Som Apple TV-Modell Ska Du Köpa?

0
46
jorik/Shutterstock

Apple TV är det enda sättet att få iTunes-innehåll på din TV. Det ger också tillgång till alla de populära streaming-tjänster. Men vilken modell som är bäst för dig?

Apple TV-Modeller

ymgerman/Shutterstock

Du kan köpa en Apple TV i antingen HD eller 4K, och 4K finns i två lagringskapacitet. Dina val är:

 • Apple TV HD ($149 i skrivande stund): Den billigaste modellen använder en Apple-A8-processor—samma chip i iPhone SE. Det gör jobbet, men framtida programuppdateringar kan orsaka lag och spel kan inte vara så lyhörda som du vill. Det skriver 1080p HD-innehåll i Standard Dynamiskt Omfång (SDR). Tills nyligen var detta det bästa som finns, och det ger en utmärkt bild på en skärm upp till ca 60 cm.
 • Apple TV 4K 32 GB ($179 i skrivande stund): Denna modell har en mer kraftfull A10X processor från 10.5-tums iPad Pro. Det är blixtrande snabb, vilket kan göra en skillnad om du planerar att använda den för spel. Denna modell har stöd för 4K-innehåll i High Dynamic Range (HDR) med Dolby Vision och Dolby Atmos. Detta är Apple TV att köpa om du vill ha det bästa video-och ljudåtergivning.
 • Apple TV 4K 64 GB ($199 i denna skrift): Identisk med 32 GB-modellen, förutom att den här har 64 GB lagringsutrymme. Du kan inte hantera att lagring, men Apple gör. tvOS avlastar appar som du inte använder och även dynamiskt att lyckas cachade app och data spel, så du behöver aldrig oroa dig för ledigt utrymme. Detta gör det svårt att rekommendera denna modell för de flesta människor—32 GB-version bör räcka.

Vad Du Får på Varje Modell

Du kan få tillgång till App Store på varje Apple TV-modell. Du kan också titta på din favorit källa av TV-program och filmer om det har en app som finns på Apple TV. Och de flesta gör, inklusive:

 • Hulu
 • Netflix
 • Amazon Prime Video
 • YouTube
 • Vudu
 • Filmer Var Som Helst
 • FandangoNow
 • Plex
 • PlayStation Vue
 • HBO

Det finns mer att Apple TV än strömmande video. Du kan också hämta spel och spela dem med en controller. Och om du vill kontrollera vädret på din Apple TV, det finns en app för det också. Många iPhone-och iPad-appar har även Apple TV apps. De fungerar bra på alla Apple-TV-modeller.

Upplösning, Dynamiskt Omfång och Ljud Alternativ

P11irom/Shutterstock

Nu när du vet som Apple TV har stöd för 4K, HD, HDR, och SDR, är det dags att förklara vad allt det innebär:

 • 4K och HD avser antalet bildpunkter eller prickar, som bygger upp en bild. Detta kallas även “lösningen”. 4K-Tv har en upplösning på 3840 x 2160 pixlar, medan HD-Tv erbjuder endast 1920 x 1080 pixlar. Ju fler bildpunkter, desto skarpare bild. Så, eftersom 4K-Tv har fler pixlar, de ser märkbart bättre, särskilt på större skärmar.
 • HDR och SDR förhåller sig till antalet färger som en bildskärm kan producera, liksom dess maximala ljusstyrka. Tv-apparater kan HDR kan visa djupare svärta och ljusare vita än de som endast erbjuder SDR. Till skillnad från 4K-Tv (med en kvalitet som du kanske inte ens märker på en mindre skärm), HDR är omedelbart uppenbara, oavsett skärmstorlek.

Båda modellerna av Apple TV med 4K-stöd både av följande:

 • Dolby Vision är en version av HDR. Till skillnad från vanliga HDR, det använder frame-by-frame metadata som ger ytterligare information till TV: n. Dolby Vision stöder också en bättre ljusstyrka jämfört med standard HDR.
 • Dolby Atmos är en version av surround-ljud som inte karta ljud till högtalare. I stället kartor dem till 3D-rymden mellan dessa högtalare. Detta ger bättre ljud på inställningar som har stöd för det.

4K Innehåll

Digital abstrakt Konst/Shutterstock

Det brukade vara dyrare att köpa den bästa versionen av en film. I vissa fall, det är fortfarande sant: 4K Blu-ray filmer undantagslöst kostar mer än deras HD motsvarigheter.

Men när 4K-filmer presenterades i 2017, Apple bekräftat att det inte skulle ta mer betalt för dem. Så, oavsett om du köper 4K (om det är tillgängligt) eller till en HD-version av en film, betalar du samma sak om du köper den från Apple.

Detsamma kan inte sägas om andra tjänster, dock. Netflix avgifter mer om dig strömma 4K innehåll. Ganska mycket, om du köper en film i 4K någon annan än iTunes, kommer du att betala ett par kronor mer.

Filmer var som Helst, Vudu, YouTube, och FandangoNow erbjuda 4K innehåll, och de är alla tillgängliga via Apple TV apps.

Vilken Modell som Är Bäst för Dig?

Tom Eversley/Shutterstock

För att uttrycka det rakt på sak, om du har en 4K-TV (även om det är SDR-only), får du 32 GB Apple TV med 4K.

Du kommer att märka en förbättring i bildkvalitet—särskilt på skärmar 60 tum eller större. Och förutom att köpa en ny enhet som inte gör det bästa av den TV du äger inte göra mycket vettigt.

Om du inte äger en 4K-TV, som du kanske tror att Apple TV HD är vägen att gå. Men det är alltid bäst att framtidssäkra när det är möjligt, så Apple TV 4K 32 GB är det bästa alternativet för dig. När du får en ny TV, du kommer vara glad att du inte behöver uppgradera din streaming-box också.

Med ens budget Tv flyttar till 4K, är chansen att din nästa TV kommer att stödja högre upplösning. Och med Apple TV 4K 32 GB säljer för bara $30 mer (på denna skrift) än den Apple TV HD, det är en investering som lönar sig—särskilt om du uppgraderar din TV senare.