Lenovo ThinkPad T490s Är en Solid Laptop med en identitetskris

0
260

Betyg:
7/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: 1200 sek+

Köp Nu

ThinkPad T490s uppoffringar viss skillnad för en bredare appeal. Michael Crider

När är en ThinkPad inte längre en ThinkPad? Som ett fan av märket, jag var tvungen att ställa den frågan för att skriva den här recensionen av T490s. Det ser ut och känns, men vanliga kompromisser kan komma att sätta av varumärke anhängare.

Här är Vad Vi Gillar

 • Klassiskt tangentbord och TrackPoint
 • Bra program
 • Manuell slutare

Och Vad Vi inte

 • Kort batteritid
 • Högt pris
 • Inget SD-kort slot eller Ethernet

Med sin omisskännliga tangentbordet och musen, TrackPoint – —för att inte tala button-down ser ut—ingen kommer att misstaget T490s för något annat än en medlem av den långvariga laptop familj. Men i rakning ner sina mått och vikt, Lenovo har också tagit bort en hel del funktioner från förra årets modell—särskilt SD-kortläsare och inbyggd Ethernet-port.

Resultatet är en bärbar dator som har mer gemensamt med vanliga tunna och lätta modeller än Lenovos legendariska linje. Dessa förändringar kan tilltala de mer konventionella konsumenten. Men, affärsmän och tunga resenärer (tidigare den viktigaste marknaden för T-serien) kan hitta de saknar den flexibilitet och nyttan av förra årets design. De kommer säkert att missa extended runtime av de äldre, dubbla batteri modeller, liksom.

Ser Delen

Med en alla-black, som magnesiumlegering och kolfiber chassi, den T490s är anmärkningsvärt diskret för att vara så high-tech. Öppna den och du hälsas med den uppdaterad, chicklet stil version av den klassiska ThinkPad tangentbord (bakgrundsbelysning tillval). Och, naturligtvis, den berömda TrackPoint-pekdonet är det, med sin tre-knappars kontroll kluster över en medelstor styrplatta. En fingeravtrycksläsare (standard, inte frivilligt) sitter på sidan.

Den omisskännliga ThinkPad tangentbord nu har en fingeravtrycksläsare. Michael Crider

Med den bärbara öppna, ta del av den tunnare ramar. Den webbkamera på vår översiktliga granskning enhet är utrustad med en infraröd sensor för Windows Hej och liknande verktyg säkerhet. Standard 720p webbkamera har en manuell slutare du kan glida över för fred i sinnet. Den 14-tums skärm är standard 1080p-upplösning med bara 250 nits i ljusstyrka—en besvikelse, men ganska normalt för T-serien. En ljusare, skarpare skärm är tillgänglig som en uppgradering, eller du kan välja för multi-touch. Basen skärmen är fin och matt, vilket är bättre för att resa. Högtalarna är förvånansvärt högt, men mindre än tydligt, bottom-bränning typer tenderar att vara.

Webbkameran får en manuell slutare för den personliga integriteten. Michael Crider

Bezel och kroppen är inte liten på något sätt—definitivt inte jämfört med mer svelte, eleganta bärbara datorer. Men 0.63-tums tjock maskinen väger bara 2,8 kilo, vilket placerar den bland de lättaste på Lenovos lineupen. Det är bara tunn och spinkig nog att glida in i min Topp Design messenger bag, som är utformad för 13-tums MacBook Pro. Det är en klar förbättring jämfört med tidigare medlemmar av T4XXs familj.

The Mystery of the Vanishing Portar

Om det stämmer, det finns en enkel rektangulär USB-A-porten, ett kensingtonlås, och en plats för en smart card-läsare för de flesta människor inte ens kan känna igen (läsaren hårdvara var inte det på vår översiktliga granskning enhet). Den vänstra sidan är där de flesta av “port åtgärder” är, med två USB-C hamnar ordnade på ett visst sätt för att aktivera åtkomst för Lenovos första part för ipod. En standard-USB-A (3.1) och en HDMI-port och en kombinerad mikrofon/hörlurar runda saker. Strömmen från en 60-watts adapter kan gå in på antingen USB-C-port.

