Vill du Arbeta hemifrån? Se upp för Dessa Gemensamma Jobb-Bedrägerier

0
410
Allt Är Lager/Shutterstock

Nästan tre av fyra personer i multi-level marketing jobb att göra några pengar eller faktiskt förlora pengar. Naturligtvis, de flesta människor skulle aldrig medvetet ta ett jobb med en så hög risk att inte få betalt. Men när det jobbet lovar att du kan arbeta från hemmet, kan det plötsligt kännas värt ett försök.

Tack vare internet, arbete-från-home bedrägerier har ökat under de senaste åren. Och de ser mycket annorlunda än de brukade. De dagar av pyramid och Ponzi system är mestadels över nu, du är mer sannolikt att bli rekryterad för multi-level marketing eller falska virtuell assistent jobb.

Hur kan du säga en bluff från ett riktigt arbete-från-home business opportunity? Och hur är det med de gråzoner som inte är helt bedrägerier, men är inte riktigt lönsamt heller? Vi har svaren—läs detta innan du förbinder dig till något som du kanske kommer att ångra.

Pyramid och Multi-Level Marketing System: Vad är Skillnaden?

De flesta människor har hört talas om pyramidspel. Dessa är nu olagliga bedrägerier lovar att betala medlemmar för att bara rekrytera fler människor, i stället för att sälja produkter eller tjänster. Eftersom fler människor går med, rekrytering blir omöjlig, så att nya medlemmar inte kan vinna.

Eftersom de är allmänt misstrodd och oftast olagligt, att du inte kör över många pyramidspel dessa dagar. Men på något sätt, multi-level marketing (MLM) modell har tagit sin plats.

MLMs är en av de vanligaste vilseledande arbete hemifrån “jobb” som finns idag. Men som alla som försöker rekrytera dig för ett MLM kommer att säga, “Det är inte ett pyramidspel!” Och de har rätt—det är det inte.

MLMs gångjärn på att sälja produkter eller tjänster, samtidigt som man försöker rekrytera nya medlemmar under dig. Den modell som gifter sig med pyramid idé med verkliga produkter att sälja. Du kan också se MLMs som avses nätverk marknadsföring möjligheter.

Och för att vara tydlig: det är möjligt att tjäna pengar genom en MLM. Det är bara det att endast en liten bråkdel av de människor som går att göra pengar, medan den stora majoriteten gör ingenting eller förlorar pengar. Så även om ett MLM kan inte vara en bluff på samma sätt som ett pyramidspel är, vi rekommenderar att undvika dessa hög-risk “möjligheter”.

Varför så många människor förlorar pengar med MLMs? Det har att göra med hur dessa företag är strukturerade. Människor som går att köpa sina egna lager att sälja, och de får ofta pressade att köpa större lager än de behöver. Sedan, de tjänar pengar genom provisioner från deras försäljning. De kan också vinna genom att rekrytera nya människor och få en provision från var och en av dessa medlemmar av sin “downline.”

Detta innebär att för nya medlemmar, en del av vinsten från varje försäljning är att gå in i fickorna på personer i deras “upline.” Och, när de är pressade att köpa lager, det är ofta lite vägledning om hur man säljer för att inventera effektivt. Många människor går med i MLMs, handfat medel till deras lager, och sedan lämna när de inser att de inte kan sälja det tillräckligt snabbt för att göra en vinst.

Men eftersom MLMs innebär vanligtvis en vänlig klingande gemenskapen, löften om stora pengar, och massor av trycket att hålla på med det, folk investerar ofta hundratals eller tusentals dollar innan de lämnar. Samtidigt är det möjligt att göra en vinst med ett MLM, siffrorna är inte på din sida. Bättre att avhålla sig och leta efter ett jobb som tillförlitligt kommer att betala dig for din tid.

Andra Vanliga Arbete-från-Home Bedrägerier

Jacob Lund/Shutterstock

Medan MLMs är en av de mest genomgripande scammy arbeta-från-hem-alternativen, du kan väl köra in i andra på att söka jobb. Här är några av de vanligaste bedrägerierna att se upp för.

Virtuell Assistent Bedrägerier

I denna typ av bluff, någon skickar ett välljudande jobb möjlighet för en virtuell assistent. Det låter enkelt: få betalt för att svara på e-post, fältet telefonsamtal, och andra allmänna uppgifter. Men då, de erbjuder sig att skicka dig en stor up-front betalning—de behöver bara ett par av dina finansiella detaljer först.

Dessa bedrägerier som syftar till att komma åt ditt bankkonto och stjäla dina pengar innan du vet vad som händer. Vara försiktig om någon “virtuell assistent” platsannons: det är faktiskt ganska så sällsynt som en legitim jobb. Om de erbjuder sig att betala innan du har gjort något riktigt arbete, kör—och blockera dem från att kontakta dig igen. Annars, de kommer att spam i din inkorg med falska hot för att kontakta myndigheterna om du inte följer med.

Sociala Medier Bedrägerier

Många moderna bedrägerier också spela på människors kärlek av sociala medier. I dessa bedrägerier, du lovade hundratals dollar bara för att spendera tid på din favorit sociala plattformar.

Dock, innan du kan få betalt, företaget vanligtvis ber dig att betala för att få tillgång till utbildning eller deras plattform. Här är ett tips: varje jobb som vill att du ska betala för att arbete inte är berättigat. Ett riktigt jobb kommer att betala dig utan att fråga dig om pengar först.

