Hur kan man Kontrollera ett Microsoft Word-Dokument för Plagiat

0
134

Plagiat är ett allvarligt brott mot etik, men det hindrar inte folk från att göra det. När du får ett Word-dokument som ska vara “original” – material, kan du köra det genom ett verktyg för plagiatkontroll. Här är dina alternativ.

Använd ett Tillägg i

Ett av de enklaste sätten att kontrollera för litterär stöld är att använda Copyleaks, en add-in för Microsoft Word som skannar dokumentet för plagiat. Det är lätt att installera Copyleaks, och det är kompatibel med Word 2016 eller senare på PC och Mac.

RELATERAT: Hur att Installera och Använda Add-ins för Microsoft Office

Samtidigt som det står på Copyleaks’ översikt sida att det är “gratis”, detta är inte helt korrekt (vilket du kommer också att märka om du skannar användaren recensioner). För att klara upp alla missförstånd, appen har en fri plan, men det ger bara 10 gratis krediter per månad.

För varje 250 ord appen skannar, en Copyleaks kredit dras från ditt konto. Så, om du har en 2 500 word-dokument behöver du 10 poäng för app för att scanna in den helt. Lyckligtvis, Copyleaks har tre planer: gratis, abonnemang och kontantkort. Varje nivå har sina egna fördelar och prissättning. I detta exempel ska vi använda gratis-plan.

För att installera Copyleaks, chef över till “Add-ins” grupp “Infoga” – fliken, och klicka sedan på “Get Add-ins.”

Office Add-Ins-fönstret visas. I sökfältet längst upp till vänster i fönstret, sök på “Copyleaks.” Välj “Copyleaks Plagiat Checker”, som bör vara det första resultatet.

Copyleaks’ översiktssida visas. Läs igenom allt, och välj sedan “Lägg till”.

Efter det installerar en ny “Copyleaks.com” gruppen visas i “Referenser” – fliken i Word. Gå vidare och välj “Scan.”

Copyleaks Plagiat Checker öppnas i den högra rutan. Använda din e-postadress för att skapa ett konto, och du kommer att få ett e-postmeddelande som ber dig att bekräfta det. När du gör, kommer du få 10 gratis krediter.

Om du vill köpa mer, välj “Get Credits” längst ner i rutan till höger som tar dig till köp-sidan.

När du är redo för att kontrollera dina Word-dokument för plagiat, välj “Scan.”

Skanningen börjar, och det kan ta några minuter, beroende på storleken på dokumentet. Som appen skannar, Webbadresser visas i den högra rutan. Volym och andel av liknande ord som finns i de dokument som åtföljer Webbadresser.

När sökningen är klar, välj “Starta Rapport” för att se detaljerade resultat av genomsökningen.

Rapporten öppnas i din standardwebbläsare. Det visar uppgifter som antalet ord i det skannade dokumentet jämfört med den andel av liknande ord som finns. Det belyser också samma ord i rosa (se 1 nedan), och ord med en innebörd i mandel (se 2 nedan).

Använda en Online-verktyg för plagiatkontroll

Om du inte vill installera ett tillägg för Word, det finns flera online plagiat detektorer som du kan använda. En av de mest populära är SmallSEOTools, som erbjuder en kostnadsfri tjänst, även om det begränsar dig till 1000 ord per sökning.

På plagiat checker sida kan du kopiera och klistra in din text i textrutan, eller så kan du ladda upp ditt dokument. För att ladda upp ett Word-dokument, klicka på länken bredvid för att “Ladda upp ett Dokument.”

File Explorer (Windows) eller Finder (Mac) öppnas. Välj det dokument som du vill ladda upp och klicka sedan på “Öppna”.

Efter ditt dokument inlagda, klicka på “Kontrollera Plagiat” under dokumentet uploader.

När plagiat checker avslutar sitt scan, det visar resultaten och ger dig en mening till mening uppdelning. Om en mening checkar ut, “Unik” visas bredvid det. Om en mening var kopierat, “Plagiat” visas bredvid det.

Klicka på “Matchas Källor” – fliken för att se källorna till den kopierade texten.

Om du inte har något emot att spendera lite pengar för att upptäcka plagiat, det finns många andra resurser som finns tillgängliga. Quetext gör ett fantastiskt jobb, och det är bara $10 dollar per månad för Pro plan. Detta inkluderar obegränsad plagiatkontroll, så det är betydligt billigare än Copyleaks add-in om du inte har något emot att använda en online checker.

Du kan också använda en tjänst som Grammarly Premium, som också är runt $10 per månad och innehåller avancerad grammatik-, stil-och stavningskontroll tillsammans med plagiatdetektion.

LÄS NÄSTA

  • “Vill Överleva Ransomware? Här är Hur du Skyddar Din DATOR
  • “Hur Får man Hjälp i Windows 10
  • “Aktivera Ultra-Low Latency Mode för NVIDIA-Grafik
  • “Den Nya Microsoft Kanten Är Nu “Klar för Dagligt Bruk”
  • “Kan Du Använda iMessage på en Windows PC eller Android-Telefon?