Använd 20-20-20-Regeln för att Lindra trötta ögon

0
78
fizkes/Shutterstock

Irriterade ögon är ett av de vanligaste klagomålen bland datoranvändare. Lyckligtvis, att enkla knep kan hjälpa till att åtgärda problemet: 20-20-20-regeln. Här är hur det fungerar.

Brännande och kliande ögon, suddig syn och huvudvärk är några av de symptom som ofta upplevs av individer som klocka långa timmar framför en skärm. Det är så vanligt, särskilt bland kontorsarbetare, att den grupp av symtom som har ett namn: Computer Vision Syndrome.

Det mest uppenbara sättet att åtgärda problemet är att ta pauser för att koppla av i dina ögon, men det är inte alltid ett alternativ. Överhängande tidsfrister, konferens-videosamtal eller engagerande föreläsningar videon kan hålla dig limmats till datorn utan en chans att ta tid att helt koppla av i några minuter.

Det är när 20-20-20-övning kommer till undsättning: Var 20: e minut, stirra på objekt 20 meter bort från dig för att 20 sekunder. Att göra så ger dina ögon en välbehövlig vila och hjälper till att förhindra stam.

För att öka reparativ effekt av detta trick, försök att hitta gröna objekt för att glo på. Faktum är att våra ögon uppfattar den gröna färgen bättre än andra färgen, och forskning visar att de gröna, framför allt mörkare gröna bladverk som är avkopplande att titta på—säkert mer avkopplande än off-white färg på ditt kontor väggar. Med detta i åtanke, det är inte en dålig idé att ta en paus från den stimulerande (och öga-sila) intensiv blå-spectrum ljus av din dator och hitta växter i rummet eller träd utanför fönstret för att titta på.

Om ditt schema tillåter det, ta det till nästa nivå och ta en snabb promenad runt på kontoret eller huset. Detta kommer att ge hela din kropp en paus från att sitta ner. Plus att dina elever kommer att få bra motion genom att titta på olika objekt under din promenad och på avstånd längre än din arbetsyta gör.