Den Akaso V50 Pro Är ett bra och Prisvärt Action Kamera

0
59

Betyg:
9/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: sek 120

Köp på Amazon

Josh Hendrickson

GoPros är dyra och inte kommer med många tillbehör, vilket innebär att du har att spendera ännu mer. Den AKASO V50 Pro ser ut att bli en prisvärd action kamera som ger dig “tillräckligt bra” – video för mindre. Inte leverera det? Mestadels.

Här är Vad Vi Gillar

 • Kommer med massor av tillbehör
 • Handleden fjärrkontrollen är mycket användbar
 • Pekskärmen fungerar bra

Och Vad Vi inte

 • Dyrare än vissa andra åtgärder kammar
 • Du måste slå på Bluetooth på varje power-on
 • Det är bara vattentät inuti fall

En action kamera är förmodligen inte det första du bör köpa. Om du inte cykla, vandra, surfa, flyga drönare, eller ens lämna huset mycket, behöver du förmodligen inte alls.

Men de kan vara till hjälp när du är på semester, eller om du tar upp en sport eller en aktiv hobby. Du kan oförskräckt resa överallt med kameran, men ibland kanske du bara vill ha något litet, lätt och enkel att använda.

Men, om du inte planerar att använda den ofta, du ska inte spendera mycket på en action kamera. Det är där AKASO V50 Pro kommer in. Det är lite dyrare ($120 i denna skrift) än vissa andra alternativ. Men för de extra pengarna, får du alla tillbehör du behöver och bättre meny navigering. Det erbjuder också 4K-video inspelning, om än på 30 bildrutor per sekund (fps). Om detta inte är tillräckligt, även om du kan gå ner till 1080p-upplösning och få 60 fps.

(Nästan) Alla de Tillbehör

(Kommersiella röst:) Den AKASO V50 levereras med allt du se här. Batterier ingår och handleden remote säljs inte separat. Josh Hendrickson

Som kameror att gå, det V50 Pro ser ganska generisk. Det är små, rektangulära, har en stor ole linsen på framsidan, en micro HDMI-port, en mini-USB-port kan du använda en extra extern mikrofon. Huset ser ut som grå gummi, men det är svårt plast.

Ett område som inte ställa V50 bortsett från dyrare alternativ är det stora antal tillbehör att det kommer med. Du får två cykel-fästen, ett vattentätt fodral (upp till 30 meters djup), två fästen för hjälm, ett par andra fästen, två batterier, dubbla batteri, laddare och en handled fjärrkontrollen. Det enda som inte ingår är i ett microSD-kort, men har du förmodligen redan har ett par av dem som sitter runt omkring. Om du vill spela in i 4K, men behöver du ett snabbt kort—något som skriver minst 60 MB/s.

Eftersom V50 kommer med nästan alla monteringstillbehör som du kan önska dig, det kommer att bespara dig mer än ett par dollar. Den vattentäta fallet är nödvändig eftersom, till skillnad från en GoPro, den här kameran är inte vattentät. Det är sorgligt, men acceptabelt, med tanke på att det kostar nästan en tredjedel av priset.

Du får cirka en och en halv timme av användning av varje batteri, och det tar ungefär två timmar att ladda upp helt. En GoPro varar i ungefär två timmar på ett enda batteri, men det kommer bara med en. Så, trade-off är värt det så länge som du laddar båda batterierna innan du spelar in.

En Lätt-att-Använda Menyn-Gränssnitt

Pekskärmen gör menyn navigering lättare än det är på de flesta billiga kameror. Kvartalet är för skala. Josh Hendrickson

Förutom alla tillbehör, V50 har något annat billigare action kamera är inte: en pekskärm.

Om du någonsin använt en sub-$100 kameran, vet du menyn system tenderar att vara intuitiv och frustrerande. De har vanligtvis cirka tre knappar för att navigera i menyer, och var och en agerar på olika sätt, beroende på den aktuella skärmen. Det är lätt att trycka på fel knapp och få punted tillbaka till huvudmenyn för att starta om igen. Eller misslyckas med att spela in eftersom du trycka på fel knapp.

Den V50 undviker dessa problem (och behovet av universala knappar) helt och hållet. Det är fortfarande inte den mest intuitiva gränssnitt en meny som jag har använt, men det är bra nog. Pekskärmen fungerar bra—95 procent av tiden är det korrekt register min drar—men det är inte lika bra som din smartphone.

Inom ett par minuter, jag vände bort tid-och datumstämpel, korrigerade datum, ändrat upplösningen, och finns möjlighet att stänga av den irriterande signal menyn system gör. Jag uppskattar också den snabba åtgärder-menyn kan du komma åt genom att dra fingret uppåt från nedre delen. Från det, kan du slå på Bluetooth, Wi-Fi, mikrofon och mer. På andra åtgärder kameror som jag äger, om du vill göra ändringar som dessa, det tar mycket längre tid.

