Hur man Gör Nästan Alla Dumma Apparaten Smart

0
99
Josh Hendrickson

Smarta apparater erbjuda röststyrning, smartphone-appar och kraftfull automatiseringar. Men varför spendera hundratals dollar på de senaste modellerna? Med några billiga smarta pluggar, du kan ge din dumma enheter samma funktioner för en bråkdel av kostnaden.

Dum Enheter Är Bäst

Josh Hendrickson

Smart pluggar arbete på en ganska enkel princip. Du sätter en i ett vägguttag och i kontakten på något. Det skär power för att stänga av enheter och återställer den till att slå på dem igen. Om du kan styra alla butiker i ditt hem med en strömbrytare, principen är i huvudsak de samma. Men att samma princip också begränsar de typer av apparater en smart plug kan styra.

Apparater och armaturer har antingen en mekanisk eller elektronisk switch. En mekanisk brytare fysiskt strömavbrott. En elektronisk switch lagrar den aktuella staten och växlar till motsatt läge när du trycker på power-knappen.

Det senare utgör ett problem, eftersom “den nuvarande staten” är lagrade med hjälp av power. Om du förlorar makten i ditt hem, den enhet standardvärde är “off”) med nästa växla in till “on”.

RELATERAT: Inte Alla Apparater Arbete med Smarta Butiker. Här är Hur man Vet

Mekaniska brytare tenderar att vara en växla eller rocker switch, medan de elektroniska växlar tenderar att vara en mjuk push-knappen. Om du inte är säker på om din fixtur har en mekanisk eller elektrisk brytare, kan du prova den på bara några sekunder. Först, slå på enheten och dra sedan ut det. Räkna till fem, och koppla sedan in den igen. Om fixturen tänds, det är kompatibel med en smart plug. Om du var tvungen att trycka på en knapp för att slå på den efter att koppla in den i en smart plug fungerar inte med den enheten.

Smart kontakter är ett utmärkt alternativ för vissa fönster eller portabla A/C-enheter, fläktar och värmare, locktänger och plattänger, julbelysning, lampor, luftfuktare och avfuktare, och mer.

RELATERAT: Hur du Gör Din Dum Fönster luftkonditioneringen Smart

Vad Du Behöver

Josh Hendrickson

För att komma igång, du behöver en smart plug. De kommer i många former och storlekar, och priserna varierar. Vissa har extra funktioner, såsom övervakning av energiförbrukning, men de flesta erbjuder kompatibilitet med Alexa, Google Hem, eller både och. Om du inte har ett specifikt behov för övervakning av energiförbrukning, kan du hoppa över att funktionen och spara pengar.

Smart pluggar komma i Wi-Fi, Z-Wave, ZigBee, och även Bluetooth-format. Vi rekommenderar inte Bluetooth på grund av olika problem, dock. Om du äger en smart hub, en Z-Wave eller ZigBee kontakt är ett bra val eftersom de erbjuder snabbare lokal kontroll. Annars, Wi-Fi smart pluggar är det mest tillgängliga alternativet.

Belkin gör en relativt billig Wi-Fi smart kontakt för runt $20. Om du är villig att vänta, Wyze släpper en Wi-Fi smart plug två-pack-versionen för $15 senare i år (September 2019). Vår systersajt, Översyn Geek, har flera andra rekommendationer som du kanske vill överväga.

Tyvärr, Européer har betydligt färre alternativ. Ikea kan vara den mest tillförlitliga, välkänd Europeisk leverantör av smarta pluggar, de erbjuder en version för Frankrike och Storbritannien. Men du behöver för att köpa ytterligare objekt, som ett nav.

Om du äger ett Eko eller Google Hem enheten, se till att smart plug du köper är kompatibel med det (mest arbete med minst en, om inte båda). Om en smart plug fungerar inte med en röst assistent, ska du hoppa över den.

Du behöver också en smartphone eller tablet och en app för att ställa in din smart plug. Beroende på vilken kontakt du valde, du behöver ett sätt att ansluta den. För Wi-Fi smart pluggar, behöver du en Wi-Fi-router, och för Z-Wave eller ZigBee pluggar, du behöver en smart hub.

RELATERAT: Den Bästa Smarta Plugg

Hur Man Ställer Upp

För att få din smart plug upp och kör, anslut den till ett vägguttag. Om det är helt nya, det bör ihopkopplingsläge omedelbart. Om inte (eller om du behöver reparera), de flesta smarta pluggar har en fysisk knapp som du trycker på och håll ned för att öppna anslutnings-läge. Typiskt, smarta pluggar också har en LYSDIOD som indikerar när det är på, av eller parning.

