5 Sågar Du Bör Ha i Din Verkstad

0
177
Josh Hendrickson

Vuxenlivet innebär att du får ta itu med alla typer av nya uppgifter, inklusive att bryta ner material för projekt eller sanering. Om du såg, du kan arbeta snabbare. Med dessa sågar i din verkstad, inget projekt kommer att sakta ner dig.

De flesta av oss vet hur en såg fungerar—du flytta bladet fram och tillbaka över materialet, och antingen dra i eller trycka stroke skivor genom det. Olika typer av sågar ser liknande, så kan du anta en bågfil, en båge såg, och hantera en såg kan alla utföra samma uppgift lika bra.

Men det kunde inte vara längre från sanningen. Karaktären av ett blad ofta gör en enorm skillnad i vilken typ av material det kan skära igenom, och när du ska använda den.

Om du försöker klippa ett metallrör eller träd lem med en standard kap handsåg, kommer du antingen vraket bladet eller såg tills armen är på väg att falla av—förmodligen både och.

Om du äger rätten såg för jobbet, det har en enorm inverkan på ditt arbetsflöde. Med detta i åtanke, här är fem sågar alla borde äga.

Arbetshästar: Kap-och Ripsaws

Irwin, SUIZAN

När du tänker på en fogsvans, har du förmodligen föreställa sig en västerländsk såg kap. Dessa finns i två stilar: kap-och rip klipp. Skillnaden är den riktning i vilken du vill att såga styrelsen.

Vanligtvis när du köper en kartong från en låda butik, trä är längre än det är brett. Du cross cut för att förkorta styrelsen och rip skär till smala den.

Josh Hendrickson

Tänk dig en styrelse som består av staplade tandpetare. Ett kap kommer att minska tandpetare i hälften, medan en rip snitt kommer att dela upp dem i två buntar av hela tandpetare. Kap tänderna skär genom träfibrerna, och rip skära tänder skilja det som är det nedskärningar. Tekniskt sett kan du använda antingen blad för antingen jobb, men du kommer inte att få rena resultat, och det kommer att ta mer arbete.

Eftersom du kan vanligtvis köpa en bräda så bred som du behöver, kan du förmodligen komma undan med att äga bara en crosscut saw. Det är praktiskt om du har båda, men speciellt om du vill återanvända överblivet trä från tidigare projekt. Vi har några rekommendationer för att komma igång.

Tillverkare design för det moderna västerländska handsågar att vara disponibel. När tänderna är slöa eller går sönder, kan du bli av med den och köpa en ny—men de bör pågå i flera år. Denna billiga IRWIN Marathon crosscut saw får jobbet gjort. Det ger dig grov skär du har sand och städa upp. Och som alla västerländska sågar, det kräver en hel del driver med din armbåge och skuldra.

Crosscut Saw

IRWIN Verktyg MARATHON 2011201 15-tums ProTouch Grovt Skuren Såg (2011201)

Handla Nu

$15.13
Fler erbjudanden

Den Japanska Ryoba såg ser mycket annorlunda ut än den mer kända västerländska såg, men det har flera fördelar. För det första, det är två sågar i en: en sida som är en ripcut, och den andra är ett kap. Det andra bladet är tunn, så att du förlorar mindre material när du såg. För det tredje, du pull istället för push att arbeta på detta sett. Detta innebär att du kan använda hela din kropp såg: armar, axlar, rygg, core och ben.

Det är också betydligt mer ergonomisk än en västerländsk såg. Det finns en inlärningskurva, men de resultat du får från en Ryoba såg är finare och kräver mindre slipning och sanering. Det bästa av allt, bladet är utbytbara—du bara måste köpa hantera en gång.

Kap-och Ripcut i En

SUIZAN Japansk Dra Såg Handen Såg 9,5 Tum Ryoba Dubbel Kant för Träbearbetning

Handla Nu

$36.99
Fler erbjudanden

Bäst för Färskt Trä: Bow Sågar

Black & Decker, Bahco

Om du inte har träd på din egendom eller gå camping ofta, har du sannolikt att skära ner lite färsk (eller grön) trä på en viss punkt. Du kanske frestas att ta din hands crosscut saw och gå till stan, men inte. Grönt trä är full av fukt, vilket gör att ditt handsåg för att binda och fastnar. Du kommer att arbeta hårdare på att såga lem och, i slutändan, tråkig eller skada tänderna.

