Apple Plånboken Jämfört Med Google Betala – Vilket Är Bäst?

0
48

Mobil betalning apps är allt mer populära i dag eftersom de är enklare att använda och säkrare än att bära fysiska kontanter och kort runt i en plånbok.

När du lagra alla dina reward-kort, kuponger, kredit-och betalkort i appen, gör inköp är en enkel peka och betala process, så du behöver inte gräva för din plånbok varje gång.

Två av de mest välkända apparna är Apple Plånbok och Google Betala (tidigare Android Betala), som båda arbetar med nyare smartphones. De fungerar i stort sett samma funktion, även om de skiljer sig något i sina styrkor och svagheter. Men som Betal-app ska du använda?

Vi kommer att titta på de två mobila plånböcker sida vid sida för att ta reda på hur de fungerar, och vilket som är bäst för dig.

Apple Plånbok

Apple Plånbok erbjuder ett enkelt att använda, privat och säker elektronisk betalning service till användare av iPhone, iPad, Mac eller Apple Titta på. När du lägger din kredit -, betal-eller kontantkort till appen på din favorit iOS-enhet kan du börja använda den direkt.

Appen har detaljhandeln kompatibilitet tack till PayPass-teknik, så att du kan lagra bonuskort och även samla lojalitetspoäng, belöningar och förmåner som du använder det.

I butiken kan du betala för köp hos handlare med kompatibla POS-system eller kassan kortläsare med bara ett kort tryck på sida knappen på din klocka eller dina lagrade fingeravtryck. På detta sätt behöver du inte ange säkerhetskoden på kortet eller kontrollera utgångsdatum för all din information på din enhet.

När du gör inköp, varje transaktion kräver autentisering med ditt lösenord, Face ID eller Tryck på ID för alla iOS-enheter förutom Apple-Klocka, som är skyddad av sin unika lösenord. Transaktionen information lagras inte någonstans, men dina kvitton lagras i appen. Plus, om enheten blir stulen eller förloras, du kan stänga av eller ta bort möjligheten att betala från det permanent.

Du kan också skicka eller ta emot pengar med hjälp av Apple Betalar via Meddelanden, eller så kan du be Siri att betala någon från ditt betal-eller kreditkort lagras i appen. Om du vill använda alla pengar du får direkt, du hittar det på Apple Betala Kontant kort i Plånboken. Du kan också överföra pengar till ditt bankkonto från Apple Betala Kontant kort.

Plånboken är accepterat på olika ställen, inklusive BabiesRUs, KFC, Starbucks, PetSmart, JetBlue, Champs, Ace Hardware, mass transit system, och med appar och webbplatser som Chipotle, Lyft, Jet, Etsy, Häftklamrar, och Ticnet.

Om du gillar att ge till välgörenhet, kan du använda appen för att skänka pengar till det Amerikanska Röda Korset, Unicef, Feeding America och andra.

Google Betalar

Google Betalar eller informellt, GPay, är en mobil plånbok från Google, som slagit ihop sina konsumenter för betalning som – Google Wallet-och Android-Betala – till en enda, enhetlig service. Detta gör det lättare för användare att lägga till de flesta av sina kort som lojalitet, present -, kredit-och betalkort för enklare betalningar och snabbare kassan med frid i sinnet.

Om du har en kompatibel enhet, ska du se Google Betala i butiken när du betalar eller skicka pengar, online och i alla Googles produkter.

Appen använder sig av ett nära NFC-teknik i butik för att förmedla din kredit kort information mellan handlaren kortläsaren och i din mobil. Håll din telefon samtidigt som den är öppen till kortläsaren, och affären ska gå igenom lätt.

Om du hade lagrat lojalitet eller presentkort, kredit-och betalkort till ditt Google Wallet-eller Android-Betal-appar kan du använda dem som vanligt utan att behöva lägga till dem till Google Betala. Du kommer inte ens behöver lägga till en annan app för att använda det. Allt det gör är att uppdatera din enhet automatiskt för att spegla namn i appen.

För de flesta användare av mobil betalning program, säkerhet är alltid högsta prioritet på grund av arten av de finansiella information som delas i appen. Google Betalar hanterar detta med hjälp av ett virtuellt konto nummer som håller din personliga information säker och trygg på telefonen, istället för att använda din faktiska kreditkortsnummer och annan känslig information.

När du gör inköp, Google skickar du en säkerhetskod för att bekräfta transaktionen. Till skillnad från Apple Plånbok, GPay inte kräver autentisering med fingeravtryck om du vill låsa upp skärmen, men det fungerar även med en PIN-kod, lösenord eller mönster. Om du förlorar din telefon, eller den blir stulen, kan du låsa den och skapa ett nytt lösenord, eller torka av all information på den helt tills du återställa det.

Om allt du vill är att skicka pengar till familj och vänner, men du kan prova med att Google Betalar Skicka, vilket är specifikt för peer-to-peer-transaktioner.

Google Betalar arbetar med flera företag e-handel Android apps inklusive Bästa Köp, Airbnb, McDonald ‘ s, Chevron, Walgreens, Whole Foods, Houzz, Kajak, Instacart, bland flera andra platser. Listan växer.

Vilket Är Bäst – Apple Plånbok Eller Google Betala?

Plocka mellan Apple Plånbok och Google Betala bör inte vara ett hand-ränderna beslut. Som du kanske redan misstänker baserat på de appar som namn, Apple Plånbok fungerar med iphone medan Google Betala är gjord för Android-telefoner.

Både betal-apps ger dig alternativ för att verifiera betalningar från din vanliga telefon låsa metoder. För Apple-konto kan du använda ett lösenord, fingeravtryck, Ansikte eller ID-Touch-ID, medan Google Betala fungerar när telefonen är låst med ett lösenord, ett mönster, en PIN-kod eller fingeravtryck.

Vad som skiljer Apple Betalar isär är att det har stöd för online köp genom webbläsaren Safari, medan Google Betala integreras med andra Google-tjänster så att du kan handla i Gmail, Android-Meddelanden, Google Hem, och andra tjänster. Om du äger en Samsung-enhet, om du har möjlighet att använda Samsung Betal-eller Google Betala, av vilka det ena måste vara inställt som standard Betal-app.

Ditt val kommer därför att bero helt och hållet på den enhet du äger, i vilket fall du kan använda Betal-alternativet som en extra bekvämlighet.