De Razer Viper is een Goede Gaming Muis, Maar met de Fancy Schakelaars Zijn niet Duidelijk

0
101

Waardering:
6/10
?

 • 1 – Absolute Hot Afval
 • 2 – Sorta Lauw Afval
 • 3 – Sterk Gebrekkig Ontwerp
 • 4 – Aantal Pro ‘ S, Veel Nadelen
 • 5 – Resultaten Onvolmaakt
 • 6 – Goed Genoeg om te Kopen Op de Verkoop
 • 7 – Grote, Maar Niet De Best-In-Class
 • 8 – zeer goed, met Enkele Voetnoten
 • 9 – Shut Up And Take My Money
 • 10 – Absolute Design-Nirvana

Prijs: $80

Kopen op Amazon

Michael Crider

Hoeveel is het waard voor u om bliksem-snel klikken van uw gaming muis? De Razer hoopt het antwoord is, “ten minste tachtig dollar,” als dat is wat de nieuwe Viper muis kosten. Het beschikt over mooie nieuwe optische schakelaars.

Hier is Wat We Willen

 • Comfortabel, lichtgewicht body
 • Ziet er Slick
 • Een goede gaming software

En Wat We niet

 • DPI-schakelaar bevindt zich aan de onderkant
 • Optische schakelaars zijn niet dramatisch

 

Deze schakelaars vervangen van een conventionele mechanische knop verbergen onder de primaire links en de muis knoppen. Op de top van dat, het is een typische Razer design, met de standaard functies en een links-en rechtshandigen, shooter-vriendelijke lichaam. Zelfs het begrip van de wetenschap en de voordelen van de fancy nieuwe switches, ik kan niet zeggen dat de muis onderscheidt zich op belangrijke wijze. Het is goed, en eventueel geweldig zijn als je reflexen zijn super-menselijk. Het aantal mensen die een tastbaar voordeel van dit gee-whiz functie, echter, is veel lager dan denk ik dat de Razer zou willen toegeven.

Natuurlijk, dat is de aard van de gaming-markt gebracht gadgets: relatief hoge prijzen voor functionele verschillen die soms twijfelachtig op zijn best. De Viper is een solide muis op zijn eigen verdiensten, en het overwegen waard als je super-snel op te klikken krijgt in de manier van overwinningen.

Voor Links-En Rechtshandigen

Het is vreemd om te denken van een product van Razer, bekend voor bombastische ontwerpen, dat de “gamer” esthetische, zo saai. Maar de Viper soort is: Het is met de mat zwarte look typische van het bedrijf de laatste jaren van ontwerpen, met slechts een enkele RGB verlichte logo te onderscheiden. In een handige truc, dit LEIDDE gebied verdwijnt onder de plastic afwerking als het uitschakelen van het licht, voor een mooie “merkloos” te kijken. De regels zijn een beetje hoekiger dan op muizen als de Deathadder of Mamba, maar het voelt nog steeds soepel en functioneel in de hand, zelfs met zijn links-en rechtshandigen lichaam dat is even nuttig voor rechtshandigen of linkshandigen. Ik ben een soort van graven.

De Viper heeft een symmetrisch ontwerp voor links-en rechtshandigen, met identieke knoppen aan de linker en rechterkant. Michael Crider

De muis is verrassend licht op slechts 2,4 gram op mijn keukenweegschaal. Met geen optie om gewicht toe te voegen, die worden gebruikt om een draadloze muis of iets beefier misschien een beetje aanpassing van de tijd, vooral met de Razer ‘ s super-slick voeten. Ergonomisch is het comfortabele, als een beetje te laag voor mijn smaak, en ik heb liever de grotere, beefier duim knoppen van de Mamba of mijn go-to muis, de G603. De rubberen pads onder de duim knoppen zijn een leuke touch.

Gamers die graag met het aanpassen van hun DPI on-the-fly kunnen worden afgeschrikt door het gebrek aan dedicated knoppen onder (boven? Distaal, in anatomische termen) de clicky scroll-wiel. Ik was, want dat is meestal waar ik mijn “ultieme” knop in het Overzicht. Maar je kunt verplaatsen DPI knoppen omhoog en omlaag om de duim knoppen je niet met links of rechts, afhankelijk van de voorkeur—zonder al te veel moeite. Het is minder dan handig, maar zoals vaak het geval is met een links-en rechtshandigen.

Het slechte: De DPI-knop op de bodem. Het goede: Het knippert in verschillende kleuren om het identificeren van de stappen. Michael Crider

Als u liever reserve die knoppen voor andere functies in-of uitschakelen geheel, je kunt de DPI knop geplaatst onhandig aan de onderkant van de muis lichaam. Blijkbaar was dit een functie gevraagd door de Razer pro gamer teams. Verre van mij om het niet eens met de profs, maar houd in gedachten dat je je beperkt tot slechts vier standaard knoppen en het scroll wiel, tenzij je bent een getalenteerde vinger slangenmens.