ThinkPad T490s avgifter via USB-C, antingen från hamnen. Michael Crider

Vad är det för konstig trapetsformade port tafatt hänger ut andra USB-C hål, frågar du? Det är en egen plats att hålla en Ethernet-adapter eftersom chassit är inte längre tillräckligt hög för att hantera en standard-Ethernet-kabel. Förra årets T480s hade en snygg glider port som kollapsade när den inte används. Men T490s inte orkar med något, och du måste betala extra för den egna dongle adapter om du inte har en USB-till-Ethernet-verktyg redan. Förmodligen, egen hamn är det bättre för ipod-kompatibilitet.

En telefon-stil kombinerade SIM-och MicroSD-kort fack på baksidan av T490s. Michael Crider

En annan anmärkningsvärd brist från förra årets revision är den i full storlek SD-kort slot. De flesta, som kan verka som en enkel utslagning i dagarna vansinnigt kraftfull telefon kameror. Men, för mig, det gör T490s mer besvärlig på en konferensresa, som SD-kort slot är det snabbaste sättet att få visa våningen bilder från min mirrorless digitalkamera.

Den T490s har ett tröstpris i form av en MicroSD-kortplats (eller facket, snarare), som är den enda funktionen på baksidan av maskinen nära gångjärn. För att få till det, men du behöver ett SIM-extractor pin-eftersom det också är där SIM-kortet liv om du uppgradera den med en LTE-trådlös radio. För antingen SD-och MicroSD, det enklaste alternativet är att göra en extra adapter—ännu en dongel.

Dyr Makt

Vår granskning enhet har en 8: e gen Core i5-processor, en generös 16 GB RAM-minne och 512 GB lagringsutrymme. Med inga andra uppgraderingar, kostnaden på Lenovos online-butik i skrivande stund är $1,380 (det är $1,200 med samma processor, 8 GB RAM och 256 GB lagring). Priser på Lenovos webbplats finns alltid lite vätska, men, tack vare konstant kuponger som kan raka av hundratals dollar från något otroligt listan priser.

Vår granskning enhet har en del små uppgraderingar över basen modell, som dubbel RAM.

Allt detta är ganska standard för T-serien, och fans är villiga att betala en premie för T490s ” tuffa chassi och kompatibilitet med Lenovo för ipod. Men det är värt att notera att Dell är ansedda XPS 13 (säkert en av de modeller som Lenovo var eyeing när det bantats ner årets revision) börjar på $150 mindre. Det är med nästan identiska börjar specifikationer, en mycket ljusare skärm, och en något slankare, lättare att bygga. Och om du inte har något emot att bli något större med en plast eller aluminium, kan du hitta liknande specifikationer i bärbara datorer som finns hundratals dollar billigare.

Dock T490s hanteras med mina vanliga arbetsuppgifter med eftertryck. Intels senaste bärbara processorer kan pressa igenom massor av flikar i Chrome och Photoshop projekt med lätthet. Den inbyggda fläkten aktiveras bara när mer processorkrävande saker, som YouTube-videor, är aktiva. Fläkten går med medelhög volym, men med så många fläktlös design reda på det, kanske du märker det mer.

16 GB RAM-uppgradering—till en rimlig $136 avgiftsbelagd gav alla dessa program rum att andas. Detta är bra, eftersom det är fastlödda i moderkortet och kan inte uppgraderas ytterligare om du våren för en i7-processor. Företagsamma människor kan få tillgång till M. 2 SSD sedan botten av chassit är förvånansvärt lätt att öppna, med bara fem Phillips-head skruvar.

Botten av ärendet kan tas bort lätt, men endast SSD kan uppgraderas av ägaren. Michael Crider

Denna bärbara dator är inte avsedd för intensiv medier skapandet, men det kan få genom stora Photoshop-dokument med bara en liten väntan. Den är inte avsedd för gaming heller, men, som en ploj, jag installerade Overwatch—en ganska tam avdelning med moderna grafiska standarder. Vid låga visuella inställningar och 720p upplösning, integrerad UHD 620 GPU lyckades 30-50 bilder per sekund. Det innebär låg intensitet 3D-spel bara, även om den kan hantera alla 2D-spel bara bra.

