Razer Viper är en Bra Gaming Mus, Men den Tjusiga Växlar inte Är Uppenbara

0
103

Betyg:
6/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: sek 80

Köp på Amazon

Michael Crider

Hur mycket är det värt för dig att ha blixtsnabba klick av din gaming mouse? Razer hoppas svaret är “minst åttio spänn,” eftersom det är vad den nya Viper musen kostnader. Det har snygga nya optiska switchar.

Här är Vad Vi Gillar

 • Bekväma, lätta kropp
 • Smart ser ut
 • Bra gaming programvara

Och Vad Vi inte

 • DPI-switch på undersidan
 • Optiska switchar är inte dramatiska

 

Dessa växlar ersätta en konventionell mekanisk knapp gömmer sig under den primära vänster och musknappar. På toppen av det, det är en typisk Razer design, med företagets standard funktioner och en ambidexter, shooter-vänliga kroppen. Att ens förstå vetenskapen och fördelar av den fina nya växlar, jag kan inte säga att musen sticker ut i någon större utsträckning. Det är bra, och möjligen fantastiskt om dina reflexer är super-människa. Antalet personer som kan se en påtaglig fördel från denna gee-vina funktion är dock mycket lägre än vad jag tror Razer skulle vilja erkänna.

Naturligtvis, det är den typ av spel som marknadsförs prylar: relativt höga priser för funktionella skillnader som ibland tvivelaktiga i bästa fall. Viper är en fast musen på sina egna meriter, och värt att överväga om din super-snabb att klicka på är att komma i väg segrar.

Ambidexter Design

Det är konstigt att tänka på att en produkt från Razer, som är känd för bombastiska mönster som definieras som “gamer” estetiska, som tråkig. Men Viper är: Det är med hjälp av matt svart look som är typiska för bolagets sista åren av mönster, med bara en enda RGB-lit logotyp för att stå ut. I ett snyggt trick, detta LEDDE området försvinner under plast finish om du stänger av ljuset, för en trevlig “märkeslös” utseende. Linjerna är lite mer kantiga än på möss som Deathadder eller Mamba, men det känns ändå smidig och funktionell i handen, inte ens med sin ambidexter kropp som är lika bra för högerhänta eller vänsteranhängare. Jag typ av att gräva.

Viper har en symmetrisk ambidexter design, med identiska knappar på vänster och höger. Michael Crider

Musen är otroligt lätta på endast 2,4 gram på mitt kök skala. Med inget alternativ för att lägga till i vikt, de som används till en trådlös mus eller något beefier kanske behöver lite justering tiden, särskilt med Razer ‘ s super-slick fötter. Ergonomiskt den är skön, om än lite låg för min smak, och jag föredrar större, beefier tummen knappar av Mamba eller min gå till musen, G603. Den gummerade kuddar nedanför tummen knappar är en fin touch.

Spelare som gillar att anpassa sina DPI i farten kan avskräckas av avsaknaden av dedikerade knappar under (över? Distala, i anatomiska termer) den clicky rulla hjulet. Jag var, eftersom det är oftast där jag lagt min “ultimate” – knappen i Overwatch. Men du kan flytta DPI-upp-och ned-knapparna för att tummen knappar du inte använder vänster eller höger, beroende på preferens—utan alltför mycket besvär. Det är mindre än praktisk, men så är ofta fallet med en ambidexter design.

Den dåliga: Det DPI-knappen är på botten. Det bra: Den blinkar i olika färger för att identifiera åtgärder. Michael Crider

Om du föredrar att boka dessa knappar för andra funktioner eller stänga av dem helt och hållet, kan du använda DPI-knappen som är placerad tafatt på undersidan av musen kroppen. Tydligen var detta en funktion som efterfrågas av Razer ‘ s pro gamer lag. Bort det mig att inte hålla med proffsen, men håll i åtanke att du kommer att vara begränsad till bara fyra standard knappar och scroll hjulet om du är en begåvad finger ormmänniska.