Den enda nackdelen med att pekskärmen är att du inte kan använda det när kameran är inne i den vattentäta fallet, så ändra dina inställningar i förväg.

Handleden Remote Är en Solid Add-On

Handleden fjärrkontrollen är stor, de band fast gummi och plast bitar är avgjort tunn och, tja, plasticky. Josh Hendrickson

Den V50 kommer med en handled fjärrkontrollen som ser ut som en klocka och gör inspelningen enklare (för det mesta). Med billigare kameror, du har att komma ihåg vilken knapp man ska slå för att registrera (det är svårare än det låter när man är trött). Om kameran är i fall du inte har några markeringar för att hjälpa till.

På V50, om du verkligen koppla ihop fjärrkontrollen, kan du bara trycka på record-knappen, eller bild-knappen om du vill ta en stillbild. Nackdelen är att para ihop en del. Varje gång V50 stängs av, så gör det avlägsna och kameran Bluetooth-radio.

Så, när du slår på kameran, du måste svep upp från den nedre delen av skärmen trycker du på RF (vilket är alternativet för Bluetooth, av någon anledning), tryck på och håll ned power-knappen på handleden fjärrkontrollen i tre sekunder och släpp sedan. Du väntar sedan för de båda enheterna för att koppla ihop. Om du glömmer någon av dessa steg, kommer fjärrkontrollen fungerar inte. Men, när du ställer upp på allt, är det bekvämt att inte behöva bråka med en monterad kamera för att spela in.

Om du inte vill bära på handleden fjärrkontrollen, AKASO har ett annat trick i rockärmen. Du kan ladda ner den iSmart DV-app för Android eller iPhone, koppla ihop den med V50 över kamerans lokala Wi-Fi, och styra den från telefonen. Det är fullständig kontroll för—du kan ändra alternativen på huvudmenyn för att komma åt foton och videor, och även streama aktiv inspelning till din telefon. Lag-gruppen är ca en sekund bakom den faktiska tid som är godtagbar nog. Avståndet var också bra, så jag kunde gå tre rum bort innan jag stötte på problem med ström.

Det är också värt att notera här kameran kom med en dual batteri laddare—en annan artikel billigare åtgärd kameror ofta inte har. Det låter som en liten sak, men det är irriterande att hålla reda på vilka batteriet är laddat och byta ut det som inte är det.

Videon Är Bra, Men Inte Fantastisk

Tillbehör, appar och massor av batterier inte betyder mycket om en åtgärd kameran är inte bra på inspelning av video. Så, hur är det V50 på att betyg? Det är helt okej. Det är inte på en GoPro-nivå, men det är bra nog och, igen, på en tredjedel av priset, kan du inte förvänta dig mer.

Den V50 poster i flera resolutioner och på flera bildhastighet, det toppar på 4K på 30 fps. Däremot GoPro erbjuder för närvarande 4K på 60 fps, vilket innebär jämnare video och snyggare action-scener. För en extra $35 (i skrivande stund), du kan våren för en AKASO V50 Pro Special Edition som även registrerar 4K på 60 fps. Vi bara testat standard edition, dock.

Jag anser inte att den lägre bildhastighet en stor förlust, som 4K-video skapar stora filer som snabbt äter upp ditt SD-kort. De är också svårare att redigera. Perfekt kombination för de flesta människor är 1080p med 60 fps, och V50 Pro erbjuder det.

Medan V50 Pro innehåller bildstabilisering, det är inte så bra som det senaste GoPro erbjuder. Jag skulle säga att du får 85 procent av kvaliteten för nästan en tredjedel av priset. Bara berätta kvaliteten är tillräcklig inte hjälpa dig mycket, men så här är en video som jag spelade in med V50.

Fullt Tillräckliga för Pris

Den AKASO V50 Pro levereras med allt du behöver för att montera den på en cykel, hjälm och mycket mer. Josh Hendrickson

Allt i allt, V50 är bra—bra, ännu. Det ger anständiga video, innehåller alla de tillbehör du behöver, och har ett gränssnitt som inte gör som du vill dra ditt hår.

Om du funderar på att skaffa en action kamera, men inte kan motivera $400 kostnad av en GoPro, bör du överväga V50 Pro.

Ja, till och med billigare kameror finns, och den video som de producerar är bara så bra. Men jag kan säga av erfarenhet, allt annat låter dig ner på andra rimliga åtgärder kameror. Menyerna kommer att driva du nötter, batterierna är irriterande att ladda, och du ska trycka på fel knapp för att spela in fler gånger än inte. Den V50 hjälper dig att undvika allt det, som gör det värt priset av posten.

Betyg: 9/10
Pris: sek 120

Köp på Amazon

Här är Vad Vi Gillar

 • Kommer med massor av tillbehör
 • Handleden fjärrkontrollen är mycket användbar
 • Pekskärmen fungerar bra

Och Vad Vi inte

 • Dyrare än vissa andra åtgärder kammar
 • Du måste slå på Bluetooth på varje power-on
 • Det är bara vattentät inuti fall