Behöver jag Lämna Min Tvättmaskin Dörren Öppen?

0
272
Andrej Popov/Shutterstock

Om du nyligen har bytt från en toppmatad tvättmaskin till en frontmatade tvättmaskin, här är en ny vana som du kan behöva för att plocka upp: lämnar dörren på glänt.

Toppmatad tvättmaskin lock inte täta, så oavsett hur liten mängd vätska som är kvar inuti trumman kammaren avdunstar mellan laster; luftfuktighet inne i kammaren oftast aldrig blir tillräckligt hög för att skapa problem med mögel och mjöldagg. Du kan inte gå fel lämnar locket upp, bara för att spela det säkert, men det är egentligen inte en stor sak.

RELATEDHow att Hålla Dina Handdukar Färska, Absorberande och Mögel Gratis

Frontmatade tvättmaskiner, dock inte säl—en tätning är en ganska viktig funktion om du vill ha det vatten i den horisontella trumma och inte alla över tvättstuga golv. Nackdelen med denna konstruktion är att om du stänger dörren när du är klar med lasten, du förseglar fukt. Att beseglas miljö är en perfekt miljö för mögel och mjöldagg att blomstra (vilket inte är så bra för din hälsa, och du kommer definitivt sluta med gnarly illaluktande kläder och handdukar).

I ljuset av det, du kommer inte bli förvånad över att veta att många människor har haft problem med mögel och mjöldagg i sina tvättmaskiner. Det är en sådan fråga, i själva verket, som under de senaste åren har flera grupptalan som har lämnats in mot en mängd olika apparaten beslutsfattare hinging på argumentet att deras maskiner är defekt och utsatt för gjutning.

Vi kommer att hålla sig borta från debatten om den tekniska meriter av olika tvättmaskin modeller. Denna enkla korrigeringsfilen fungerar oavsett vilken typ av frontmatade tvättmaskin har du: Lämna dörren öppen.

Det är det. Även om jag har alltid lämnat min front-loading maskin brett öppet mellan användningarna (eftersom min tvättstuga har tillräckligt med utrymme för att göra så, och jag har ingen anledning att inte), måste du verkligen lämna det sprack bara ett par centimeter för att säkerställa att den fuktiga luften kan tömma maskinen.

Tvättservice Lasso – Ta Tillbaka Din Tvättstuga: Förhindra Framför Belastning Bricka mögel, Mögel och dålig Lukt

Denna enkla produkt som håller din bricka dörren från att stängas.

Handla Nu

$14.99
Fler erbjudanden

Om din maskin är i en garderob eller kommunala området i ditt hus och du vill behålla det sprack utan att dörren vidöppen och i vägen, smidiga produkter som populära Tvätt Lasso eller denna enkla snap-on-hängslen kan hjälpa till att hålla dörren på glänt när du inte använder maskinen.

Oavsett om du bara lämnar dörren öppet, eller om du använder en liten hjälpreda verktyg, den kritiska delen att låta luften cirkulera för att ta bort den varma fuktiga förhållanden mögel trivs i.