4(ish) Premium fällknivar att Rada Din Smoking Fickor

0
143
Eller Gal/Shutterstock

Har du för mycket pengar i fickorna, men inte alls tillräckligt knivar? Om så är fallet, jag avundas dina problem, men det kommer inte stoppa mig från att hjälpa dig. Här är fyra (eller fem) av de bästa premium pocket knivar ut det.

Oavsett om du är en samlare, eller om du bara vill plaska lite pengar på den enda kniv som du någonsin kommer att behöva, du kanske tror att du vill ha en high-end kniv. Tyvärr, jätte Bowie knivar gick ut med 19th century, så för den här listan, är vårt fokus på fickknivar.

Varför Gå Premie?

Det är en rimlig fråga. En super dyr kniv från en känd upphovsman är helt annorlunda från något du tag på försäljning på bete butik. Men, de är både vassa bitar av metall, och de båda skära upp en Amazon Prime-rutan bara bra.

Så, varför gå premie? Låt mig besvara denna fråga med en annan fråga: varför köpa en Rolex? Faktiskt, jag är inte säker på varför, men människor gör det. Poängen är att Rolex inte ge dig mer, eller bättre tid. En billig digital klocka förmodligen håller tiden på ett mer tillförlitligt sätt. Ibland kan en person som bara vill ha något speciellt eller ovanligt, istället för något billiga och massproducerade.

Om detta låter som du, så har du förmodligen se värdet i en $500 fickkniv. Om den inte gör det, jag slängde in ett par bra sådana som kostar betydligt mindre, men de är ändå vad jag skulle kalla “high-end.” De är typ av som en trevlig Swiss Army watch—bra tillverkare, solid konstruktion, tillförlitlig, men inte mycket av en statussymbol.

Totalt Sett Bästa: Emerson Får Hund

Amazon

Detta är min personliga favorit, och inte bara för att jag älskar hundar. Emerson Får Hund blandar en hel del riktigt bra funktioner som delas av andra knivar på denna lista. Den har en 3,5-tums blad och en 8,4 tum total längd när den öppnas. Det är en bra storlek för varje dag bära. Om du arbetar på en flygplats kringla butik, i vilket fall inte bära kniv varje dag.

Mycket som en riktig vallhund, den Får Hund är robust. Men denna kniv har ett enkelt öppna flipper och ambidexter tummen dubbar (funktioner som jag inte kan klämma in i en annan kniv/hund analogi).

Denna kniv levereras också med ett kullager distribution system, vilket innebär att du kan öppna det smidigt. I teorin kan du byst denna kniv öppna och skörda kullager för att göra din skateboard snabbare. Men eftersom det kostar vanligtvis över $200, som skulle vara en dum sak att göra—även om du var stark nog att göra det.

En av mina favorit saker om de Får Hund är groove/bolster för ditt pekfinger och tumme. Detta är bra för indexering bladet, och det förhindrar att handen glider upp handtaget och på kanten. Det ger kniven en “combat ready” kvalitet det är också praktiskt för praktisk användning. Om du vill hugga en kan lima bönor utan att skära dig, den Får Hund är förmodligen det säkraste alternativet på den här listan.

Totalt Sett Bästa

Emerson Får Hund – Spjut Punkt Blade – fällkniv med Våg SF

Emerson Får Hund är biffiga och på något sätt gifter sig med taktiska med praktiska, alla på en relativt mid-range pris.

Handla Nu

$223.95
Fler erbjudanden

Bästa Bidraget: CRK Sebenza 31

ChrisReeve.com

Astrofysiker för att hänvisa till CRK Sebenza 31 som “Gud Kniv.” Tja, som de borde, eftersom det är kniv-maker Chris Reeve mästerverk linje. Kom ihåg Rolex motsvarande sätt från tidigare? CRK Sebenza är Rolex av pocket knivar, och det anses som den ultimata vardagliga bär kniv.

Men bortsett från att ladda upp bilder på Sebenza att “r/knivar/” för att göra andra kniv nördar svartsjuk, vad kan du göra med det som du inte kan göra med andra, billigare knivar?