När smart plug är i ihopkopplingsläge, öppna den tillhörande appen på din smartphone eller surfplatta och titta på “lägg till enhet” eller ett liknande alternativ. När enheten är ansluten ge det en minnesvärd namn. Det är oftast en bra idé att döpa den efter vad som it-kontroller, som “locktång” eller “lampa”. Om du väljer bra namn för din smarta pluggar, det hjälper med röststyrning.

Nu in i vad du vill ha smart kontakt för att kontrollera och testa den för att se att allt fungerar.

Hur att Styra Smart Pluggar med Din Röst och Smartphone

De flesta smarta pluggar inkluderar röststyrning med antingen Alexa, Google Hem, eller både och. Om du vill röststyrning, måste du lägga till enheten för att din röst assistent.

För Alexa, öppna en app, tryck på hamburger meny längst upp till vänster, och tryck sedan till på Lägg till Enhet. Välj den kontakt kategori. Väljer du dess tillverkare, och följ sedan anvisningarna för att länka dina konton.

Processen är liknande med Google Hem. Öppna Hem appen och tryck på knappen lägg till. Tryck på “konfigurera enhet” och tryck på “Fungerar med Google.” Google Hem appen ger dig en lista över tillverkare. Hitta rätt och följa med länkningen.

När du ansluter din smart plug till Google och Alexa, lägga till ett Google-rum eller Alexa-gruppen. Röststyrning fungerar bäst när du gruppera dina enheter korrekt.

Om du inte använder en röst assistent, din smart plug ‘ s app är det bästa sättet att kontrollera det. Du kommer att hitta på, av, och andra funktioner i appen. Om du använder en röst assistent, bör du kontrollera din enhet med Googles Startsida eller Alexa-app.

Både appar som har liknande på och stänga av alternativ. Om du använder Googles Startsida eller Alexa som din enda app i stället för smart plug ‘ s app, kan du också styra andra smarta enheter enkelt (även smarta plugg från andra tillverkare). Detta innebär också att du inte behöver försöka komma ihåg vilken app som styr vad.

RELATERAT: Hur att Styra Hela Din Smarthome Via En App

Hur att Konfigurera Scheman och Automatiseringar

Alexa och Hem Google apps är bra för att skapa enkla rutiner.

Du kan nu ställa in din smart plug till att utföra åtgärder automatiskt. Till exempel kan du ställa in den för att slå på en gammal, icke-smart lampa vid solnedgången eller köra en avfuktare för vissa timmar varje dag.

Om du inte har ett Google-Hem eller Eko-enhet kan du skapa scheman i smart plug appen eller din app Hub om det är Z-Wave eller ZigBee. Varje app är lite olika men bara leta efter en funktion som kallas timer, rutin, eller schema. Vanligtvis kan du lägga till en eller flera kontakter till en rutin. Du kan specificera en “slå på” och “turn off” – tid, och vilka dagar att köra på rutin. Du kan också ange en smart kontakt för att stänga av, men inte på, och vice versa.

Du bör skapa rutiner i Google och Alexa app om du äger ett Google-Hem eller Eko-enhet. Igen, väljer du vilken kontakt(er) som du vill skapa en rutin för, och sedan välja “on” – tid, en “off” – tid, och vilka dagar att köra på rutin.

När du skapar dina rutiner i Google och Alexa app istället för plug-appen, gör det möjligt för dig att inkludera andra smarta saker i dina rutiner. Du kan till exempel skapa ett schema som stänger av alla smarta pluggar och smart belysning och lås dörren varje dag kl 10:30 p.m. Om du inte använder en smart hub, din smart plug app kan inte göra allt.

Om du använder en enda app för att styra allt, det gör det också mycket lättare att komma ihåg när du behöver justera något eller ändra en rutin.

LÄS NÄSTA

  • “Hur Stream UFC 241 Cormier vs Miocic Live Online
  • “Hur man Använder Chrome Dolda “Skicka-Fliken för att Själv” – Funktionen
  • “Microsoft Kommer att Uppdatera Anteckningar Via Windows 10 Butik
  • “Windows-10 Kommer att Visa GPU Temperatur i aktivitetshanteraren
  • “Kan Du Använda Luftlandsättning på en Windows PC eller Android-Telefon?