Hoeveel Moet U Het Verfraaien Van Uw Cv?

0
80
Antonio Giullem/Shutterstock

Een cv moet niet alleen de naakte feiten van uw ervaring—moet ze in de meest overtuigende manier. Dit betekent zorgvuldig het benadrukken van de positieve terwijl het verbergen van de negatieven. Maar hoeveel moet u het verfraaien van die informatie om resultaten te krijgen?

Zo veel als 85 procent van de mensen zijn gevangen, die op een cv. Om te voorkomen dat een deel van die statistiek (zelfs per ongeluk), weten hoe om te verfraaien met zorg is belangrijk. Laten we een kijkje nemen naar hoe verfraaiing kan helpen uw cv—en hoe om te voorkomen dat het te ver.

Wat Doet Verfraaiing Betekenen?

Laten we beginnen met de basis. Volgens de trouwe Merriam-Webster woordenboek, “verfraaien” betekent “het verhogen van de aantrekkelijkheid van de door het toevoegen van decoratieve of fantasievolle details.” Een synoniem zou zijn om te “verbeteren.” Hoe ziet dat eruit in het kader van het verder te bewerken?

Als het gaat om cv ‘ s, die definitie kan lijken bijzonder vaag. Verfraaiing zou kunnen betekenen dat het plukken van een woord in een ander woord, omdat het beter klinkt. Maar het kan ook betekenen dat het toevoegen van informatie over uw werkervaring, dat nooit gebeurd is. Het is aan u om te beslissen waar te trekken van de lijn.

Onze suggestie? Altijd stel je wordt gevraagd over elk deel van je cv in een sollicitatiegesprek. Als je kan spreken over eerlijk en in detail, je bent veilig. Maar als u hebt toegevoegd, worden de items die u wilt strijd om over te praten, omdat ze niet helemaal waar is, veranderen ze nauwkeuriger te zijn.

De Beste Plaatsen toe te Voegen Verfraaiing

De juiste soort van versiering niet iets toevoegen valse uw cv. In plaats daarvan helpt u bij het presenteren waar de informatie in de meest indrukwekkende manier. Hier zijn een aantal slimme verfraaiing ideeën die je in een interview, zonder wijziging van de feiten.

Data

Fudging data op je cv is natuurlijk een slecht idee—en dat is niet wat we aanbevelen. Echter, u kunt de gaten maken in uw werk de geschiedenis minder voor de hand liggende door de presentatie van de data op een andere manier.

Bijvoorbeeld, de meeste cv ‘ s lijst met data van de werkgelegenheid per maand en het jaar. Misschien ben je werkzaam in een baan van April 2011 tot en met juli 2015, dan was u niet van dienst bij uw huidige baan tot November 2015. Je kan dat maanden-lange kloof in de werkgelegenheid minder voor de hand liggende door het schrappen van de maanden. Lijst van de eerste baan als 2011-2015 en de tweede als 2015-heden. De informatie accuraat is, zonder de aandacht te vestigen op het feit dat je uit het werk voor de bijna zes maanden.

Selectieve Informatie

Het verlaten van dingen uit je cv kan ook een vorm van versiering. Geen regel die zegt dat elk werk of elke activiteit moet gaan op je cv. Als u links een werkgever op slechte voorwaarden, of het niet houden van een baan voor heel lang, en dat is misschien iets wat je niet wilt opnemen. En, natuurlijk, je moet vertrekken uit als veel niet-relevante informatie als je kunt.

Functie

Soms heb je niet in een officiële functie, of heb je rollen die niet zichtbaar zijn in uw echte titel. U kunt het toevoegen van een meer nauwkeurige en indrukwekkende titel voor uw cv—zorg ervoor dat, als je toekomstige werkgever belt uw vroegere werkgever, zullen ze bevestigen de titel overeenkomt met uw verantwoordelijkheden.

Bijvoorbeeld, misschien heb je ingehuurd als host in een restaurant, maar er zijn ook opgeleid als een server zodat u kon halen de incidentele waar shift. Het schrijven van Host/Server op je cv zou worden nauwkeurige en uw voormalige werkgever kon bevestigen dat u gedaan heeft, beide banen.

Vaardigheden

Monkey Business Images/Shutterstock

Terwijl u niet wilt dat te onnauwkeurig afspiegeling zijn van je vaardigheden, je kunt vaak het verfraaien van uw Vaardigheden gedeelte zonder te liegen. Bijvoorbeeld, misschien heb je een sociale media marketing training, maar nog nooit had een werkelijke sociale media marketing op de baan. Die vaardigheid is dan misschien niet bijzonder gepolijst, maar u kunt nog steeds zeggen dat je het hebt—en als een interviewer over, je zult in staat zijn om te praten over het naar waarheid.

Locatie

Kunt u het verfraaien van uw locatie? In sommige gevallen, het antwoord is verrassend ja.

De meeste werkgevers willen huren lokale kandidaten, niet om mensen van buiten de stad. Als u ver weg wonen en bereid zijn om te verhuizen van een opzegtermijn van een ogenblik, hoewel, kunt u de lijst een lokale vriend, vriendin of familielid is het adres als uw eigen. (Maar zorg ervoor dat ze echt bereid zijn om u te verwelkomen als u nodig hebt om te reizen voor een interview.) Indien gevraagd, kun je zeggen dat de interviewer het is een tijdelijk adres op en laat hen weten dat je verhuist definitief als u de baan krijgt.

Onbetaalde en Freelance Banen

Als u nodig hebt om toe te voegen aan uw Werk Geschiedenis sectie, kunt u de lijst vrijwilliger banen, freelance banen, en andere niet-traditionele of niet-betaalde ervaring aan de lijst. De ervaring telt nog, en je hoeft niet op te merken was aan een vrijwilliger of op contract basis.

Werkplek Verantwoordelijkheden

Soms zijn de dingen die je eigenlijk doen op het werk zijn zeer verschillend van wat je hebt ingehuurd om te doen, of wat officieel vermeld in de functieomschrijving. Je zou hebben genomen op de rollen en verantwoordelijkheden van uw baas niet eens weten. Maar als je het gedaan hebt, kun je het op je cv, dus voel je niet beperkt door uw functieomschrijving bij het uitleggen van uw ervaring.

Je cv moet alleen dingen die je kan ondersteunen door over te praten, of dat een vroegere werkgever kan officieel controleren. Deze regel geeft je veel ruimte voor versiering, dus aarzel niet om deze ideeën om je cv opvallen. En voor meer zoektips, bekijk dan onze gids voor telefoon gesprekken!