Wilt Overleven Ransomware? Hier is Hoe om Uw PC te Beschermen

0
132
PR Image Factory/Shutterstock

Ransomware is alles wat slecht is over de mensheid gedistilleerd in malware—kwaadaardigheid, hebzucht en casual incompetentie. Versleutelt uw bestanden en eisen van betaling voor een toets, dat kan zelfs niet werken. Maar met de juiste back-up strategie, je bestanden kunnen overleven een infectie.

Wij raden u kunt dit doen vandaag en vermijd de discussie over de vraag of u moet het losgeld betalen.

Wat U Moet Weten Over Ransomware

Ransomware is een vorm van malware is ontworpen om je lock-out van uw computer, tenzij u het betalen van een losgeld. Meestal versleutelt uw bestanden te vergrendelen u uit, en het losgeld is meestal in cryptocurrency. Ransomware meestal doelstellingen bedrijven, ondernemingen en overheidsinstanties, maar individuen kunnen en doen getrokken in de strijd.

De software wordt steeds meer verfijnd met nieuwe varianten arriveren de hele tijd. Terwijl de meeste criminelen de behandeling van een aanval als een transactie, sommige ransomware auteurs lijken te genieten van schroeven met slachtoffers. Vorig jaar leerden we over de ZENIS, ransomware die doelbewust verwijdert de back-ups. En meer recent, GermanWiper, die niet versleutelen van uw bestanden—het is gewoon verwijderd en eisen een losgeld toch. Ongelukkige slachtoffers die betalen niets te decoderen, omdat hun bestanden weg waren vanaf het begin.

En er zijn meer misbruik dan ooit.

“Ransomware is nu overgebracht in een verscheidenheid van mechanismen, waardoor het steeds lastiger voor eindgebruikers beschermd te blijven,” zei Victor Congionti, chief information officer bij cybersecurity bedrijf Bewezen Data. “Traditioneel, ransomware is verspreid via e-mail campagnes die afhankelijk zijn van goedgelovige gebruikers te downloaden, kwaadaardige links.” Maar hij zei ook: “Ransomware is steeds verdeeld in niet-traditionele manieren.”

Criminelen nu vermomd in apps en unvetted software. Of, ze zenden het door middel van spear-phishing aanvallen, waarbij ze gericht op individuen binnen een organisatie die eerder geneigd zijn om te klikken op verdachte links.

It ‘ s a jungle out there!

Hoe Bescherm Uw back-Ups Van Ransomware

Als uw systeem is geïnfecteerd met ransomware, kunt u het losgeld betalen en hoop dat u uw bestanden terug, of niet betalen en probeer te reconstrueren uw PC van back-ups. De eerste optie is problematisch voor de morele, ethische, financiële en logistieke redenen. Zo kunt u stappen ondernemen nu om ervoor te zorgen dat u kunt herstellen pijnloos van een ransomware aanvallen.

Start met deze drie principes voor back-ups:

 • Stel ransomware zal versleutelen of verwijder alles wat u kan toegang vanaf uw PC. Als u een back-up naar een interne of externe harde schijf die voortdurend is aangesloten op uw PC, of in de cloud, beschouw die bestanden al dood. Ze zijn alleen van waarde voor een meer ouderwets en conventioneel ramp, zoals een harde schijf. Er is niets mis met dit soort van back-up voor de traditionele bedreigingen, maar het moet niet je enige lijn van verdediging uw gegevens te beschermen.
 • Het verbreken van de back-up van het netwerk. Een solide wapen tegen ransomware is om gebruik te maken van een back-up media kunt u luchtspleet, wat betekent dat het volledig is losgekoppeld van uw computer en het internet. Als u bijvoorbeeld een back-up naar een externe harde schijf, alleen sluit het tijdens de regelmatig geplande back-up, en koppel vervolgens weer onmiddellijk daarna. “Het is cruciaal dat de lokale opslag drive is niet gehouden is gekoppeld aan het netwerk,” zei Congionti. “Dit zal voorkomen dat de back-ups worden gecodeerd als de ransomware uitvoerbaar is op het netwerk geladen, en de opslag apparaat is offline buiten het coderingsproces. Als de drive is aangesloten, de ransomware kan nu toegang hebben tot deze back-ups die hij waardeloos, zoals ze worden gecodeerd samen met andere bestanden.” Ja, dit is vervelend en het kost discipline om het aansluiten van een station handmatig en ontstaat er een back-up. Maar het is een bijzonder veilige strategie.
 • Vertrouwen op versiebeheer. Zelfs als u de stekker van uw externe schijf, er is geen garantie dat het zal blijven beschermd. Dit is omdat uw systeem kan al besmet worden met malware als u een back-up uitvoert. “Versioning is een belangrijke strategie om te zorgen voor herstel van een ransomware aanvallen,” zei Dror Liwer, oprichter van beveiligingsbedrijf Coronet. Gebruik een back-up tool die bespaart meerdere gedateerde versies van uw bestanden. Dan, wanneer u de computer terugzet, hebt u de optie om terug te gaan ver genoeg dat uw back-up dateert van voor de infectie.

Het implementeren van een Praktische Back-up Strategie

Uiteraard common back-up oplossingen gewoon niet robuust genoeg om je te beschermen tegen een ransomware aanvallen. Opslag in de Cloud is niet hetzelfde als cloud back-up-en, bijgevolg, iets dat synchroniseert of spiegels van uw gegevens is toast. Als u wilt terug te vorderen van alle bestanden, die je niet kunt vertrouwen op de gratis versies van Dropbox, OneDrive, of Google Drive, bijvoorbeeld.

