Hvordan Skal Vi Forstå Hva-Hvis-Analyser I Microsoft Excel

0
171

En hva-hvis scenariet er ganske lett å forstå – for å si det enkelt, spørsmålet er, “Hvis dette skjer, hva skjer med mine numre, eller nederste linjen? Med andre ord, hvis vi gjør $20,000 verdt for salg i løpet av de neste månedene, hvor mye overskudd vil vi vise?” På sitt basest form, dette er hva Hva-Hvis-Analyse er designet for å gjøre – projeksjoner.

Som med de fleste alt annet i Excel, denne funksjonen er robust. Det tillater deg å utføre alt fra relativt enkle, Hva-Hvis anslagene til svært sofistikert scenarier. Og, som vanligvis er tilfelle med Excel-funksjoner, er det ingen måte jeg kan dekke alle muligheter i denne korte opplæringen.

I stedet skal vi se på det grunnleggende i dag, og jeg skal gi deg et par relativt enkelt Hva-Hvis konsepter for å få deg i gang.

Å Gjøre Grunnleggende
Anslag

Som du sikkert vet, i de rette hender, rett sett med tall kan bli manipulert til å si omtrent alt. Du har uten tvil hørt dette til uttrykk i alle slags måter, for eksempel Søppel inn, søppel ut. Eller kanskje Anslagene er bare så god som sine arrogante forutsetningen.

Excel gir mange, mange måter å sette opp og bruke Hva-Hvis-Analyser. Så la oss se på en ganske enkel og grei projeksjon metode, Data Tabeller. Denne metoden gjør det mulig for deg å se hvordan endre en eller to variabler, for eksempel, si, hvor mye skatt du skal betale, påvirker bedriftens bunnlinje.

To andre viktige begreper er Målet Søke og Excel – Scenario Manager. Med Målet Søke, kan du prøve å prosjektere det som må skje for at du skal oppnå et bestemt mål, for eksempel, si, å gjøre en million dollar fortjeneste, og Scenario Manager lar deg opprette og administrere din egen samling av Hva-Hvis (og andre) scenarier.

Data Tabeller Metode – En-Variabel

For å komme i gang, la oss opprette en ny tabell og navn dataene våre celler. Hvorfor? Vel, dette gjør det mulig for oss å bruke navn i våre formler, snarere enn celle koordinater. Ikke bare kan dette være nyttig – mye mer presis og nøyaktig – når du arbeider med store bord, men noen folk (inkludert meg) synes det er lettere.

I alle fall, la oss starte med én variabel, og deretter gå videre til to.

 • Åpne et tomt regneark i Excel.
 • Opprette følgende enkle tabellen.

Merk at for å lage tabell-tittel i Rad 1, jeg sammenslåtte cellene A1 og B1. For å gjøre dette, velger de to cellene, og deretter, på Hjem – båndet, klikker du Flett & Center ned-pilen, og velg slå sammen Celler.

 • Okay, la oss nå navn cellene B2 og B3. Høyre-klikk i celle B2 og velg Angi Navn for å få opp Nye Navn i dialogboksen.

Som du kan se, det Nye Navnet er grei. Som for Omfanget drop-down, dette kan du navnet på cellen i forhold til hele arbeidsboken, eller bare det aktive regnearket. I dette tilfellet, standardverdiene er fine.

 • Klikk på OK.
 • Navn celle B3 Growth_2019, som også er standard, i dette tilfellet, så klikk på OK.
 • Gi nytt navn til celle C5 Sales_2019

Legg merke til at hvis du klikker på noen av disse cellene du har nevnt, navn, i stedet for cellen koordinere, dukker opp i Navn – boksen (uthevet i rødt nedenfor) i øvre venstre hjørne over regneark.

For å lage vår Hva-Hvis scenariet, vi trenger å skrive en formel i celle C5 (nå Sales_2019). Denne lille projeksjon ark kan du se hvor mye penger du vil gjøre ved hjelp av prosent av veksten.

Akkurat nå, at prosentandelen er 2. For å få forskjellige svar basert på varierende prosenter av vekst, når vi er ferdig med regnearket, vil du bare endre verdien i celle B3 (nå, Growth_2019). Men jeg får i forkant av meg selv.

 • Skriv inn følgende formel i celle C5 (uthevet i rødt i bildet nedenfor):

=Sales_2018+(Sales_2018*Growth_2019)

Når du er ferdig med å skrive inn formelen, bør du få det forventede antall i celle C5. Du kan nå prosjektet salg basert på en prosentandel av vekst ved ganske enkelt å endre verdien i celle B3.

Gå videre og prøve det. Endre verdien i celle B3 til 2.25%. Nå prøver, 5%. Får du ideen? Enkelt ja, men kan du se mulighetene?

Data Tabell Metode – To Variabler

Ville det ikke være fantastisk å leve i en verden hvor alle inntekter er profitt – du har ingen kostnader! Alas, det er ikke tilfelle; derfor er vår Hva-Hvis-regneark er ikke alltid så rosenrød.

Våre prognoser må også ta hensyn til våre utgifter. Med andre ord, din projeksjon vil ha to variabler: inntekter og utgifter.

For å sette det opp, la oss starte ved å legge til en variabel til regneark vi har opprettet tidligere.

 • Klikk i celle A4 og type Utgifter 2019, som dette:
 • Skriv 10.00% i celle B4.
 • Høyre-klikk i celle C4 og velg Angi Navn på popup-menyen.
 • I den Nye Navn i dialogboksen, klikk på Navn – feltet og skriver inn Expenses_2013.

Lett så langt, ikke sant? Alt som er igjen å gjøre er å endre vår formel for å inkludere verdien i celle C4, som dette:

 • Endre formelen i celle C5 som følger (legg til *Expenses_2019 på slutten av parenthetical data.)

=Sales_2018+(Sales_2018*Growth_2019*Expenses_2019)

Som jeg er sikker på at du kan forestille deg, Hva-Hvis-tallet kan være mye mer forseggjort, avhengig av flere faktorer, inkludert data du tar, din formel-skriveferdigheter, og så videre.

I alle fall, nå kan du lage prognoser fra to perspektiver, inntekt (Vekst) og Utgifter. Gå videre og endre verdier i cellene B3 og B4. Plugin dine egne tall og gi litt av Hva Hvis regnearket et spinn.

Mer
Studier

Som med nesten alt annet du kan gjøre i Excel, kan du ta dette for Hva-Hvis-Analyse-funksjonen til noen heller omfattende scenarier. Faktisk, jeg kan skrive flere artikler på projeksjon scenarier, og ikke engang i nærheten av å dekke emnet i detalj.

I mellomtiden, her er noen lenker til litt mer forseggjort Hva-Hvis-skript og scenarier.

 • Hva-Hvis-Analyse: Dette er godt illustrert hvordan man ser ved, blant annet, Excel, er Scenariet Manager, der du kan opprette og administrere din egen samling av Hva-Hvis (og andre) scenarier.
 • Introduksjon til Hva-Hvis-Analyse: Her er Microsoft Office-Støtte nettstedets introduksjon til Hva-Hvis-Analyser. Det er mye informasjon her, med linker til en rekke nyttige Hva-Hvis instruksjonene.
 • Hvordan å bruke Målet Søke i Excel for Hva-Hvis-analyse: Her er en introduksjon til Excel-Målet Søke Hva-Hvis-Analyse-funksjonen.