Hur man Skapar Bindestreck, Tankstreck, och Tankstreck i Google Docs

0
689

Standard tangentbord inte har dedikerade knappar för menyer skiljetecken som ett eget eller tankstreck, om du vill använda dem i Google Docs. Här är hur du kan skapa bindestreck och tankstreck i dina dokument.

Eftersom vi är en teknik hemsida, vi kommer inte gå in på detaljer om när och hur du använder varje form av skiljetecken. Istället, du kan kolla vad ett bindestreck, bindestreck och tankstreck är om du är osäker på när du ska använda varje skiljetecken. I huvudsak, ett streck är ett streck (-), ett bindestreck är längden av två bindestreck ( – ) och ett em-dash är längden på tre streck (—).

Skapa manuellt Bindestreck och Tankstreck

Det första du behöver göra är att starta din webbläsare och öppna ett Google Docs-fil för att komma igång.

En bindestreck är den enklaste skiljetecken om du vill skapa i Google Docs. Sannolikt, tangentbordet har redan en viktig just för detta ändamål. Beroende på utformningen av tangentbordet, bindestreck nyckeln är på topp och utöver noll (0) – tangenten. Allt du behöver göra är att trycka på det, och det är det. Bindestreck skapat.

Sv och tankstreck är lite mer knepig att hitta. Tangentbord inte har nycklar som är dedikerad till dessa skiljetecken. Om du inte är en professionell författare, är du förmodligen inte kommer att använda dem så ofta.

Även om du kan ange motsvarande Alt-tangenten kod för antingen en eller tankstreck, du har ett enklare sätt att infoga dem i dokumentet. Docs har ett specialtecken verktyg som låter dig lägga till dem utan att behöva komma ihåg sina koder.

Klicka på dokumentet där du vill infoga bindestreck, öppna “Infoga” – menyn, och klicka sedan på “specialtecken.”

När verktyget öppnas, skriv “em-dash” eller “bindestreck” i sökfältet och klicka sedan på symbolen från resultat till vänster.

Observera: Flera typer av sv och tankstreck visa upp i sökresultaten. För att vara säker på att du väljer rätt, för musen över var och en innan du klickar på den.

När du klickar på instrumentbrädan du vill, det blir in direkt i filen där markören står i dokumentet.

Om du sällan använder eget och tankstreck, denna metod är utmärkt. Men om du använder dem en hel del, kan du berätta Dokument för att automatiskt formatera bindestreck i sv eller tankstreck.

Automatiskt Skapa Streck

Microsoft Word har en inbyggd funktion—AutoFormat—som automatiskt omvandlar bindestreck i sv och tankstreck när du skriver – – och – – – , respektive. Google Docs kan inte ersätta dem som standard. Du kan dock berätta den för att konvertera strängar av tecken till vad du vill, till exempel specialtecken som sv och tankstreck.

Från ditt Google Dokument-filer använder metoden ovan för att infoga ett bindestreck eller tankstreck i dokumentet, markera dash karaktär, högerklicka på den och klicka sedan på “Kopiera”. Du kan också trycka på Ctrl+C på Windows) eller Kommando+C på macOS för att kopiera symbolen.

Nästa, välj “Verktyg” – menyn och klicka sedan på “Inställningar”.

I den Automatiska Substitution avsnitt, typ antingen två eller tre bindestreck till “Ersätt” – fältet. Nästa, klistra in den kopierade streck i “Med” fält genom att högerklicka på rutan och välja “Klistra in” eller genom att trycka på Ctrl+V i Windows eller Command+V på macOS. Klicka på “OK” för att spara ändringarna och stänga fönstret.

Nu kan du upprepa dessa steg för de andra typ av streck och det är det. Nästa gång du behöver för att infoga en skvätt, bara typ antingen två eller tre bindestreck för eget eller tankstreck. Dokument gör resten och automatiskt omvandlar dem utan Speciella Tecken verktyg.

LÄS NÄSTA

  • “Kan Du Använda iMessage på en Windows PC eller Android-Telefon?
  • “Vad Är VBScript, och Varför Microsoft Bara Döda Det?
  • “I hur man kan Migrera Ditt Bo-Konto till ett Google-Konto
  • “Kommer Din Favorit iPhone Apps Fungerar på iPad?
  • “Felsökning av problem med Webbsidor Som Laddar inte