Gebogen Telefoon Geeft Geen Zin

0
87
Josh Hendrickson

Samsung, Oppo, en andere fabrikanten maken steeds meer telefoons met gebogen displays, en dat is een trend die moet stoppen. Gebogen schermen zijn kwetsbaarder, minder compatibel is met gevallen, en niet de functies die de moeite waard zijn de problemen die ze voeren.

De schuld van Samsung—het begon in de gebogen scherm trend met de Galaxy Note Rand. Toen de telefoon had alleen een gebogen rand, waardoor het een zeer vreemd telefoon. Maar ze verbeterde met elk nieuw model, en nu de Galaxy S en Note-serie staan bekend om gebogen schermen.

Andere fabrikanten volgden, van OnePlus telefoons van Huawei ‘s P30, Google’ s Pixel 2 en in mindere mate Pixel 3, en onlangs Oppo ‘ s nieuw aangekondigde “waterval” telefoon. Oppo is het nemen van de gebogen scherm idee verder door het wikkelen van het scherm bijna de hele weg aan de achterkant. Op het eerste gezicht, het is mooi. Maar als je denkt dat dingen door, gebogen telefoon-schermen zijn een verschrikkelijk idee.

Gebogen Schermen Zijn Kwetsbaar

Moeten we echt een paar centimeter van behang gewikkeld rond een telefoon? Oppo

Toegegeven, alle “bezel-less” telefoons zijn kwetsbaar en gevoelig voor breuk bij vallen. Maar gebogen schermen illustreren dat feit. Het uitgebreide scherm houdt uiteraard meer op het gebied van glas op vallen en breken, en minder structuur ten val. En volgens iFixit, gebogen displays zijn moeilijker op te bouwen en te vervangen, reparaties duurder.

SquareTrade voert drop tests van telefoons, en terwijl zij zeggen S9 en S10 zijn duurzamer dan de S8 was, ze nog steeds breken van de telefoons in een enkele druppel. En een gebogen scherm, kan het moeilijker om grip te krijgen op als het apparaat is dunner aan de randen, zodat u mogelijk meer gevoelig te laten vallen van uw telefoon.

In het geval van de Oppo “waterval” – scherm kunt u niet in het bezit van de telefoon van de zijden zonder het aanraken van het scherm. Het lijkt dus waarschijnlijk kom je in de problemen met het scherm glijden van de vingers of zelfs in een zaak.

Cases En Screen Protectors Passen niet zo Goed

Dit geval slaagt er in om grip op de dunne bezels, zodat het scherm is het aanraken van de tabel. Josh Hendrickson

Gevallen, helaas, zijn ook onderdeel van het probleem met gebogen telefoon displays. De meeste gevallen werken door het te grijpen aan de randen van de telefoon de bezel te houden van uw scherm zichtbaar is. Maar een gebogen scherm betekent minder bezel voor het grijpen. Dat laat de case makers in de precaire positie van de keuze om ofwel te grijpen op zeer weinig materiaal of de dekking van uw scherm.

Je kunt zien is dit probleem nog meer met dunne gevallen, die vaak het gevoel dat ze nauwelijks opknoping op de telefoon. En omdat ze te pakken wat het kleine bedrag van bezel beschikbaar is, wordt het scherm kan oplopen tot boven de randen van de zaak. Dus, als het gedropt gezicht naar de telefoon mag ook niet over een geval op alle.

Als u graag een screen protector op je telefoon, je gaat er spijt van dat gebogen display. Het maken van een plastic of glas stuk dat voldoet aan een vlak oppervlak is eenvoudig. Maar het lijmen van kunststof en gehard glas met een gekromd oppervlak is veel moeilijker.

Begin van de screen protector alleen gelijmd in de bochten, waardoor er een lelijke lucht gat in het midden. Andere bedrijven geprobeerd met behulp van Vloeibare glasheldere lijm (LOCA) lijm en UV-lampen voor een goede afdichting. Maar het is een moeilijk systeem te gebruiken, en het is duur. Het duurde tot begin 2018 voor Zagg te achterhalen van een uiterst agressieve lijm dat werkte goed.

Maar je hebt nog steeds de lastige taak van het correct installeren van de screen protector. En zodra je dat doet, ben je weer op zoek naar een compatibel geval dat zowel geschikt voor de lastige display en de screen protector.

Totale bescherming van uw uiterst fragiel telefoon is het moeilijk op zijn best. Dat zou de moeite waard zijn als de telefoons opgehaald spel-veranderende functies, maar ze niet.

De rand van het Scherm Functies Zijn Overbodig op zijn Best

Yay, een andere plaats te zetten pictogrammen. Niet een van deze op Android. Josh Hendrickson

Telefoon software en hardware is een delicate evenwicht tussen spel. U zou kunnen accepteren minder levensduur van de batterij als het komt met een dunnere telefoon die past in uw zak meer comfortabel, bijvoorbeeld. Maar voor al de nadelen van gebogen displays, wat krijg je er voor terug is niet veel goed.

Met een gebogen scherm, krijgt u mogelijk apps op de rand. Voor Samsung telefoons, dat betekent Rand van de panelen die u gebruikt om in te trekken vaak gebruikte apps en tools. Maar deze Android, en dat is een overbodige functie. U kunt al het aanpassen van uw home scherm te voorzien van net over alles wat je wilt, vooral de vaak gebruikte apps en tools.

Een andere aangeprezen functie is van de rand van de verlichting, die zal u waarschuwen voor telefoongesprekken en sms-berichten wanneer het scherm naar beneden. Je hebt al ringtones voor die, of trillingen wanneer de telefoon is stil. Zelfs als u ziet de waarde in van de rand van de verlichting, is er een duidelijke probleem—gevallen. Een zaak op de telefoon, en het blokkeren van de rand van de verlichting, waardoor de functie nutteloos.

Wanneer je aan de slag om het repliceren van een functie die je al hebt ten koste van de duurzaamheid is niet een goede keuze.

Het is Tijd Om de Sloot Gebogen Schermen

We moeten het toejuichen fabrikanten voor het uitproberen van nieuwe en spannende dingen. Zonder het nemen van risico ‘ s, kunnen we het niet gezien hebben grote telefoons, zoals de Samsung Galaxy Note, of een krachtige camera software op de laatste Pixels. Maar soms zijn die risico ‘ s niet uit te betalen.

En als een “functie” compromissen een telefoon zonder dat er iets wezenlijk aan de tafel, het is tijd om te heroverwegen van het besluit op te nemen. Uiteindelijk fabrikanten zoals Samsung en Oppo moeten vragen, “begonnen de mensen het kopen van de telefoons omdat gebogen displays, ondanks het?”

Als het het laatste is, dan is een nieuwe richting nodig. Degene die terugkijkt op het oude en keert terug naar een flatscreen-geconfronteerd telefoon. Het is misschien niet flitsend, maar het werkt en het werkt goed. En dat is alles wat iemand echt wil in een smartphone.