Welke Apple TV-Model Moet Je Kopen?

0
41
jorik/Shutterstock

Apple TV is de enige manier om iTunes content op uw TV. Het biedt ook toegang tot alle van de populaire streaming-diensten. Maar welk model is het beste voor u?

De Apple TV Modellen

ymgerman/Shutterstock

U kunt kopen een Apple-TV of HD of 4K, en de 4K is beschikbaar in twee capaciteiten. Je keuzes zijn:

 • Apple TV HD ($149 op dit schrijven): Het goedkoopste model maakt gebruik van een Apple-A8 processor—dezelfde chip in de iPhone SE. Het doet het werk, maar ook toekomstige updates van de software zou kunnen leiden tot vertraging en games misschien niet zo reageren als u wilt. Het geeft 1080p HD-content in Standaard Dynamic Range ‘ (SDR). Tot voor kort was dit de beste beschikbaar, en het biedt nog steeds een uitstekend beeld op een scherm tot ongeveer 60 cm.
 • Apple TV met 4K-32 GB ($179 op dit schrijven): Dit model heeft een meer krachtige A10X processor van de 10,5-inch iPad Pro. Het is een razendsnelle, die kunnen een verschil maken als u van plan bent om het te gebruiken voor gaming. Dit model ondersteunt 4K content in High Dynamic Range (HDR) met Dolby Visie en Dolby Atmos. Dit is de Apple TV te kopen als u wilt dat de beste video en audio.
 • Apple TV met 4K-64 GB ($199 op dit schrijven): Identiek aan het model van 32 GB, maar met een 64 GB opslagruimte. Je kunt niet beheren van de opslag, maar Apple doet. tvOS ontlast apps die u niet gebruikt en ook dynamisch beheert cache app-en game-gegevens, zodat u nooit zorgen hoeft te maken over de vrije ruimte. Dit maakt het moeilijk om te raden dit model voor de meeste mensen—de 32 GB versie zou moeten volstaan.

Wat Je Krijgt op Elk Model

U kunt toegang krijgen tot de App Store op elke Apple TV-model. U kunt ook kijken naar uw favoriete bron van TV-shows en films als er een app beschikbaar op de Apple TV. En de meesten doen dat, met inbegrip van:

 • Hulu
 • Netflix
 • Amazon Prime Video
 • YouTube
 • Vudu
 • Films Overal
 • FandangoNow
 • Samenstelling
 • PlayStation Vue
 • HBO

Er is meer aan de Apple TV dan streaming video. U kunt ook games downloaden en spelen met een controller. En als u nodig hebt om het weer op je Apple TV, er is een app voor. Veel iPhone-en iPad-apps hebben ook Apple TV apps. Ze werken allemaal prima op alle Apple TV modellen.

Beeldscherm Resolutie, Dynamisch Bereik en de Audio-Uitgang Opties

P11irom/Shutterstock

Nu dat u weet welke Apple TV ondersteunt 4K, HD, HDR, en SDR, het is tijd om uit te leggen wat dat allemaal betekent:

 • 4K en HD hebben betrekking op het aantal pixels of dots, die een afbeelding. Dit wordt ook wel de “oplossing.” 4K-Tv ‘s hebben een resolutie van 3840 x 2160 pixels, terwijl de HD-Tv’ s bieden alleen 1920 x 1080 pixels. Hoe meer pixels, hoe scherper het beeld. Dus, omdat 4K-Tv ‘ s hebben meer pixels, ze zien er aanzienlijk beter, met name op grotere schermen.
 • HDR en SDR hebben betrekking op het aantal kleuren dat een beeldscherm kan produceren, evenals de maximale helderheid. Tv ‘ s in staat HDR kan weergeven diepere zwarttinten en helderdere blanken dan degenen die alleen het bieden van SDR. In tegenstelling tot 4K-Tv ‘ s (de kwaliteit van dat je misschien niet eens merken op een kleiner scherm), HDR is onmiddellijk duidelijk, ongeacht de grootte van het scherm.

Beide modellen van de Apple TV, 4K-ondersteuning, zowel van de volgende:

 • Dolby Visie is een versie van HDR. In tegenstelling tot de standaard HDR, het maakt gebruik van frame-by-frame metadata die geeft aanvullende informatie bij de TV. Dolby Visie ondersteunt ook een verbeterde helderheid, vergeleken met standaard HDR.
 • Dolby Atmos is een versie van surround-geluid dat niet in kaart geluiden om specifieke luidsprekers. In plaats daarvan brengt hen naar de 3D-ruimte tussen de sprekers. Dit maakt een positionele audio op instellingen die dat ondersteunen.

4K Content

Digitale abstracte Kunst/Shutterstock

Het wordt gebruikt om een duurdere te kopen de beste versie van een film. In sommige gevallen, dat is nog steeds waar: 4K Blu-ray films altijd meer kosten dan hun HD-collega ‘ s.

Maar als 4K-films werden aangekondigd in 2017, Apple bevestigd dat het niet meer voor hen. Dus, of u de kopen van de 4K (indien beschikbaar) of de HD-versie van een film, u betaalt hetzelfde als je het kopen van Apple.

Hetzelfde kan niet gezegd worden voor andere diensten, echter. Netflix kosten meer als je de stream-4K content. Vrij veel, als je een film in 4K op een andere plaats dan in iTunes, betaal je een paar dollar meer.

Films Overal, Vudu, YouTube, en FandangoNow bieden 4K-content, en ze zijn allemaal beschikbaar via Apple TV apps.

Welk Model Is het Beste voor U?

Tom Eversley/Shutterstock

Om het botweg te zetten, als je een 4K TV (zelfs als het SDR-only), u moet voor de 32 GB Apple TV 4K.

U zult merken dat er een verbetering in beeldkwaliteit, vooral op schermen van 60 inch of groter. En bovendien, het kopen van een nieuw apparaat die niet de beste van de TV u eigen niet veel zin.

Als u niet de eigenaar van een 4K TV, je zou denken dat de Apple TV HD is de weg te gaan. Echter, het is altijd het beste om de toekomst waar mogelijk, zodat de Apple TV met 4K-32 GB is de beste optie voor u ook. Wanneer u een nieuwe TV, zal je blij zijn dat je niet hoeft te upgraden van uw streaming vak ook.

Met nog budget Tv ‘ s verhuizen naar 4K, de kans groot dat uw volgende TV ondersteunt de hogere resolutie. En met de Apple TV met 4K-32 GB verkopen voor slechts $30 meer (op moment van dit schrijven) dan de Apple TV HD, het is een waardevolle investering, vooral als u een upgrade van uw TV later.