Det Enda Problemet med Cloud-Kamerorna Är Molnet

0
46
Amazon, Sabphoto/Shutterstock

Moln-anslutna kameror är bekväm och enkel att använda. De är också sprängfyllda av funktioner som (uppenbarligen) använda molnet, vilket kan vara problematiskt. Innan du köper en, du bör känna till fördelarna och fallgropar.

Problemet Är Molnet

Två stora dörrklockor, men deras bästa funktionerna är låsta till molnet. Google, Amazon, Google, Amazon

Många Wi-Fi-säkerhet kameror och video dörrklockor ladda upp sina inspelade videon till molnet. I detta fall, molnet är en uppsättning av servrar som ägs av kameran tillverkare. När de använder molnet, kan tillverkare erbjuder funktioner som kanske inte är möjligt på annat sätt, som expanderat lagring, rörelse varningar, människor upptäckt, och till och med ansiktsigenkänning.

Men den senaste tidens rapporter hävdar att Amazon har släppt några Ring kameran-inspelningar till polisen utan tillstånd eller ägarnas samtycke. Amazon senare förnekade anklagelsen. Men om polisen inte har en teckningsoption, Amazon (eller Google, eller någon annan) är skyldig att lämna över uppgifterna. I den situationen, det enda utväg är att utmana beslutet i domstol, och att företaget skulle fatta det beslutet, inte du. Du kanske inte ens är medveten om efterfrågan.

Det är inte särskilt svårt för de rättsvårdande myndigheterna att erhålla en teckningsoption för dina data, och inte heller är det tänkt att vara. Husrannsakan är tänkt att förhindra oseriöst sökningar. Så länge som polisen (eller någon annan statlig institution) ge en rimlig förklaring till sök, domstolarna att bevilja tillstånd. Detta gäller alla data på ett företags servrar, oavsett om det är inspelad video -, röst-post, eller e-post.

Optioner är inte de enda som gäller sak om att lagra din data i molnet. Till exempel hackare kan stjäla den, och du kanske inte ens vet att det hänt. Bara för att du förvara kameran-inspelningar på en stor företagets servrar, som Google eller Amazon, det behöver inte nödvändigtvis göra dem säkrare.

Samtidigt som Google och Amazon är sannolikt bättre utrustat för att avvärja en direkt attack, hackare ofta använder social ingenjörskonst för att få åtkomst till ditt konto detaljer. Istället för att bryta in på en server direkt, hacker antingen tricks du eller företaget till att ge honom tillgång till ditt konto, och då han loggar in som du. Sedan, han kan ta vad han vill, och du kan inte reda på förrän det är för sent (om alls).

Så länge som din video data i molnet, som man i slutändan inte har kontroll över it—företaget som erbjuder cloud server gör.

Om Du Hoppar över Moln, Du Förlorar Funktioner

Arlo och Wyze erbjuder både lokal-bara kamera alternativ. Men du förlorar funktioner som motion och människor upptäckt. Arlo, Wyze

Du behöver inte lagra data i molnet om du är bekymrad över det. Vissa kameror tillåter dig att spela in lokalt, och andra gör det moln som tillval. Dock, om du stänger av moln, betyder det oftast att du förlorar funktioner.

Många kameror använder molnet för att möjliggöra rörelse varningar eller kontinuerlig inspelning, till exempel. Och om du stänger av moln på en video dörrklockan, du förlorar en av våra favorit egenskaper: smart display integration. Din dörrklocka video stream kommer inte att visa upp på en Google-Nest-Hubb eller ett Eko Visa om du inte skickar dina data till molnet.

Om du köper produkter som är särskilt för lokal kontroll, kan du på något sätt mildra förlusten. Vissa kameror, som wyzes och Arlo Pro 2, erbjuda lokal lagring och spela in kontinuerligt till ett microSD-kort.

Några dörrklockor, som EUFY, har rörelse varningar utan moln, men ändå inte erbjuder kontinuerlig inspelning som Boet Hej.

Även om du tappar den i moln, men det behöver inte minska problemet helt och hållet. Om polisen vet att du har en kamera som kan ha spelat in en brottslighet, att de fortfarande kan erhålla en teckningsoption för dina data. Ordern kommer bara namn som du istället för ett företag.

Och hackare kan fortfarande försöker att stjäla din video, men nu är ditt hem är avenue of attack i stället av social ingenjörskonst.

Vad Du Kan Göra

Om du inte använder ett lösenord manager ännu, som bör vara högst upp på din att-göra-lista. Dashlane

Oavsett om du använder lokala eller moln-anslutna kameror, kan du vidta åtgärder för att mildra problemen. Om du är orolig för hackers, det bästa du kan göra är att säkra din konton och hemmanätverk. Använd unika lösenord för varje konto, och två-faktor autentisering när det är möjligt. Som alltid rekommenderar vi att du använder ett lösenord manager för att skapa och komma ihåg ett unikt lösenord.

För att säkra din smarthome nätverk, bör du använda ett starkt lösenord för ditt Wi-Fi-router, liksom unika lösenord för varje enhet som är ansluten till internet. När det är möjligt, uppdatera den fasta programvaran för ditt nätverk-anslutna enheter, inklusive din kamera. Om dina enheter har automatiska uppdateringar, se till att de är aktiverade.

Om du har utomhus kameror, försök att placera dem i områden som gör dem svårare att stjäla. Någonstans högt och oåtkomligt är att föredra. Om du använder inomhus-kameror, noggrant överväga var du placerar dem. Behöver du förmodligen inte kameror i ditt sovrum eller badrum om du redan har dem inför ingångar (som fram-eller garage dörrar) och de tyngre trafik områden. Detta sätt, om någon tränger in i ditt nätverk, åtminstone du kan styra vilka områden i ditt hem som de kan se.

Anledningen Till Att Vi Fortfarande Rekommenderar Dem

Risker och alla, vi rekommenderar ändå cloud-anslutna kameror. Oavsett om du använder Boet, Ring, eller Wyze kameror, varje företag har visat ett engagemang för säkerhet och integritet. Efter allt, allt annat skulle vara till förfång för verksamheten.

Och, som vi redan har täckt, även om du kopplar från moln, det kommer inte nödvändigtvis att skydda dina uppgifter från regeringen eller hackare. I slutändan, allt du får är bekvämligheten av att veta att du själv är nyckeln till din data. Om det är viktigt för dig, välj en lokal-inspelning kamera.

Vi tror inte att nyttan överväger kostnaden av att ge upp det moln. Vi är bekväma med att rekommendera välrenommerade bolag med en meritlista som vi kan undersöka. Inget företag är perfekt, men när man inte misslyckas, vi kan åtminstone se hur det hanterar olika fel—och som är informativ, också.

Det viktigaste är att titta på alla fakta och gå med på vad som gör dig mest bekväm.