Data Entry Bedrägerier

I dessa arbeten, som lovar att du ska få bra betalt för enkel inmatning av data gjort hemifrån. Medan inmatning av data är också ett riktigt jobb, de bedrägerier som finns i överflöd. Verkliga data entry jobb brukar inte få betalt för att väl—så om det lovar enorma vinster, inte lita på det.

Dessa bedrägerier är ofta ta dina pengar genom att kräva dig att köpa deras dyra program innan du kan börja. Återigen, du ska inte behöva betala för att börja ett jobb—en riktig arbetsgivare kommer att förse dig med de program du behöver för att arbeta med dem.

Hur kan man Undvika att Få Lurade

Även om dessa typer av bedrägerier har blivit otroligt vanligt, det finns otaliga andra arbete-från-home bedrägerier för att undvika. Även om du tror att du känner till dem alla, nya dyker upp hela tiden. Så istället för att försöka memorera varje typ av bedrägeri där ute, använd dessa tips för att öka ditt-arbete-från-home bluff radar.

Att Hålla Huvudet Klart

När du dör för att lämna din trist kontor och avsluta din eländiga pendla, det är lätt att låta känslor påverka ditt sinne. Din upphetsning om en lovande arbete-från-home erbjuder kan sudda din dom, som leder dig till att registrera dig för en bluff.

Försök att hålla en nivå som huvudet under din jobbsökning. Om du hittar ett jobb som låter för bra för att vara sant, ge dig själv en dag att tänka på det innan du ansöker. När du kommer tillbaka till det med en lugnare perspektiv, de röda flaggorna kan vara tydligare.

Undvik Up-Front Transaktioner

Normal jobb kommer inte att be dig om pengar i förskott, och de kommer inte att betala du i förskott, antingen. Var försiktig med alla erbjudande som lovar att betala dig innan du har gjort något, eller ber dig att betala för utrustning eller programvara innan du har fått din första lön.

Dessa upp-framför transaktioner är att sätta din ekonomiska information i händerna på en enhet som du inte vet något om. Även om den inledande transaktionen är bara en liten avgift, dessa bedragare kan lägga på nya, oväntade framtida avgifter eller ens direkta stjäla din information.

Var Realistisk

Om jobbet lovar att du kommer att göra stora pengar utan att investera några som helst problem, det ska låta för bra för att vara sant—för det är det.

Alla legitima fjärrkontrollen jobb kräver faktiska arbetet. Bara för att du arbetar hemifrån betyder inte att du får betalt för att göra ingenting. Om ett jobb löften enkelt pengar till personer utan färdigheter, det är inte ett riktigt jobb.

Vänta en Intervju

En legitim, full-time avlägsna position kommer nästan alltid att innebära en intervju via telefon eller videosamtal. Om du inte har en intervju, hur kan företaget vet att de vill anställa dig?

Som sagt, många frilansande eller kontrakt för arbete-från-home positioner inte innebära intervjuer. Dock, åtminstone, de kommer att be dig att skicka ditt cv och exempel på din förmåga innan du anlitar dig. Om du inte har någon interaktion där du visa en arbetsgivare vad du har, är det troligen en bluff.

Undvik Arbetsgivare Att Kontakta Dig Först

Om det är ett legitimt företag, massor av människor vill arbeta för dem. Så varför är de som visar upp med en oönskad e-post i din inkorg?

Verkliga arbete-from-home-jobs är inte desperat efter personer att anställa. De kommer att vänta för potentiella medarbetare att kontakta dem med program. Men scammers behöver alltid nya offer, så de når ut till människor först.

Ta reda på Hur Du Får Betalt

Om ett jobb lovar stora lönecheckar men det är inte klart när eller hur du ska få dem, det är en annan röd flagga.

Riktiga jobb möjligheter att göra sin betalning strukturer klart. Kanske du kommer att få betalt varje vecka via PayPal, eller en gång i månaden via direkt insättning. De kommer inte att lämna dig att ifrågasätta när eller hur du ska få betalt.

Också, undvika att någon arbetsgivare som lovar att skicka dig en stor in, och sedan ber dig att ta en del av det för din betalning. Verkliga arbete-from-home-jobs inte förväntar dig att hantera stora mängder pengar som inte är ditt.

Gör Din Forskning

Alltid leta upp ett företag på nätet innan du börjar arbeta med dem. Gräva runt, och gå längre än första sidan i Google-resultaten. Kolla in deras sociala medier-sidor och kolla Glassdoor för vad tidigare anställda har att säga. Om det inte finns någon information om ett företag som utöver sin webbplats, är det antagligen inte äkta.

Vad Gör du Om Du Hittar en Bluff

Better Business Bureau

Om du upptäcker ett arbete-från-home bluff, du kan hjälpa till att varna andra genom att rapportera det på Better Business Bureau ‘ s Bluff Tracker. Detta är också en utmärkt plats att forskning något som du misstänker är en bluff.

Men ha i åtanke att en bedragare alltid komma på nya sätt att lura folk på pengar och tid. De kan utge sig för att vara kända, seriösa företag, komplett med bekant utseende logotyper. De kan erbjuda realistiska klingande möjligheter. Det bästa sättet att skydda sig är att alltid tillvägagångssätt remote jobb möjligheter med försiktighet, och gör noggrann research innan du går vidare. Det finns många legitima fjärrkontrollen jobb ute—bara inte bli lurade när de söker efter de perfekta.

Naturligtvis, arbete-från-home bedrägerier är inte de enda scams du behöver för att undvika. Nästa, kolla in vår guide för att undvika den gemensamma resor bedrägerier.