Om Dessa Växlar

Höjdpunkten på Viper är den nya optiska switchar för den primära och sekundära knappar, klicka med vänster och höger-klicka på. Det är en ny metod, som ersätter en konventionell on-off-knappen under plasten som täcker med en metall bar som skär en optisk stråle. Detta gör det möjligt för nära-momentan aktivering, och—Razer fordringar—eliminerar återkommande problem av oavsiktligt “studsiga” att klicka på. En liknande teknik är början för att ersätta mekaniska brytare i-tangentbord som Jägaren Eliten och Gigabyte Aorus K9.

The Viper ‘ s växlar bryta en stråle av optisk signal i stället för att trycka på en knapp i konventionella. Razer

Så, fungerar det? Jag är ledsen att säga, jag kan inte berätta. Prova så jag kan testa detta på den mest intensiva strategi och skytt spel jag äger, jag kunde bara inte säga skillnaden mellan dessa optiska knappar och konventionella på min andra gaming möss. De klickar och snabbt återvända, mer så än en standard desktop-mus, med en mekanisk åtgärd som är lite styvare och mer tillfredsställande än jag är van. Men om det faktiskt påverkat mitt spelande, jag kunde bara inte ge dig ett definitivt svar.

Det är svårt att säga om de coola växlar göra en skillnad under gameplay. Michael Crider

Det är inte att säga att det inte är någon skillnad. Någon som har en bättre (och kanske till och yngre) spelare än jag, med blixtsnabba reflexer eller färdigheter för att slå hundratals handlingar per minut i ett strategi spel, skulle kunna upptäcka en märkbar förändring. Men jag kan inte. Jag skulle kunna säga samma sak (och har) för 16000 DPI laser sensor nu standard på Razer möss.

Programvaran Är Mycket Bättre

När jag pluggade Viper i min gaming skrivbord, Windows omedelbart igång att installera Razer Synapse. Jag har länge avskydde denna och andra spel-specifika driver program, men jag måste begrudgingly erkänna Razer har gjort förbättringar här under de senaste åren. Du behöver inte längre logga in med en Razer konto, för en sak, och knappen och makro anpassningar fungerar nu när det inte körs tack till minne lagring på musen för sig själv.

Synapsen programvara är mycket bättre än det var och inte längre behöver en Razer-konto.

Synaps kan hantera alla dina knappen, makro och profil programmering behöver, plus belysning anpassning, som du förmodligen förväntar om du har använt någon gaming gear på sistone. En fin touch: Om du använder botten monterad på knappen som en DPI-växlare, som det var tänkt, det växlar du mellan fem olika LED färger automatiskt att snabbt visa för dig vilken inställning du befinner dig på.

Alla, jag måste erkänna Razer ‘ s programvara är inte längre den lägsta punkten av sina produkter, så som var fallet för några år sedan. Det är relativt ren, diskret, och fokuserade på funktion, med tveksamt undantag av Chroma belysning.

Skulle Du Få Det?

På 80 dollar i detaljhandeln, Viper är i mitten av pack i termer av värde baserat på dess funktioner. Det är en användbar ambidexter design, speciellt om du tycker om dina möss låg och ljus, med en av de bästa sensorer runt. Ignorera rubriken optisk switch-funktionen, skulle det vara, med ett ord, “bra.”

Om du absolut måste ha snabbast möjliga växlar på dina musknappar, Viper är en no-brainer. Jag är inte personligen kunna kontrollera Razer: s krav på ökad prestanda jämfört med vanliga möss, men det fungerar lika bra som något annat enligt min rostiga reflexer och svaga ögon.

Musen är lika bekväm i vänster eller höger hand. Michael Crider

Som sagt, jag skulle inte vara förvånad över att se dessa växlar visa upp i framtida revideringar av Razer är mer vanliga möss, som Mamba eller Naga. Om du vill att dessa hyper-snabbt växlar med höger mus-form eller en mer flexibel tummen knappar, kan det vara bäst att vänta.

Betyg: 6/10
Pris: sek 80

Köp på Amazon

Här är Vad Vi Gillar

 • Bekväma, lätta kropp
 • Smart ser ut
 • Bra gaming programvara

Och Vad Vi inte

 • DPI-switch på undersidan
 • Optiska switchar är inte dramatiska