Mijn iPhone of iPad Scherm niet Draaien. Hoe Kan Ik Dit Oplossen?

0
536
Khamosh Pathak

De iPhone en de iPad-scherm draait bijna naadloos op basis van hoe je je vast te houden. Maar wanneer uw beeldscherm is vastgelopen in de afdrukstand staand of liggend, hier zijn een paar manieren om het op te lossen.

Zet Orientation Lock op de iPhone

Als uw iPhone scherm is vast te zitten in portret en zal niet draaien op landschap, ook wanneer u uw handset zijwaarts, Staand Slot kunnen de boosdoener zijn. Gelukkig kunnen we snel schakelen deze vergrendelen van de iOS Control Center.

Als je een iPhone X-stijl apparaat met een inkeping, veegt u omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm te onthullen van het Control Center.

Als je een iPhone 8 of ouder apparaat met een fysieke Home-knop, veegt u omhoog vanaf de onderkant van het scherm naar het onthullen van het Control Center.

In het Control Center, ter plaatse het pictogram dat lijkt op een slot met een cirkel er omheen. Als de Staande stand Lock is ingeschakeld, wordt dit pictogram weergegeven met een witte achtergrond. Tik op de “Staande stand Lock” knop om te schakelen.

Zie je een “Staand Lock: Off” bericht aan de bovenkant van het Control Center.

Nu, wanneer u uw iPhone zijwaarts, uw iOS apparaat aan te moeten overschakelen naar het landschap formaat.

GERELATEERD: het Aanpassen van Uw iPhone of iPad Control Center

Zet de Rotatie Lock op de iPad

In tegenstelling tot de iPhone, de iPad kan worden vergrendeld in zowel landscape-en portrait-oriëntatie. Dit is de reden waarom de functie heet Rotatie Lock op de iPad.

Het uitschakelen van de Rotatie Lock op de iPad, zullen we gebruik maken van dezelfde methode zoals hierboven beschreven. Houd in gedachten dat het proces voor het openen van het Control Center op de iPad verschilt op basis van het iOS (of iPadOS) versie.

Als je met de iOS-12, iPadOS 13 of hoger is, veegt u omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm.

Als je met iOS 11, dubbel klik op de Home-knop te onthullen van de App Switcher en het Control Center het gebied aan de rechterkant. Als je met de iOS-10 en eerder is, veegt u omhoog vanaf de onderkant van het scherm.

Nu, tik op de “Rotation Lock” – knop (de knop met een pictogram van een slot met een cirkel eromheen) om te schakelen van de rotatie lock. Nogmaals, de knop zal worden weergegeven met een witte achtergrond wanneer het is ingeschakeld en een “Rotation Lock: Off” zal worden weergegeven wanneer uitgeschakeld.

Start de App

Als je het hebt uitgeschakeld Geaardheid of Rotatie Vergrendelen, en je bent nog steeds met hetzelfde probleem, het volgende ding om te controleren is de app die je gebruikt.

Als de app in kwestie zit vast of is vastgelopen, moet u afsluiten en opnieuw starten van de app. Om dit te doen, moet u eerst toegang te krijgen tot de App Switcher op uw iPhone of iPad.

GERELATEERD: Hoe op te Lossen het Crashen van Apps op een iPhone of iPad

Als u één van de nieuwere iPhones of iPads zonder de Home knop, veegt u omhoog vanaf de Home bar en het bezit van een tweede te onthullen van de App Switcher. Als uw iPhone of iPad heeft een Home-knop, dubbelklik er dan op.

Nu, zoek de app die u wilt afsluiten en klik vervolgens veeg met uw vinger omhoog op het voorbeeld.

Zoek de app in het startscherm en opent u het opnieuw. Als het probleem met de app, je moet nu in staat zijn om te draaien op het iPhone-of iPad-scherm.

Start de iPhone of iPad

Als het probleem zich blijft voordoen op meerdere apps, is het misschien een bug met de iPhone of de iPad. Meestal is een eenvoudige herstart neemt de zorg van dergelijke problemen.

Op je iPhone of iPad met de software Home bar, druk en houd de “Volume” of “Volume Down” samen met de “toets” om de “Slide to Power Off” in het menu.

iPhones en iPads met een fysieke Home-knop kunt u de power menu door te drukken op en ingedrukt houden van de “Sleep/Wake-knop.” Veeg met uw vinger op het “zet Uit” slider het apparaat uit te schakelen.

Vervolgens, druk op de “Sleep/Wake button” of de “toets” om de iOS-of iPadOS apparaat. Terwijl u bij het bent, wilt u misschien om te proberen dwingen het herstarten van je iPhone om te zien of het probleem opgelost.

Zodra de iPhone of iPad opnieuw is opgestart, wordt het probleem (hopelijk) opgelost.

Reset Alle Instellingen

Als het probleem zich blijft voordoen, kunt u proberen het resetten van iOS of iPadOS instellingen als tweede naar de laatste resort. Het laatste redmiddel het terugzetten van de iPhone of de iPad zelf.

Door het resetten van alle instellingen, zult u het resetten van zaken zoals Wi-Fi-verbindingen en instellingen van het netwerk. Dit is ook een uitstekende manier om zorg te nemen van een aantal eigenaardigheden en niet-identificeerbare iOS of iPadOS bugs, waarvan één de rotatie lock probleem.

Open de app Instellingen en ga naar Algemeen > stel opnieuw in.

Hier, druk op “Reset Alle Instellingen.”

In het volgende scherm in, voer uw wachtwoord te bevestigen, het resetten van alle instellingen. Zodra uw iPhone of iPad opnieuw opstarten, het scherm rotatie probleem moet worden opgelost.

Indien niet, kunt u gebruik maken van de laatste redmiddel we hierboven vermeld. Van het “Reset” menu, druk dan op “Wis Alle Inhoud en Instellingen” aan de slag te gaan. Als we zeggen last resort, waar we het echt meent. Met behulp van deze optie wist alle van uw persoonlijke gegevens en apps. Niet nemen van deze stap, zonder het maken van een back-up eerste.

GERELATEERD: Hoe een Back-Up van Uw iPhone Met iTunes (en Moet Je)

LEES VERDER

  • “Hoe om Hulp te Krijgen in Windows 10
  • “Het Inschakelen van Ultra-Low Latency Mode voor NVIDIA Graphics
  • “De Nieuwe Microsoft Rand Is Nu “Klaar voor Dagelijks Gebruik”
  • “Kunt U Gebruik maken van iMessage op een PC met Windows of Android Telefoon?
  • “Wat Is VBScript, en Waarom Heeft Microsoft Alleen maar Doden?