Båge sågar är bättre lämpad för jobbet, förutsatt att du använder blad som utformats för grön trä. Det tunna bladet hålls under spänning, så att virket inte nypa din såg.

Till skillnad från vanliga bladen, som ser ut som en rad av sågtandade tänder, grön trä blad har kurvor, kanaler och dalar. Dessa gör att fukten i träd för att komma undan, så att bladet inte binda. Formen på bågen hjälper du såg genom en lem eller logga in.

Billig Black & Decker båge såg kommer att göra jobbet. Vid 21-tum, den är stor nog för de flesta genomsnittliga uppgifter, som att skära träd ben. Det kommer bara med en grön trä blad,—om du vill ha torr ved val, du måste hitta kompatibla blad.

För Grunderna

Svart+Decker BD1704 21-Tums Båge Såg med knogskydd

Handla Nu

$21.24
Fler erbjudanden

Bahcos båge såg erbjuder allt Black & Decker gör, och mer. Dess 30-tum blad hjälper till med större uppgifter, som att skära ved. Du kan också köpa den med ett torrt trä blad (eller bara köpa torr ved blad och swap (växlingsutrymme) om du vill arbeta på ett stort, tjockt, torrt trä projekt.

En Mångsidig Båge Såg

Bahco 10-30-23 30-Tums Ergo Båge Såg för Grön Trä

Handla Nu

$27.54
Fler erbjudanden

För Delikat Arbete och Komplicerat Lederna: Coping Sågar

Olson, Smithline

De flesta av de sågar på denna lista är stora och klumpiga. De få jobbet gjort snabbt men inte nödvändigtvis exakt. Inte heller skapa en vacker klippa. Klara sågar är olika.

Vid en första anblick ser de ut som en liten båge såg, och det beror på att de arbetar på liknande principer. Handtaget har en extremt tunn kniv på spänningar, vilket innebär att det såg kan göra något som andra inte kan: det blir.

Med en coping såg, kan du göra mer kreativa saker, som att rista in ett hjärta i en stol, men du kan även justera ett felaktigt gemensamma. Detta är mycket användbart när du gör något som att sätta upp listen eller byta golv trim.

De flesta hem är inte fyrkantig, och att det bara blir värre med åldern. Om du försöker att möta två styrelser i hörnet av ett rum, du kan hitta de sitter inte spola. Med en coping såg du kan justera tills du har en bra, tät förslutning. Detta kallas för att hantera gemensamma, och det är hur detta såg fick sitt namn. Med rätt blad, du kan skära genom trä, plast eller metall.

Den Olson Klara såg främsta försäljningsargument är dess pris. Om du inte behöver en coping såg varje dag, du bör inte spendera alltför mycket på en. Även bladet ersättare är billig. Tänk bara på, handtaget är inte särskilt ergonomisk, så att du kan hitta det smärtsamt att använda under längre perioder.

En Såg Som Får Jobbet Gjort

Olson Såg SF63510 Klara Såg Ram Lura Klara Bilden/End Skruv

Handla Nu

$8.39
Fler erbjudanden

Å andra sidan, om du tar dig an en hel del projekt som kräver grannlaga arbete, det kan vara värt att kliva upp till Smithline. Sin gummerade handtaget känns bättre i dina händer, och det är lättare att byta bladen. Den tjockare stål som skapar spänningen är också mer hållbara än Olson Klara såg.

Bra för Lång tid

Smithline SL-400 Professionell nivå Coping Såg

Handla Nu

$18.49
Fler erbjudanden

För Metall och Plast: Hacksaws

Slim Gem Tools, Har-Den

Om du tror att en bågfil ser ut som en mindre båge såg, du har rätt. Hacksaws använda samma blad-under-spänning princip som en båge och hantera motorsågar. Men hacksaws sjunka i mitten när det kommer till storlek, och du kan använda dem för att skära metall eller plast.