Inga Långa Drag

Batteriet testet var en del av denna översyn var jag mest intresserad av, eftersom detta är den första ThinkPad jag har försökt sedan Lenovo fick bli av med den mycket omtyckta dubbla batteri system. Det alternativet hade en 3-cell interna batteriet med antingen en annan 3-cell löstagbart batteri på topp, eller en utökad 6-cell för verkligt episka batteritid. Det är därför min pålitliga gamla T450s fortfarande resor på gång.

Min pålitliga T450s kan vara utrustad med ett stort batteri i tillägg till de 3-cellens inre. Michael Crider

Som de flesta ultraportables, den T490s endast har en intern, 3-cell batteri (57 Wh). Gillar också de flesta ultraportables, det är inte utrustade för marathon arbetspass. Jag fick mellan sex-och-ett-halvt till åtta timmars batteritid på 50 procent ljusstyrka. Men mitt arbetsflöde är starkt beroende på batteri – och RAM-mumsa i webbläsaren Chrome. Fortfarande tycker jag att Lenovo påstående om “upp till 20 timmars batteritid” skrattretande.

För att kompensera för detta, det ingår 60-watts laddare fyller 80 procent av batteriet i en timme. Det är trevligt, men med tanke på alternativet, att jag hellre skulle ta itu med lite extra tjocklek och vikt om det gör denna maskin mer tillförlitlig när jag är borta från ett eluttag.

Själen Brinner Fortfarande

Denna översyn kan låta som en serie av nitpicks om en ThinkPad skjuta till mer försäljning med en mer allmän utformning. (Jag erkänner, detta gör mig besviken). Men att använda det för arbete som har haft några definitiva höjdpunkter.

Tangentbordet är lika fast som någonsin (en värdig punkt, med tanke på hur dålig och opålitlig Apples MacBook-tangentbord har varit för sent). Eftersom jag är en certifierad tangentbord snobb som reser med en särskild mekanisk ” styrelsen, detta är ingen liten punkt av beröm.

Jag är inte en TrackPoint-fan, men de som förlitar sig på denna ingång, kommer systemet att hitta det tröstande bekant.

Thinkpad har nästan noll bloatware, och Lenovos ingår management program är användbart.

Jag blev ännu mer imponerad av programvaran. Lenovo har tagits ut mest av skräp Microsoft oförklarligt stoppar i Windows-10. Den enda uppenbara “bloatware” jag hittade var en 16-kilobyte genväg till Microsoft Solitaire.

Ännu bättre, Vantage-program Lenovo innehåller är användbart. Det kan du anpassa tangentbordet snabbt, och byta ut den översta raden av funktion och hårdvara kontroller, eller Fn-tangenten och Ctrl-knappen i nedre vänstra hörnet. Tidigare, dessa alternativ krävs ett dopp i UEFI/BIOS kontrollpanelen. Du kan också definiera F12-tangenten som en snabb programstart, webbplats, eller tangentsekvens makro. Imponerande!

Det är en solid laptop, men ThinkPad-die-hards kan stängas av genom sin brist på flexibilitet. Michael Crider

Detta bekväma, laser-fokuserade arbete erfarenhet är onekligen tilltalande—exakt den typ av sak ThinkPad köpare längtar.

Men det är svårt att ignorera de uppoffringar som har gjorts i hamnen erbjudanden och batteritid jämfört med äldre modeller. Detta, i kombination med T490s ” kostnad kontra på samma sätt-utrustade bärbara datorer från IdeaPad-line och andra leverantörer, få det bara en ljum rekommendation för die-hard-ThinkPad älskare, som behöver mer portabilitet än flexibilitet.

Betyg: 7/10
Pris: 1200 sek+

Köp Nu

Här är Vad Vi Gillar

 • Klassiskt tangentbord och TrackPoint
 • Bra program
 • Manuell slutare

Och Vad Vi inte

 • Kort batteritid
 • Högt pris
 • Inget SD-kort slot eller Ethernet