7 Stora Firefox Tillägg Som Du Måste Installera Direkt

0
97

Förra året, Firefox fått en välbehövlig och lång välförtjänt makeover i form av Firefox Quantum, en ny och förbättrad webbläsare som förde snabbare laddningstider, bättre minnesallokering, och högre säkerhet. Å andra sidan, det förändrade hur tillägg fungerar.

Enligt den gamla Firefox, en säkerhetsbrist i en förlängning öppnade hela webbläsaren för sårbarheter. Nu, bara förlängningar som skapats med Firefox WebExtensions kodning funktionen stöds.

Det innebär att den äldre tillägg som du kände och älskade kanske inte fungerar längre, men det är ingen anledning att sörja. Det finns en uppsjö av helt nya Firefox-tillägg som utökar funktionaliteten i webbläsaren för att alla-nya höjder.

Om du är ny till Firefox eller återvänder efter en lång paus för att kolla in Quantum, här är några av de mest briljanta och tillägg som du bör även installera direkt.

Adblock Plus (Länk)

Adblock behöver ingen introduktion. I princip alla som någonsin har använt en webbläsare som har hört av service – och protester från många ad-drivna webbplatser. Som sagt, om du vill undvika mest irriterande annonser och titta på YouTube-utan någon reklam kastas före, under, eller efter videon Adblock är vägen att gå.

Tillägget har laddats ner av mer än 8,500,000 användare och har en 4,6 stjärnor med 11,222 recensioner. Bortsett från bekvämligheten av en ad-free upplevelse, Adblock Plus hjälper till att hålla din surfning erfarenhet säkrare så att företag inte kan spåra och rikta specifika annonser.

Lightshot (Länk)

De flesta operativsystem har ett inbyggt verktyg för att ta skärmdumpar, men det bara insättningar valda till skrivbordet. Firefox tar det lite längre med Lightshot och ger användare ett kraftfullt verktyg för att fastna i webbläsare skärmdumpar och anpassa dem som du behöver.

En gång installerat, Lightshot kan aktiveras genom att klicka på ikonen på verktygsfältet. Du kan sedan välja det område som du vill ta en skärmdump av. Du kan redigera bilden genom att lägga till text, linjer, och mycket mer.

Om du arbetar i ett fält där du måste ta en massa bilder, Lightshot är vägen att gå.

Firefox Multi-Konto Behållare (Länk)

I dagens värld, få människor har en enda online-persona. De flesta av oss åtminstone ha en personlig och en professionell sida. Firefox Multi-Konto Behållare gör det lätt att separera allt om dina olika personas i enskilda flikar.

Även cookies är åtskilda av behållare, vilket gör det enkelt att surfa på webben i alla dina online-formulär på samma gång. Detta är ett kraftfullt verktyg för att hålla olika delar av ditt liv separat och för att undvika en potentiellt katastrofala överkorsningar mellan din personliga och professionella sociala medier-konton.

HTTPS Everywhere (Länk)

Logga in tjänster via HTTPS – secure hypertext transfer protocol – snarare än standard HTTP – format är alltid det bättre alternativet. HTTPS Överallt är ett tillägg som gör det möjligt HTTPS på alla webbplatser som är kända för att stödja det.

Det är ett litet steg att ta som ger mer säkerhet till din online-upplevelse. I en tid då it-säkerhet är viktigare än någonsin att installera detta tillägg är ett sätt att skydda dig själv så mycket mer.

OneTab (Länk)

När du surfar på nätet eller utforska ett ämne, det är lätt att öppna alltför många flikar och sakta ner din webbupplevelse. Om du installerar du OneTab och tryck på ikonen skickar alla öppna flikar i en lista i en och samma flik.

Du kan enkelt visa sidor som du hade öppna och välj det som du behöver. Det är också delar dina flikar i sessioner.

Det gör det enkelt att återfå kontrollen över din webbupplevelse, särskilt om du befinner dig med 27 flikar och inget enkelt sätt att navigera mellan dem.

Honung (Länk)

Låt oss inse det: online shopping är här för att stanna, och det är en underbar sak. Varför spendera timmar med att surfa gångarna i en butik när en snabb sökning ger upp exakt vad du vill ha för att köpa med ett dussin olika pris alternativ?

Honung är ett tillägg som hjälper dig att se till att du får det bästa priset för vad du ska köpa. Honung automatiskt gäller rabattkoder i kassan för alla som stöds webbplats och sedan väljer den mest effektiva.

Medan dina resultat kan variera, Honung är bra för att spara några dollar på pizza leveranser.

Fart (Länk)

Fart lägger till ett helt nytt utseende till din tv när du öppnar en ny flik. Förlängningen ger en anpassad hälsning, en att-göra-lista, nuvarande temperatur, samt en lista med valfria funktioner som snabblänkar.

Bakgrunden är slumpmässig art som valts ut från en databas. Det är en vacker, avkopplande uppgradera till den nya fliken skärm som hjälper dig att förbli fokuserad och produktiv hela dagen.