Gebruik de 20-20-20-Regel voor het Verlichten van pijnlijke ogen

0
66
fizkes/Shutterstock

Vermoeide ogen is een van de meest voorkomende klachten onder computergebruikers. Gelukkig, een simpele truc kan helpen het probleem verhelpen: de 20-20-20-regel. Hier is hoe het werkt.

Brandende en jeukende ogen, wazig zien en hoofdpijn zijn enkele van de symptomen die vaak worden ervaren door mensen die de klok lange uren achter een beeldscherm. Het is zo gebruikelijk, vooral onder kantoorpersoneel, dat het samenwerkingsverband van de symptomen een naam heeft: Computer Vision Syndroom.

De meest voor de hand liggende manier om het probleem te verhelpen is om pauzes te nemen om uw ogen te ontspannen, maar dat is niet altijd een optie. Dreigende deadlines, conferentie-video-oproepen, of het plegen video lezingen kunt u gelijmd op de computer, zonder een kans om de tijd te nemen om volledig te ontspannen voor een paar minuten.

Dat is wanneer de 20-20-20-oefening komt aan de redding: Elke 20 minuten staren objecten op 20 meter afstand van je voor 20 seconden. Hierdoor geeft u uw ogen broodnodige rust en helpt bij het voorkomen van vermoeidheid.

Voor de verhoging van de herstellende kracht van deze truc, proberen te vinden van de groene objecten om te kijken. In feite, in onze ogen waarnemen van de kleur groen beter dan de andere kleur, en onderzoek wijst uit greens, vooral donkere groenen als loof, zijn ontspannend om naar te kijken, zeker meer ontspannen dan de off-white kleur van uw kantoor muren. Met dat in gedachten is het geen slecht idee om een pauze te nemen van het stimuleren (en eye-spannen) intense blauw-spectrum licht van het beeldscherm van de computer en het vinden van planten in de kamer of in de bomen buiten het venster om te kijken.

Als uw agenda het toelaat, brengt u het naar het volgende niveau en gaan voor een korte wandeling rond het kantoor of het huis. Dit geeft je hele lichaam een pauze van zitten. Plus, uw leerlingen krijgen een aantal goede oefening door te kijken naar een verscheidenheid van objecten tijdens de wandeling en bij afstanden verder dan uw werkruimte biedt.