Maar als je betaalt voor de opslag, het verhaal is misschien een beetje anders. Dropbox bevat de Dropbox Terugspoelen voorzien in betaalde lagen. Dropbox Plus (2 TB) geeft u een 30-dagen van de geschiedenis van uw bestanden, die u kan terugdraaien om op elk gewenst moment. Dropbox Professionele (3 TB) heeft een 180-dagen versie van de geschiedenis.

OneDrive heeft zijn eigen ransomware bescherming. Als OneDrive detecteert mogelijke ransomware activiteit, krijgt u bericht en wordt u gevraagd om te controleren of als u hebt gemaakt van de recente wijzigingen aan uw bestanden. Zo niet, Microsoft probeert om u te helpen clean-up van uw vaste schijf en het herstel van de beschadigde bestanden.

Omdat Google Drive en iCloud hebben geen ingebouwde bescherming, raden we het niet aan je op hen rekenen als ransomware is een ernstig risico.

Bovendien zijn de meeste online back-up oplossingen in dienst van de versies, dus met diensten zoals Acronis, Carbonite, en iDrive (onder anderen), kunt u terugkeren naar een momentopname van uw harde schijf uit voordat het werd besmet.

“Carbonite verhaald heeft over 12,600 klanten van een ransomware aanvallen na te bellen naar onze klantendienst,” zei Norman Guadagno, senior vice president van marketing voor Carbonite.

Sommige online diensten nog bakken in anti-ransomware tools. Acronis, bijvoorbeeld, heeft een tool genaamd Active Protection zoekt kwaadaardig gedrag.

“Als Actieve Bescherming detecteert iets fishy,” zei James Slaby, directeur van cyber bescherming op het Acronis, “Als een proces dat is het hernoemen en dan is het versleutelen van een bos van bestanden, het doodt het proces meteen.”

Op dezelfde manier het Apollo ruimteschip had twee onafhankelijke begeleiding computers, adviseren wij u ten minste twee manieren om een back-up van uw gegevens. U kunt combineren een eenvoudig, gemakkelijk-te-toegang sync-based oplossing met een robuuste genoeg dat je kunt herstellen van een ransomware aanvallen.

U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een traditionele cloud-back-up oplossing, zoals Dropbox of OneDrive, zodat uw bestanden altijd beschikbaar zijn als u inlogt vanaf een andere PC of lijden aan een ernstige computerstoring. Als u een abonnement hebt en kunt profiteren van de ingebouwde ransomware bescherming, dat is nog beter!

Gelijktijdig implementeren van een veilige back-up oplossing met versiebeheer. U kunt een lokale back-up app schrijven naar een externe schijf of een online back-up service die slaat uw bestanden in de cloud. Ja, het is moeilijker te krijgen tot uw bestanden wanneer u deze types van back-ups, maar ze kunnen weer een ransomware aanvallen, die uw van-dag-tot-dag-bestand synchroniseren niet.

Hoe te Voorkomen dat een Infectie

Hoewel het een van de meest zorgwekkende vormen, ransomware is gewoon een andere vorm van malware die je bewust van moet zijn en bereid voor.

Zodra u over een veilige, multitiered back-up oplossing, volg deze algemene regels om het minimaliseren van de blootstelling aan ransomware:

 • Gebruik een sterke antivirus product met ransomware bescherming. Natuurlijk, geen antivirus app is perfect, maar een security strategie die niet onder één fundamenteel gebroken.
 • Klik niet op alles wat je niet vertrouwen. Je kent het wel. Klik niet op rare links op websites, in e-mails of sms-berichten of afgeleverd via postduif. Gebruik ook geen illegale software of ga naar illegale websites. En verblijf in het gesanctioneerde winkelpuien op uw telefoon, zoals de Google Play en Apple App store.
 • Houd uw computer is uitgerust met de nieuwste updates van het systeem.

Als Je Geraakt

Tot slot, als je ooit de pech dat geïnfecteerd met ransomware, alle hoop is niet verloren. Er zijn twee gratis tools die u kunt gebruiken om de bestanden te decoderen zonder een cent te betalen in rantsoen:

 • Niet Meer Ransom: Dit is een gezamenlijk project tussen McAfee en een handvol van de European law enforcement organisaties die nu beschikt over ongeveer 100 bedrijven en overheid partners zijn. Als uw systeem is geïnfecteerd, kunt u gaan naar de Niet Meer Losgeld site en het uploaden van enkele voorbeelden van gecodeerde bestanden op uw computer. Als het gekraakte dat ransomware familie, kunt u ontgrendelen uw PC, zonder kosten.
 • ID Ransomware: Vergelijkbaar met Niet Meer Losgeld, beveiligingsbedrijf Emsisoft dit project gemaakt. U kunt ook vragen dat ID een melding als er een niet-decryptable aanval wordt decryptable in de toekomst.

GERELATEERD: Moet Je Betalen Als Je Geraakt wordt door Ransomware?

LEES VERDER

 • “Hoe om Hulp te Krijgen in Windows 10
 • “Het Inschakelen van Ultra-Low Latency Mode voor NVIDIA Graphics
 • “De Nieuwe Microsoft Rand Is Nu “Klaar voor Dagelijks Gebruik”
 • “Kunt U Gebruik maken van iMessage op een PC met Windows of Android Telefoon?
 • “Wat Is VBScript, en Waarom Heeft Microsoft Alleen maar Doden?