Hur Du Ställer In Din Första Facebook-Annons (Del 1)

0
73

Förr i tiden (innan Internet), om du ville göra reklam för något som du skulle sticka en annons i tidningen och hoppas att någon var intresserad. Eller om du haft pengar att plaska, kanske en anslagstavla eller en TV-annons.

Men massor av människor som såg din annons inte skulle vara intresserad av vad du hade att erbjuda, och de människor som skulle vara intresserade kanske inte ser det alls.

Så när Internet kom, rätt typ av köpare kan nu mätas med micro-precision laser inriktning baserat på deras intressen. Facebook är en av de största online-spelare och den goda nyheten är att vem som helst kan göra en kraftfull Facebook-annons med bara ett par dollar.

Sätta Upp en Egen Facebook-Annons För $5 per Dag

Även om du är tekniskt möjligt att köra en annons på Facebook för $1 per dag, du verkligen måste uppgå till minst $5 på en dag om du vill se något meningsfullt resultat. Men om du har budgeten, ju mer du satsar, ju mer ögonglober du kommer att nå.

Den första sak att understryka är att du har full kontroll över din budget. Du anger en maximal daglig uppgå till Facebook och när de träffar som belopp, annons stoppas tills nästa dag. Så du kommer aldrig att få hemska räkningar som du inte kan betala.

Draghjälp Inlägg Kontra Facebook Annonser

Det finns två former av annonsering på Facebook – ökat inlägg och faktiska annonser. Det är värt att spendera en stund för att förklara skillnaden.

Öka Inlägg är en ytterst begränsad form av Facebook annons och många människor har avfärdat dem som ett slöseri med pengar. Men jag tror att de har sin plats om du använder dem rätt. Jag har använt draghjälp inlägg för att främja min hund är fan-sida från 50 fans till över 750 mycket engagerade fans.

Med en normal Facebook-annons, som du kan justera den och anpassa den för att lägga till massor av fantastiska funktioner. Du har fullständig kontroll över meddelanden och bild.

Med ett ökat inlägg men det gör vad namnet säger – det tar en redan existerande Facebook inlägg på din sida och bara ökar sin närvaro till andra som kan vara intresserade av att se det.

Draghjälp inlägg är ett trevligt sätt att försiktigt doppa tårna i vattnet med annonser om det hela gör dig nervös. Men i dag, vi kommer att hoppa rätt in med the real thing.

Starta en Riktig Facebook-Annons

Självklart är det självklart att du måste ha ett Facebook-konto. Först göra ett personligt konto och sedan använda den personliga konto för att göra en Facebook-sida för företag. Båda är gratis och du behöver företagens sida för att köra reklam.

När sidan företag har satts upp, gå till Annonser Manager och klicka på den gröna Skapa – knappen på den vänstra.

Den kommer att fråga dig om du vill göra en Snabb Skapandet eller Guidade Skapande. Väljer det sistnämnda.

Det första du behöver göra är att besluta om din marknadsföring målet. Med andra ord, varför gör du som du vill köra annons? Vad hoppas du att vinna på det?

När du klickar på en, Facebook förklarar under vad det innebär och vad du kan förvänta dig av det alternativet. Detta är vad du får se om du klickar på Trafik.

För tillämpningen av denna artikel, jag kommer att gå med här. Så låt oss titta på de alternativ som ovan.

  • Kampanjens Namn: ganska självförklarande. Ge den annonskampanj som ett namn som kommer att vara privat till dig bara.
  • Skapa Split-Test: för nybörjare, det är inte nödvändigt. Men split-testing är där du kör olika versioner av samma annons för att se vilken som är mest effektiv.
  • Kampanj Budget Optimering : Facebook kommer (om du inte berätta för dem annars) sprida din budget över olika plattformar reklam som de äger, till exempel Instagram. Jag skulle rekommendera att byta bort denna och bara väljer Facebook och kanske Instagram.
  • Kampanj Budgeten: Hur mycket du är beredd att spendera. En daglig budget är det högsta belopp Facebook kommer att spendera varje dag. En livstid budget kräver en start-och slut datum annons och att beloppet kommer att spenderas jämnt över perioden.
  • Kampanj Bud Strategi: när beslut fattas om att visa annonsen, Facebook kommer att se vem som bjuder mest för särskilda sökord. Alternativet är att antingen låta Facebook bestämmer dig för dina kostnader, eller om att införa ett bud cap. Ett bud mössa men den kan allvarligt hämma din annons exponering.

Nu klickar du på Fortsätt.

Alternativen på följande sidor finns en hel del och inte alla av dem är nödvändiga för nybörjare. Så jag kommer bara visa de du behöver för att få din första annons på nätet. När du går igenom varje funktion, du kommer att se detta början till förändring.

För att annonsen ska vara effektiv, du behöver för att få ner det till smal (grön), eller specifika (red). Kom ihåg vad jag sa om att laser-fokuserade inriktning mot önskad målgrupp.

OK, here we go. Först ska du välja var din trafik kommer.

Nu publiken avsnitt, och detta är den del du behöver för att spendera mest tid på. Det kommer att göra eller bryta din annons.

Om detta är din första gång, ignorera anpassade målgrupper och gå direkt till Platser.

Där det står Inkluderar, sjunker ner i menyn tillåter dig att välja utesluta istället. Så att välja en och sedan lägga till din önskade geografiska läge. Detta kan antingen vara en världsdel, ett land eller en stat, stad, ort eller by. Fundera över var dina kunder kommer sannolikt att vara.

Jag valde Usa och det läggs det till i listan.

För att göra din publik smala eller specifika, begränsa antalet platser. Gå inte galen.

Nu ange personens ålder, kön, och talat språk. Ser du att ringa flytta till vänster ännu grön eller röd?

Detaljerad styrning är nyckelorden. Gör en lista över alla relevanta sökord för din annons för att se till att rätt personer ser den. Men Facebook måste redan ha sökordet i sin databas för dig att välja det. Men få av särskilda – i stället för böcker, prova e-böcker i stället. Eller ljudböcker.

När du har fått den publik som smala eller särskilda som du kan få det, det är dags att gå vidare.

OK, det är nog för att smälta för idag. I nästa artikel kommer jag att diskutera hur man gör grafik som går med din reklam-sms: a och slutligen lämna det hela till Facebook för att få deras godkännande.