Hur att Publicera Din Outlook-Kalender Från Outlook.com

0
75

Outlook kan du dela din kalender med enskilda människor, men du kan också publicera din kalender så att vem som helst med rätt länk kan se det. Här är hur man gör det och varför du kan finna det användbart.

Vad är Skillnaden mellan att Dela och Publicera?

Du kan göra din Outlook-kalender tillgängliga för andra personer på två sätt:

Dela din kalender. När du delar din kalender, det är bara den person som du delar med kan se det. Du kan dela din kalender flera gånger och hantera varje aktie individuellt. Till exempel, du kan dela din kalender med Alice och sedan dela den med Bob, senare kan du ta bort Bob tillgång samtidigt som Alice tillgång. Dela med sig är det bästa alternativet om du vill vara säker på att endast personer som du väljer kan se kalendern.

RELATERAT: Hur att Dela din Kalender i Outlook

Publicera din kalender. När du publicerar din kalender, alla med länken kan se det. Vem som helst hitta länken av olycka är praktiskt taget omöjligt, även om folk kunde dela länken med andra. Publicering är allt eller inget, så om du tar bort publicera länken, det kommer inte att fungera för alla. Publicering är det bästa alternativet för en offentlig kalender att flera personer behöver ha tillgång till, till exempel din projektgrupp på jobbet, eller ett idrottslag dig att organisera på helgen.

En snabb anteckning för personer som använder företagens DET: EN hel del företag gör deras personal kalendrar internt synliga som standard. Detta gör att alla i din organisation för att se varandras kalendrar, vilket gör att du bokar möten mycket enklare. Detta är inte samma sak som att publicera din kalender, som i första hand används för att dela din kalender med personer utanför din organisation.

Hur att Publicera Din Outlook-Kalender

I tidigare versioner av Outlook kan du publicera din kalender från Outlook-klienten på din dator. Men sedan införandet av Office 365 (O365), Microsoft gör du för att publicera en kalender med personer utanför din organisation med hjälp av Outlook web app.

Logga in på ditt O365-konto och navigera till Outlook genom att klicka på app launcher (9 prickar i övre vänstra hörnet) och välja på Outlook-ikonen.

Klicka på Inställningar > Visa Alla Outlook-Inställningar.

Öppna Kalender > Delade Kalendrar.

I “Publicera en Kalender” avsnitt, välj den kalender som du vill dela (om du bara har en Kalender ställa upp, det kommer bara kallas “Kalender”), väljer du “Kan Visa Alla Detaljer” i den andra rullgardinslistan och klickar på “Publicera”.

Detta kommer att skapa två länkar: en HTML-länk och en ICS-länk.

HTML-länk som gör det möjligt för människor att visa din kalender i en webbläsare. Använd detta om du vill att folk ska se kalendern separat från sin egen kalender. Detta är särskilt användbart om du vill ha en offentlig kalender som du kan bädda in länken på en hemsida.

ICS-länk som gör det möjligt för människor att importera din kalender i sina kalendrar. ICS är filtyp för iCalendar – (.ics) format. Det är ett öppet format för kalender information som har funnits i över 20 år. Varje kalender du kan använda kommer att acceptera en .ics-format kalender. Länken kommer att fungera i Google Kalender, Apple Kalender, Yahoo! Kalender, Lightning för Thunderbird, eller någon annan kalender-app du använder.

RELATERAT: Hur man Visar en Outlook-Kalender i Google Kalender

Klicka antingen HTML-länk eller ICS länk och en meny kommer att visas. Välj “Kopiera Länk” alternativet för att kopiera länken till urklipp.

Hur man tar då bort Din Outlook-Kalender

“Avpublicera” och “Reset Länkar” är de två alternativ i Kalender > Delade Kalendrar > Publicera en Kalender-sektionen.

“Avpublicera” kommer att avpublicera kalendern, vilket innebär att både HTML och ICS länkar kommer att sluta fungera. Alla som kommer till HTML-länk kommer att se ett felmeddelande visas i stället för din kalender (i synnerhet en HTTP-503 fel sida, som visas när en server inte är tillgänglig). De som har lagt in ICS länk till deras kalender kommer inte att kunna se dina möten längre (om ett meddelande eller fel sida visas beror på deras e-post-programmet).

“Reset länkar” kommer också att avpublicera din kalender men ger nya länkar för både HTML och ICS. Detta är användbart om du är bekymrad över att människor har tillgång till när de inte borde. (Till exempel, när medlemmarna i ditt team har förändrats, och du vill se till att endast de nuvarande medlemmarna har tillgång till kalendern.) Den gamla länkar som inte längre fungerar, men nya länkar är till för dig som vill använda eller skicka ut till människor.

LÄS NÄSTA

  • “Hur Får man Hjälp i Windows 10
  • “Aktivera Ultra-Low Latency Mode för NVIDIA-Grafik
  • “Den Nya Microsoft Kanten Är Nu “Klar för Dagligt Bruk”
  • “Kan Du Använda iMessage på en Windows PC eller Android-Telefon?
  • “Vad Är VBScript, och Varför Microsoft Bara Döda Det?