Allt Vi Vet Om Apple TV+ Så Långt

0
121
Trismegist san/Shutterstock

Apple planerar att lansera sin nya streaming-tjänst, Apple TV+, i November i år. Men det speciella med TV+, hur mycket kostar det, och varför är Apple försöker att gå med i strömmande krig 2019?

TV+ Kommer att Vara en Förlängning av TV-App

RickyMinton/Shutterstock

Apple TV app (och företagets streaming boxar) som är ärligt talat underbar. De har ett rent gränssnitt, och de ger tillgång till ett utbud av streaming tjänster. Du kan även prenumerera på tjänster som HBO via Apple TV app.

Så det är ingen överraskning att TV+ kommer att vara en förlängning av Apple TV app. I praktiken kan det se ut som Amazon ‘ s Fire TV hemsida, där du får se populära erbjudanden från Prime TV blandat med att lansera appar för andra streaming-tjänster.

En sak vi vet säkert är att TV+ kommer att vara reklamfri. Det har varit en av Apples försäljning poäng eftersom tjänsten annonserades på Mars 2019. Trots avsaknaden av annonser som kan göra det svårt för Apple att slå en snabb vinst på TV+, med tanke på hur mycket företaget betalar för sin nya program.

Apples Redan har Tillbringat $6 Miljarder på Sina Obevisade Visar

Apple

Du vet hur Game of Thrones är den dyraste TV-serien som någonsin gjorts? Varje avsnitt av Game of Thrones’ sista säsongen kostnad HBO $15 miljoner av en budget som var utsatt på grund av att seriens popularitet och lönsamhet.

Men vad händer om HBO tappade $15 miljoner på en helt ny, helt obevisade visa? Tja, det är precis vad Apple gör med en av sina nya serier. Företaget är enligt uppgift att spendera $300 miljoner att producera 20 avsnitt av The Morning Show, en komedi-drama med Jennifer Aniston, Steve Carell och Reese Witherspoon.

Apple tappar totalt $6 miljarder på sin 40 nya program och filmer. Några av dessa program, liksom För Hela Mänskligheten, Morgon, och Jordnötter i Rymden, är inställda på att göra debut i år. Andra, däribland Steven spielbergs Fantastiska Historier, en show baserad på romanen Pachinko, och en period komedi om Emily Dickinson (ja, som Emily Dickinson) kommer att komma ut antingen i slutet av 2019 eller början av 2020.

Du kan se hela listan med Apples ursprungliga TV-program och filmer på Wikipedia.

Det Kommer att Kosta $10 i Månaden (Förmodligen)

Primakov/Shutterstock

Som rapporterad av Bloomberg, Apple TV+ kommer att kosta $10 i månaden. Som sätter service i form av en mid-range kategori—det kommer att kosta mer än Disney+ ($7 en månad) men mindre än Netflix: s Standard plan ($12 per månad). Som du förväntar dig, Apple kommer också att erbjuda en gratis månad lång rättegång för TV+.

Detta låter som ett rimligt pris för en streaming-tjänst, men återigen, Apples endast meddelat 40 titlar för TV+. Av de 40-tal olika titlar, endast fem kommer att finnas tillgänglig i 2019 (spärra möjligheten för förseningar).

Gör vad du vill med denna information. Apple har några killer visar stoppade i sin ficka, eller företaget förutsätter att dess fans kommer att släppa $10 i månaden för en mycket smal streaming bibliotek.

TV+ Kan Vara på Icke-Apple-Enheter

Daria Bogomolova/Shutterstock

Apple har en lång historia av att lansera produkter enbart för dess enheter (iMessage, Bländare och Logic Pro, för att nämna några). Men det finns en chans att TV+ kommer att hitta sin väg till någon 3: e parts plattformar.

Apple TV app (som är värd för TV+) är inställd på att komma till plattformar som Roku, Amazon Fire TV-apparater, och smarta Tv-apparater från Samsung, Sony, LG, och Vizio detta år. Men Apple har inte bekräftat huruvida TV+ kommer att finnas tillgängliga på icke-Apple-enheter. Vi är inte säker på varför skulle det inte vara att se som service finns på Apple TV app, men vi får vänta och se vad Apple säger om saken.

Varför Är Apple Lanserar en Streaming-Tjänst 2019?

Oavsett om du tror att TV+ kommer att bli en framgång eller ett misslyckande, det är svårt att räkna ut varför Apple är debuterar en streaming-tjänst i och med 2019. I själva verket, varför är företaget lanserar den i November, samma månad som Disney+ lanserar? Är Apple verkligen försöker konkurrera med omfattande bibliotek av Netflix, Hulu, Prime Video, och Disney+?

I motsats till spekulation, Apples mål är inte att dominera marknaden för streaming. Apples VD Tim Cook klargjordes detta vid ett senare resultat samtal, där han hävdade att folk kommer att prenumerera på “flera streaming-tjänster,” och att “Apple TV+ ska vara en av dem.”

För att inte nämna, Apple gör redan pengar på andra streaming-tjänster. Apple TV app är hem till en mängd olika streaming-tjänster (men inte Netflix), och Apple får en intäkt snitt varje gång någon prenumererar till tjänst som HBO via Apple TV app.

Det verkar som att Apple är enbart deltar i en värld av streaming—bolaget inte verkligen försöker att slå ut konkurrerande tjänster. På ett sätt, TV+ är som News+ och Apple kredit kort, det är ett svar på sjunkande iPhone-försäljningen, och det kan även öka försäljningen av Apple TV-streaming-box. Vem vet? Apple kan även erbjuda TV – + rabatter till Apple kredit-kort.