Kommer Din Favorit iPhone Apps Fungerar på iPad?

0
74
ALife / Shutterstock

Alla har sina favorit program. Även om många av dem kommer att arbeta på iPhones och iPads, har de inte alla kan dra nytta av iPad: s större skärm. Vi kommer att förklara hur man berätta vilka appar ska fungera bra innan du laddar ner dem.

Olika Typer av Appar

App Store är hem för miljontals appar, men de är inte alla skapade lika. För att avgöra om en iPhone-app kommer att fungera på din iPad, du behöver att veta lite om hur appar och App Store arbete.

Det finns fyra typer av applikationer som en utvecklare kan bygga:

  • iPhone-endast Dessa program är byggda för iPhone och inte kan arbeta på en iPad på alla. Antalet appar som faller in i denna kategori är små, och de är oftast de som kräver hårdvara som inte är närvarande i en iPad.
  • iPhone-specifika: Dessa program är utformade för att fungera på en iPhone. De är byggda med iPhone skärm i åtanke med gränssnitt skalas därefter. De kommer dock att arbeta i iPhone-kompatibilitet-läge när den är installerad på en iPad. När du kör i iPhone-kompatibilitet läge, appar som visas på iPad-skärmen, precis som de skulle göra på en iPhone. Användare kan välja att ha samma storlek som den smartphone display eller skalas upp och sträcks ut för att fylla tablet s större skärm.
  • iPad-bara: Dessa appar fungerar bara på en iPad. Få och långt mellan, dessa är oftast spel eller rita apps inte lämpar sig för en mindre skärm.
  • Universal: Dessa program är utformat för att fungera lika bra på iPhone och iPad. När den är installerad på iphone, app visar en smartphone-specifika gränssnitt. När det är installerat på en iPad, app förändringar i gränssnittet till en mer lämpad för större display och potentiellt arbetar med tillbehör som Apple Penna. Dessa är de typer av appar som Apple driver utvecklare att skapa.

De Bästa Apparna för iPad-Ägare

Så, kommer din favorit iPhone app att fungera på din iPad? Om det är allmän eller iPhone-specifika, svaret är ja. Idealiskt, du vill ha en universell app, särskilt om du också använder en iPhone. Du kommer att få två program i en, och båda kommer att göra de bästa av de enheter som de är installerade på. En iPad-app bara kommer definitivt att det räcker om du inte använder en iPhone, men.

Den sista utvägen är att använda en iPhone-specifika app. Det kommer att köras på din iPad, iPhone kompatibilitetsläge; det kommer inte att vara lätt på ögonen, men det är bättre än ingenting, om du är i en nypa. Vi skulle föreslå att nå ut till utvecklare och be om en universell app är på gång.

iPhone-apps endast kan installeras på iPads till alla, så du behöver inte bekymra dig om att hämta en av misstag. De kan helt enkelt inte dyka upp i App Store på iPad.

Hur till Identifiera Universella Appar på en iPad

Det enklaste sättet att identifiera en universell app från din iPad för att titta på skärmdumpar i App Store. Om du ser iPad skärmdumpar, du är bra—appen är antingen allmänna eller iPad-bara. Du kommer inte vara kvar med en blåst upp iPhone-gränssnittet hursomhelst.

Du kommer också att se en lista över de officiellt-enheter som stöds nedan skärmdumpar. Universal apps kommer att visa iPhone-kompatibilitet när noteringen visas på en iPad.

Hur till Identifiera Universella Appar på en iPhone

Samma notera är synliga i App Store på en iPhone. Om en iPad-version är viktigt att du kontrollerar att en app är universell—den kommer att säga att det finns en iPad-app om det är—innan du laddar ner det.

Apps som anges som “Kompatibel med iPhone” i avsnittet (längst ner på App Store inlägg) är iPhone-bara. De som säger att “Kompatibel med iPhone, iPad, och iPod Touch” är iPhone-specifika, såvida inte en iPad-version är som nämns nedan skärmdumpar.

Om appen är iPhone-specifika eller iPhone-bara, anser letar efter ett alternativ.

De flesta av hög kvalitet apps—med undantag för Instagram—är sannolikt universellt och borde fungera lika bra på din iPad som de gör på din iPhone. Utvecklare har gått mot att skapa universella appar under de senaste åren, och det finns massor mer än det brukade vara.

LÄS NÄSTA

  • “Felsökning av problem med Webbsidor Som Laddar inte
  • “Vad är Nytt i Windows 10 19H2 Uppdatering, som kommer att Falla 2019
  • “Hur kan man Göra Nästan Alla Dumma Apparaten Smart
  • “Hur Stream UFC 241 Cormier vs Miocic Live Online
  • “Hur man Använder Chrome Dolda “Skicka-Fliken för att Själv” – Funktionen