Tja, jag vet inte, men anser detta: ibland, syftet med stor konst är att lyfta fram frågor, inte besvara dem. Och kniv aficionados tänka på CRK Sebenza knivar konstverk.

Och vad dessa kostar? Heh. Min vän, om du måste fråga, kanske nästa alternativ på denna lista är kniven för dig. Men känn dig fri att kolla Sebenza i alla fall på länken nedan.

Köp från Chrisreeve.com

Bästa Budget: Kershaw Oskärpa

Amazon

Den Kershaw Blur är den billigaste kniv på vår lista (såvida du inte hitta en gratis CRK Sebenza 31 i papperskorgen). Det är så billigt, jag försökte köpa den för min pappa, som en födelsedagspresent. Den här kniven har assisterad öppen distribution, vilket innebär att du börjar med att öppna det själv, och sedan kniven hjälper dig att öppna den resten av vägen.

Tyvärr innebär detta också att du inte kan beställa denna kniv från Amazon och få den levererad till Massachusetts och New York. Den Nordöstra arbetsmoral krav ägare av en kniv måste fullo utföra alla nödvändiga arbetet för att öppna bladet. Eller, snarare, den lagstiftande språk om assisterad öppna knivar är otydlig nog att Amazon kommer inte att skicka dessa knivar för att någon av dessa stater.

Assisterad öppna sak är en ganska cool funktion. Knivar som är svåra att öppna är farligare, och fast blad knivar är alltid öppen, så i alla fall, jag avvika.

Den Oskärpa som tjänar sitt Bästa Budget plats på denna lista eftersom Kershaw är en solid varumärke, och detta är inte en low-end kniv. Det kostar i allmänhet den bättre halvan av $100, så Blur är en premium kniv kan vem som helst har råd med. Och det kommer i roliga färger och utföranden, som stonewashed och tiger-randiga blad.

Bästa Budget

Kershaw Blur, Oliv/Svart fickkniv (1670OLBLK); 3.4″ Svart DLC-Belagd 14C28N-Stål Kniv, Olivolja Anodiserad Aluminium Handtag, Svart Trac-Tec Skär, SpeedSafe Öppna, Vändbara Pocketclip; 3.9 OZ

Kershaw gör en bra kvalitet kniv, och Blur kommer inte att kosta dig hundratals.

Handla Nu

$59.99
Fler erbjudanden

Bästa EDC: Benchmade 940

Knivar Plus

Beroende på din lokala lagar, någon av de knivar på vår lista är lämplig för vardags bära (EDC), men Benchmade 940 är optimerad för det. Vändbar pocket clip: kontrollera. Aluminium handtag för viktminskning: du satsar. Tunn design: ja.

I grund och botten, Benchmade 940 håller sig ljus och tajt. Det sport också en omvänd-tanto klinga profil, vilket är ovanligt i dessa dagar men liknar seax, en kniv som var mycket populär i den Mörka Medeltiden. Dessa knivar inte vika, dock.

Jag skulle vara försumlig om jag inte ge ett hedersomnämnande till Spyderco Endura 4, eftersom hon är en fin liten vardagliga bär en fickkniv också. Spyderco hade att visas någonstans på den här listan (även om det är undangömd inuti en annan kniv genomgång). Också tunn och lätt, den Spyderco har en glasfiber-armerad nylon handtag. Kniven är platt mark direkt från ryggraden till kanten. Detta innebär att den är optimerad för skärpa och har mindre blad massa, som droppar dess totala vikt. Det kostar också en hel del mindre.

Bästa EDC

Benchmade – 940 EDC Manuell Öppna fällkniv Gjort i USA, Omvänd Tanto Klinga, Ren Kant, Satin Finish, Grönt Handtag

Den Benchmade 940 är en stor, lätt kniv med en relativt unik blade profil, perfekta för icke-betungande vardagliga bär.

Handla Nu

$186.95
Fler erbjudanden