Du kan försöka att förkorta en metall tub med din båge eller crosscut saw, men du kommer bara att förstöra bladet. Det kräver en fullständig omarbetning av den såg tänder för att skära igenom metall. Om du tittar noga på en bågfil blad, ser du tänder gör en våg bildas. När du behöver klippa någon form av metall eller slangar, det är dags att bryta ut ditt bågfil.

Slim Pärla Grävling bågfil är perfekt för små jobb. Om du behöver klippa mässing stång, eller ens att en skruv eller bult, den här lilla killen kommer att göra jobbet. När du bär ut bladet, du kan byta ut den utan att behöva köpa en helt ny såg. Och gummi grepp ska hålla din hand bekväm.

För Små Jobb

Slim Pärla Verktyg Grävling Bågfil BC-1921 Professionella Hantverkare #1 Val Nedskärningar Mässing Stål,Plast eller Trä – tillverkad i USA

Handla Nu

$17.00
Fler erbjudanden

Dock, om du behöver klippa något större än en bult, som är där Lightdot kommer in. Det är stor nog att ta på PVC-rör, och du kan vinkla bladet för 45-graders nedskärningar. Och en bonus: du kan förvara dina extra blad i skaftet.

För Större Arbeten

Bågfil,Lightdot Hårdvara 12-Tums Hög Spänning Bågfil Ram

Handla Nu

$14.59
Fler erbjudanden

Geringssågar Har Vinkeln på Din Nästa Klipp

Metabo, Ståndaktiga, DEWALT

En geringssåg (mitre utanför USA) främst nedskärningar i en 45-graders vinkel in i en träskiva. Om du linje upp två brädor med en mitra klippa, du får en 90-graders sväng. Bild ramar, lådor, eller något kvadratiska eller rektangulära ofta använda mitra nedskärningar, så du kanske behöver en geringssåg mer ofta än du tror.

Du kan antingen köpa en mitra rutan och handsåg—som ger dig noggranna 45 – och 90-graders skär—eller så kan du köpa en som drivs geringssåg. När det kommer till power tools, geringssågar är en av de säkrare alternativ, och i allmänhet, bör du använda en av dessa i stället för en tabell såg när så är möjligt.

En motordriven geringssåg kan skära i vinklar som mitra lådor erbjuder inte, och de är snabba. Men en mitra rutan och såg är betydligt billigare. De är också mjukare på material och lämnar dig med en renare kanten, så att alternativ som kan vara bättre för mer delikat jobb.

Om du inte klippa mitra leder ofta, du behöver inte spendera en bunt på en geringssåg. Med en mitra låda, du kan klippa rent, 45-graders vinkel (på vardera sidan). Rutan som även kan hjälpa till med 90-graders (rak) nedskärningar. Denna Ståndaktiga boxen levereras med en såg, men du kan använda din egen om det är trevligare (och det är nog det).

Den Grundläggande Rutan och Såg

Mitre Låda Med Såg – 12 Tums Backsaw med dubbelhäftande Tänder och Tre Slot Vinklar av Ståndaktiga (Red)

Handla Nu

$22.51
Fler erbjudanden

Metabo är det nya namnet för Hitachi, och de har gjort tillförlitlig kraft verktyg för år. Detta drivs geringssåg har en 10-tums blad, som är lämplig för de flesta människor. Det har också en utfällbar staket för längre bitar av trä, och en klämma för att säkra material.

En Bra Budget Som Drivs Såg

Metabo HPT C10FCGS 10″ Förening Geringssåg, 15-Amp Motor, Inre Avfasning, 0-52° geringsvinkel Utbud, 0-45° Kant Sortiment, Stort Bord, 10″ 24T sågklinga TCT

Handla Nu

$98.95
Fler erbjudanden

Om du behöver kapa något som är större än 10 cm, DEWALT glidande geringssåg kommer att göra susen. Inte bara för att det har en 12-tums blad, men du kan också dra den mot dig och tryck sedan på tillbaka för att klippa en summa av 16 inches i materialet. Som Metabo, du får en vikning-ut staket, och även om det inte kommer med en klämma, du kan använda din egen för att säkra trä. DEWALTS visar sig också åt vänster, höger, och lutar.

Göra Mer på Mindre Tid

DEWALT Glidande Förening Geringssåg, 12-Tums (DWS779)

Handla Nu

Fler erbjudanden