Over Die Schakelaars

Het hoogtepunt van de Viper is de nieuwe optische schakelaars voor de primaire en secundaire knoppen, klik met de linkermuisknop en de rechtermuisknop. Het is een nieuwe benadering, het vervangen van een conventionele on-off-knop onder het plastic te bedekken met een metalen staaf die snijdt een optische straal. Dit zorgt voor een bijna-onmiddellijke activering, en—de Razer beweert—elimineert de periodieke probleem van onbedoeld “bouncy” te klikken. Soortgelijke technologie is het begin tot het vervangen van mechanische switches toetsenborden zoals de Jager Elite en de Gigabyte Aorus K9.

De Viper switches breekt een straal van optische signaal in plaats van het indrukken van een conventionele knop. De Razer

Werkt het? Het spijt me om te zeggen, ik kan het niet vertellen. Probeer als ik zou kunnen, dit te testen op de meest intense strategie en shooter games die ik bezit, ik kon het gewoon niet vertellen wat het verschil tussen deze optische knoppen en de conventionele op mijn andere gaming muizen. Zij klik en snel terug, meer dus dan een standaard desktop muis, met een mechanische actie, die een beetje stijver en meer voldoening dan ik gewend ben. Maar of het daadwerkelijk beïnvloed mijn gameplay, ik kon het gewoon niet een definitief antwoord geven.

Het is moeilijk te zeggen of die coole schakelt het verschil maken tijdens het spelen. Michael Crider

Dat wil niet zeggen dat er geen verschil. Iemand die een beter (en misschien wel jonger) speler dan ik, met bliksemsnelle reflexen of de vaardigheden te raken honderden acties per minuut in een strategie-spel, zou in staat zijn om ter plaatse een merkbare verandering. Maar ik kan het niet. Dat ik hetzelfde kon zeggen (en) voor de 16000 DPI laser sensor nu standaard op de Razer muizen.

De Software Is Veel Verbeterd

Wanneer ik de stekker van de Viper in mijn gaming desktop, Windows onmiddellijk begonnen met het plaatsen van Razer Synapse. Ik heb lang verafschuwd deze en andere gaming-specifieke stuurprogramma ‘ s, maar ik moet begrudgingly toegeven Razer verbeteringen hier in de laatste paar jaar. U hoeft niet langer om in te loggen met een Razer-account, voor een ding, en knoppen en macro aanpassingen werken nu wanneer het niet draait dankzij de opslag in het geheugen op de muis zelf.

De Synapse software is veel beter dan het was en is niet langer een Razer-account.

Synaps kan omgaan met alle knop -, macro-en-profiel moet de programmering, plus verlichting aanpassen, zoals u waarschijnlijk al verwacht als die u hebt gebruikt gaming gear laatste tijd. Een leuk extraatje: Als u geen gebruik van de bodem gemonteerd knop als een DPI schakelaar, zoals de bedoeling is, wordt overgeschakeld tussen vijf verschillende LED kleuren automatisch om snel te zien welke instelling u op.

Al met al, ik moet toegeven dat ik de Razer ‘ s software is niet langer het dieptepunt van haar producten, zoals het geval was een paar jaar geleden. Het is relatief schoon, onopvallend, en gericht op de functie, met de vraag uitzondering van de Chroma-verlichting systeem.

Moet Je Het?

$80 retail, de Viper is over het midden van het pak in termen van waarde op basis van de functies. Het is een bruikbare links-en rechtshandigen, vooral als je van muizen laag en licht, met een van de beste sensoren rond. Het negeren van de belangrijkste optische switch functie, het zou, in een woord, “fijn.”

Als u absoluut moet hebben voor de snelst mogelijke schakelaars in uw muis knoppen, de Viper is een no-brainer. Ik ben persoonlijk niet in staat om te controleren of de Razer de vorderingen van verbeterde performance vergeleken met standaard muizen, maar het werkt net zo goed als iets anders volgens mijn roestige reflexen en zwakke ogen.

De muis is even comfortabel in de linker-of rechterhand. Michael Crider

Dat gezegd hebbende, ik zou niet verbaasd zijn om te zien dat deze schakelaars te zien in toekomstige herzieningen van de Razer ‘ s meer standaard muizen, zoals de Mamba of de Naga. Als u wilt dat deze hyper-fast-schakelaars met een rechter muis shape of meer flexibele duim knoppen, het zou het beste zijn om te wachten.

Beoordeling: 6/10
Prijs: $80

Kopen op Amazon

Hier is Wat We Willen

 • Comfortabel, lichtgewicht body
 • Ziet er Slick
 • Een goede gaming software

En Wat We niet

 • DPI-schakelaar bevindt zich aan de onderkant
 • Optische schakelaars zijn niet dramatisch