Ska Du Köpa eller Hyra en högtryckstvätt?

0
76
bubutu/Shutterstock

Om du vill rensa ditt hus, uppfart, eller däck behöver du en högtryckstvätt för att få jobbet gjort rätt. Det är dyrt att hyra en, men är det värt det att köpa en högtryckstvätt?

Typer av högtryckstvättar

Kohler Bricka Varm, Solen Joe Elektriska Bricka, och Simpson Kall Tvättmaskin.

Det finns tre olika typer av högtryckstvättar, och dessa skillnader är ganska lätt att förstå. På grundläggande nivå, mer makt kostar mer pengar. Det är upp till dig att avgöra vilken typ av högtryckstvätt bäst passar dina behov.

Låt oss gå igenom de tre typer av högtryckstvättar, deras genomsnittliga priser, och hur du kan använda dem (vi var i genomsnitt vår hyra priser från en dag hyror):

  • Varmvatten Gas (Hyra: $200-$300, Köpa: $1,000+): Vanligtvis reserverad för kommersiell användning, hetvatten högtryckstvättar snabbt skära igenom smuts. De är perfekta för tunga arbeten eller situationer där du inte vill använda kemikalier. De är också väldigt dyra, och järnaffärer kan inte hyra ut dem i ditt område.
  • Kallt Vatten Gas (Hyra: $80-$150; Köp: $200-$350): Dina dagliga kallt vatten -, gas-motordriven högtryckstvätt fungerar bra för de flesta jobb. De är inte heller alltför dyrt att hyra eller köpa.
  • Electric (Hyra: $30-$50; Köp: $150-$200): Elektriska högtryckstvättar är otroligt billiga och kräver inte en ton av underhåll. De är också tyst, och du kan använda dem inomhus (ingen av växthusgaser). Men de är mycket svagare än gasdrivna brickor och varar inte så länge. De är bäst för mindre jobb eller regelbunden rengöring.

Så, dyra hetvatten högtryckstvättar är kraftfull, prisvärd kallt vatten brickor är middle-of-the-road och billiga elektriska högtryckstvättar, medan bekvämt, är inte lika stark som den gasdrivna.

Nu är frågan om du ska köpa eller hyra en högtryckstvätt.

Väga Kostnaden och Dina Behov

bubutu/Shutterstock

Jämfört med kostnaden för att hyra en högtryckstvätt i allmänhet lönar sig i ungefär fyra användningsområden. Men du måste också tänka på vad du behöver för att rena, och hur ofta du tänker använda högtryckstvätt (ju mindre du använder det, desto mer underhåll som krävs, men mer om det senare).

För de flesta rengöring jobb—och särskilt månatlig rengöring—ett kallt vatten eller elektrisk högtryckstvätt fungerar alldeles utmärkt. Om du köper en för runt $200, det kommer att betala sig på nolltid och ska pågå under fem till 10 år.

Om du bara behöver en högtryckstvätt för att rengöra din sidospår två gånger per år, kanske du vill överväga att hyra en. Det kalla vattnet och elektriska modeller är ganska billigt att hyra, och du har möjlighet att välja den typ som bäst passar dina behov. Plus, du behöver inte oroa dig för lagring eller underhåll.

För hetvatten högtryckstvättar, fundera på hur ofta varmvatten-funktionen kommer att komma till hands. Visst, det gör rutinmässig rengöring jobb lite snabbare, men det varma vattnet är egentligen avsedd för att skära igenom cartoonish mängder smuts. Du kan se de positiva effekterna av ett varmt vatten bricka på en uppfart du inte städat på ett halvt decennium, men den lilla skillnaden gör dina däck en gång i månaden kanske inte är värt de extra $700.

Det är svårt att motivera att köpa en $1 000 varmvatten bricka om du bara ska använda det ett par gånger per år. Du betalar extra för något som du egentligen inte behöver.

Du kan också ångra ditt köp när du har att göra med dess lagring eller underhåll.

Är att Äga en högtryckstvätt Värt Ansträngningen?

WAYHOME Studio/Shutterstock

Även om att äga en högtryckstvätt är tekniskt kostnadseffektivt i det långa loppet, krångel med att lagra och underhålla man kan inte vara värt de pengar du sparar.

Att äga en högtryckstvätt är ungefär som äger en gräsklippare—de tar upp en hel del utrymme, kräver underhåll, och du har för att vinterbona dem. Också som en gräsklippare, du har att använda gas högtryckstvättar regelbundet om du vill förhindra ackumulering och korrosion. Elektriska högtryckstvättar, å andra sidan, är små och kräver minimalt underhåll.

Om du bara behöver använda en högtryckstvätt fyra eller fem gånger per år, väga kostnaden mot den fysiska och psykiska besvär. När du hyr en högtryckstvätt, du betalar extra för lagring och underhåll. Men beroende på dina behov, kan det vara värt den extra kostnaden för någon annan att hantera underhåll ansvar.

Anlita en Professionell

sbw18/Shutterstock

Naturligtvis, det finns ett tredje alternativ som vi inte har nämnt ännu, kan du anlita en professionell för att få jobbet gjort.

Det här alternativet är inte särskilt kostnadseffektivt. Du kommer förmodligen att hamna spendera runt $50 för varje 100 kvadratmeter, eller $50 till $200 per timme (en pro bör kunna tvätta ditt hus och fasader i två eller tre timmar).

Att anställa någon är betydligt dyrare än att hyra eller köpa en högtryckstvätt. Men det tar massor av arbete av era händer och kan vara särskilt användbart om du inte har någon erfarenhet med högtryckstvättar (eller transportera en, eller arbetar med kemikalier och så vidare).

Detta är dock inte något du vill betala för varje par månader. Du kan anlita ett proffs för att ta hand om ett svårt och tidskrävande arbete, som rengöring år av smuts från din sidospår. Då kan du köpa en billig elektrisk högtryckstvätt och tvätta fasader varje månad, så det inte blir elaka igen.

Ett annat alternativ är att låna en väns högtryckstvätt, eller ens anlita honom för att göra jobbet åt dig (förhoppningsvis, kommer han att ge dig en affär). Be din entreprenör eller bil-älskande vänner, eller vem som helst besatt av hantverk.