknande program när du skriver ut från en telefon.

Det finns bara två skärmar i Drevet App.

Det tar bara ett par sekunder att skriva ut ett foto, och sedan är det redo att visa för dina vänner. Eller så kan du avlägsna skyddsplasten på baksidan för att utsätta den klibbiga ytan och klistra in den där du vill ha den.

Och ut kommer en liten bild på en liten hund. Ted Needleman

Jag tog också ett foto av och tryckt en X-Rite Color Checker (ett verktyg för att avgöra hur korrekt en skrivare som återger en bild), och färgåtergivning i de Väljer var nästan perfekt.

Färger som skrivs ut genom att Välja är korrekta och väl mättade.

Drevet Välja, men är lite av en one-trick pony. Det är i huvudsak en omedelbar kamera, utom skrivaren är fysiskt avskilda från kameran. Även om det inte ger bilder som är något större än Drev 2: a Upplagan, de är fortfarande mer som foto frimärken än faktiska bilder.

Fortfarande, medan Drevet Väljer kommer inte att ersätta ett fotolabb eller en sann fotoskrivare, det kommer att bli en hit med sin målgrupp—tweens och tonåringar. De bryr sig inte om de inte kan skriva ut eller redigera sina bilder på en dator. Omedelbar tillfredsställelse är skäl nog för att generera massor av utskrifter.

Bara se till att fylla på papper!

Drevet Studio

Om du vill skriva ut en bild som ser ut som om det kom från ett foto kiosk eller lab, anser att det nya Drevet Studio ($149, när det här skrivs). Till skillnad från resten av Drevet familj, Studio inte använda Zink-papper. Den använder en teknik som kallas färgsublimering (Dye-Sub, för kort). Dye-Sub använder ett band med fyra sekventiella paneler färg (Cyan, Magenta, Gult och Svart). Skrivhuvudet i huvudsak förångar färgämne, som sedan inlåning sig på fotopapper.

Det papper som går fram och tillbaka under skrivhuvudet och skriver ut en färg för varje pass. Som fotografisk film, Färga Sub utskrift skapar en blandad färg bild, i stället för punkter eller pixlar färger du få från en bläckstråleskrivare eller laserskrivare. Så, den höga-kvalitet ser mer ut som det har behandlats av ett fotolabb än att skriva ut hemma.

 

Studion är den största modellen i Drevet familj, men så är dess bilder. HP

Utskrifterna är större (4 x 6 tum), och så är den skrivare. Det består av två delar: den rektangulära kärna som innehåller den tryckta mekanism och band, och bild-i pappersmagasin som rymmer upp till 20 ark. Skrivaren åtgärder 6.65 x 10.75 x 2.68 inches och väger 2.05 pounds. Drevet Studio kräver en AC-anslutning med en strömförsörjning av ungefär samma storlek som en laptop. Ett extra batteri finns även ($90 i skrivande stund).

Studion är strömförsörjningen är nästan lika stor som skrivaren. Ted Needleman

Tillbehör för Studio kommer i en förpackning som innehåller två band och 80 ark av papper. I skrivande stund, det kostar ca $40 eller 50 cent per utskrift. Det är lite dyrare än många fotolabb, men du får skriva ut på bara några sekunder, och du behöver inte gå någonstans.

Drevet Studio Dye-Sub band och papper. Ted Needleman

Det tar bara några minuter att sätta upp Studion. Du laddar papper, öppna sidoluckan till basenheten och dra i bandet, och anslut sedan nätkabeln. Sätt på skrivaren och sedan länka den till din smartphone eller surfplatta via Bluetooth. Ladda ner Drevet App (iOS, Android), och du är bra att gå. Du använder samma app för att Välja, 2nd Edition, och i Studion, så samma redigering begränsningar gäller.

Studio producerar större foton än de andra medlemmarna i Drevet familj, så det tar lite längre tid för dem att skriva. Det är intressant att titta på, dock. Papper glider fram och tillbaka mellan toppen av magasinet och på baksidan av skrivaren fyra gånger. Skrivaren lägger ett lager färg med varje pass.

Även om den som Studio använder en helt annorlunda ut teknik än Väljer, kvalitet och färgåtergivning av båda var nästan identiska. Studion återges i färg nästan perfekt, och på nästan alla bilder vi utskrivna färgen var väl mättade. De enda undantagen var de bilder med mycket rött. Dessa tenderade att ha en något rosa rösterna i vita områden. Men, det är inte så märkbar såvida du inte specifikt jämför den utskrivna bilden för att den på din telefonen eller surfplatta.

Drevet Studio färg är nästan perfekt. Ted Needleman

Drevet Välj målgrupp är yngre, men Studion är mer lämplig för en äldre demografiska. Det är lätt att använda och ger bra kvalitet foton. Dessutom är kostnaden inte är orimligt, och skrivaren är tillräckligt liten för att vara diskret.

Min enda riktiga klagomålet är att det inte finns en App eller drivrutin för en PC eller Mac. Detta är ett allvarligt begränsar den mängd och typ av redigering du kan göra med dina bilder. För att undvika detta, kan du redigera foton på din dator och sedan föra dem tillbaka till din telefon eller surfplatta för att skriva ut, men det är en onödig kludge.

Det är särskilt irriterande eftersom Studion är bunden till ditt skrivbord eller bord av nätkabeln om du inte våren till batteriet. Detta minskar avsevärt någon omedelbar tillfredsställelse du får från telefonen/skrivare kombination.

Eftersom den här skrivaren fungerar endast med en telefon eller tablet, HP har allvarligt begränsat dess användbarhet. Och det är synd, för med mer allmän tillgång, Drevet Studio skulle vädja till en mycket större publik.