Hur Man Blir En Expert På Att Använda Google Alerts

0
206

Google Alerts är en av de mest kraftfulla verktyg på Internet, och det är helt gratis. Det är en av de som är för bra-att-vara-sant saker som faktiskt är sant. Om du vill hålla fingret på pulsen på en viss bransch – eller om du är en småföretagare som vill titta på omnämningar av ditt företag på nätet – Google Alerts är ett av de enklaste sätten att göra så.

För att få ut det mesta av Google Alerts, måste du veta exakt varför du använder verktyget. Registrera dig för varningar för ingen särskild anledning kan överbelasta dig – bokstavligen. Google skickar ut varningar till en gång per dag, en gång i veckan, eller “när de inträffar”. Att välja det sista alternativet kan resultera i massor av e-postmeddelanden per dag, särskilt om det ämne du är intresserad av trender och många butiker är att täcka den.

Denna artikel kommer att lära dig allt du behöver veta för att bli en Google Alerts expert – och bara ta emot vad du vill ha från dina varningar.

Lär Dig Operatörer & Använda Dem

Du kan använda Google-sökning aktörer inom Google Alerts för att precisera och begränsa de resultat du får. Om du hittar dig själv att få en massa irrelevanta träffar, lägg till ett fåtal aktörer för att begränsa och förfina resultaten.

Här är några av de vanligaste aktörerna, även om en mer uttömmande kan hittas här:

 • Sök i sociala medier genom att lägga till @ framför ett ord.
 • Sök efter en exakt fras genom att sätta sökord inom citattecken.
 • Kombinera separata sökningar genom att sätta ELLER mellan ord.
 • Söka på en specifik webbplats genom att använda site:sökordet.
 • Sök inom webbplatser genom att använda site:namn + titel:nyckelord.
 • Söka efter en specifik filtyp med hjälp filetype:typ.

Tänk på Google Alerts som en automatisk Google-Sökning som sker hela tiden. Sök operatörer fungerar precis som om du manuellt utfört sökningen. Mer exakt sökning, desto mer sannolikt är det att du hittar resultat som du letar efter.

Kombinera aktörer för att ytterligare förfina sökresultaten. Till exempel, om du vill skapa en avisering för artiklar om smarta hem-teknik eller tv-spel på Online Tech Tips, skulle du använda dessa termer:

Ta
fördelen med de olika verktyg som Google Alerts får du för att skapa
exakt, effektiv varningar.

Var inte Rädd För Trial & Error

Om en särskild registrering inte ger något givande resultat, var inte rädd för att ta bort larm från ditt konto och prova en annan. Det kan ta ett par försök att hitta sökord som ger resultat, särskilt om du inte är helt säker på vilka som ska användas.

Till exempel, någon som ville hålla sig uppdaterad om trender i samband med Googles Hem serien av enheter som kan hitta bättre resultat genom hjälp av “Google Assistant” som sökord. Om de behövs både sökningar, de kunde ställa in en varning för “Googles Startsida ELLER Google Assistant” som visas på skärmbilden nedan.

Lär Dig Olika Alternativ För Dina Varningar

Google ger användarna ett antal olika alternativ för de varningar som de satt upp.

 • Du kan välja att få aviseringar en gång per dag, en gång per vecka, eller när de inträffar. Att välja det sista alternativet innebär att du kommer att få ett mail varje gång ett resultat matchar dina sökkriterier. Om du tittar på för något som är känsliga, en gång per dag brukar det mesta du behöver.
 • Nästa alternativ är källor. Du kan välja att ta emot resultat från nyheter, bloggar, eller webb. Du kan även begränsa resultat baserat på videor, böcker, diskussioner, eller ekonomiska frågor. Om du inte är kräsen om vart dina resultat kommer från, låt det vara inställd på Automatisk.
 • De språk alternativet är självförklarande. Lämnar det som på engelska kommer tillbaka endast resultaten i engelska, men om du är tvåspråkiga och letar efter nyckelord resultat på ett annat språk, finns det en hel del alternativ.
 • Regionen kan du begränsa resultaten ned beroende på land. Tyvärr är det inte låter dig filtrera resultaten av staten, även om det skulle vara ett oerhört kraftfullt alternativ.
 • Hur många är en automatisk sortering verktyg som filtrerar sökord baserat på relevans. Du kan välja att endast få det bästa resultatet eller så kan du få alla resultat.
 • Slutligen leverera till alternativet låter dig välja om du vill ta emot ditt Google-Varningar till din e-postadress (som jag har gjort ovan) eller till ett RSS-flöde.

Sök Relevanta Specifika Sökord För Bästa Resultat

Medan sökord behov varierar vilt mellan användare (och ingen kan riktigt säga vad du ska söka, eftersom behoven ändras beroende på sammanhang) finns det några nyckelord som alla Google Alerts användare bör hålla ett öga på.

Först och främst, övervaka ditt namn. Om du har ett vanligt namn, kan detta inte vara lika effektivt – men om du har ett ovanligt namn, att använda det som ett Larm sökord kommer att hjälpa dig att övervaka någon nämner att visas på nätet. Detta är ett fantastiskt sätt att hålla ett öga på ditt rykte på nätet. Om du är ett innehåll skapare, att titta på för man nämner ditt namn hjälper spåra räckvidden för ditt innehåll.

Om du är en företagare söker du nämner i ditt varumärke. Din SEO verktyg som kan hjälpa dig att spåra bakåtlänkar, men olänkade nämner utgör en möjlighet för fler länkar tillbaka till din webbplats.

Kontrollera Din E-Post

En sista kommentar innan du stänger – du kommer att få en hel del e-postmeddelanden från Google Alerts. Det är en del av det. Även med en gång per dag e-inställning, kommer du få ett mail per alert du har satt upp. Som snabbt kan överväldiga även den mest flitig person.

För att bekämpa detta, sätta upp ett filter i ditt e-postprogram. Filtrera bort alla e-postmeddelanden med ursprung från Google Alerts och styra dem i en egen mapp. Detta kommer att hålla din inkorg klara av onödigt skräp (åtminstone från dina Varningar) så att du kan hitta viktig e-post snabbt. Glöm bara inte att kontrollera din Google Alerts mapp.

Google Alerts är bara så nyttigt som du gör det. Med rätt kunskap och know-how, det kan dramatiskt förändra sättet du hålla ett öga på information, förbättra ditt företag, och mycket mer.