Vad Betyder “Yeet” Betyder, och Hur Använder Man Det?

0
438
Jeffery B. Banke/Shutterstock

Yeet är en av de nyaste och minst förstådda ord. Det används överallt, till synes utan någon form av sammanhang. Men ord har att betyda något, och yeet inte har några exakta betydelser.

Yeet Har Två Olika Definitioner

Till nominellt värde, yeet ser ut som en nonsens internet ord som används utan att någon konkret definition eller sammanhang. Det är inklistrade på memer till synes utan anledning, och att en vän som spenderar alltför mycket tid på Reddit kan inte sluta felfritt annons-libbing det.

För de flesta användningar av yeet, vad du ser är vad du får. Det är bara några ord som låter roligt och uttrycksfull. Det är oftast används i stället för positiva ord som “boo-ja, men det är ibland används i stället för regelbundna verb för att få humor av vardagliga handlingar (som dans, kör, eller att rasa ner för en backe).

Men yeet är faktiskt inte ett nonsens ord, det är bara hur de flesta människor som använder det. Yeet har en konkret definition: att med kraft kasta ett objekt med förtroende och auktoritet av en gud. Du kan se den här definitionen på arbete i vissa memer och videor, och du kan även använda det i din vardag.

När du är klar med att äta frukost, du kan yeet de ägg röran över köket och i papperskorgen. När du är hungrig som en häst, du kan yeet din kropp i en Arby ‘ s som en ragdoll. Medan du utför dessa åtgärder, bör du skrika “YEET,” eftersom det är vad alla i det-vet inte.

Så yeet är ett ord som betyder “kasta” och det kan användas som ett utropstecken medan kasta något. Det används också som ett nonsens ord, vanligtvis för att lägga till humor för att en åtgärd eller verbala svar. Men där gjorde yeet kommer ifrån, och varför har det två separata definitioner?

Yeet Lore och Etymologi

Det är svårt att sätta fingret på exakt när yeet blev ett ord, men dess innebörd och användning verkar härstamma från 2000 är hip-hop.

I en Urban Dictionary inlägg från 2008, en man som heter Bubba Johnson definierar yeet som ett utropstecken används när du kastar ett föremål i luften, särskilt “i basket när någon har skjutit en tre-pekare som de är säkra på kommer att gå i bågen.”

Naturligtvis människor använder sällan yeet som ett riktigt ord; det vanligtvis används som en meningslös utropstecken. Detta meningslösa användning påminner om rap ad-libs, som 50 Cent ‘ s “G-G-G-G-UNIT” eller Lil John ‘ s “YEEAAAH.”

Även om det är möjligt att dessa rolig rap ad-libs påverkat den meningslösa mening som avses i yeet, det är också troligt att ordet fördjupat sig i dumheter om sin egen. Efter allt, det var populariserades av memer som Lil Köttbulle är yeet dans 2014, där den används som ett allmänt utrop utan någon urskiljbar form eller sammanhang.

När Får Du Säga Yeet?

fizkes/Shutterstock

Igen, yeet används oftast som en humoristisk nonsens ord. Du tekniskt kan använda det när du vill skrocka, men du bör nog undvika att använda det i professionella situationer. I själva verket bör du nog undvika att använda det i någon situation där du kan bli förlöjligad för att skrika ut ett meme. (Om du läser den här artikeln i allmänheten, det är för sent. Alla vet att du är super besatt av memer nu).

Men vissa yeet-entusiaster rynka pannan på den meningslösa användning av yeet. Om du vill respektera ordet konkret definition, bör du utbrista “YEET!” som du kasta eller trycka på ett objekt, eller när du med kraft köra in i ett hinder. Tänk på att dess effektivitet vilar på självförtroende. Om du inte är säker på din kastar förmågor, bör du använda yeet sparsamt.

För yeet användning i vardagliga samtal, använda det som du skulle använda för alla andra verb. Det är inte bara ett utropstecken, det är bara roligt att skrika “YEET” medan något flyger över rummet.

Konjugationer Artighet av Urban Dictionary

Du kan ta det ett steg längre genom att studera yeet är verb tempus. Vi har inkluderat en praktisk Yeet Konjugering Diagram i den här artikeln för din bekvämlighet. Dela gärna med dig av det här diagrammet som en pedagogisk resurs, men tänk på att yeet inte är erkänd som ett ord av Webster ‘ s Dictionary ännu. Dess definition kan förändras över tid, och lärare kan rynka pannan på word på samma sätt som de tillbringade talet rynkar pannan ner på “ain ‘ t” eller “y’ all.”

Med andra ord, inte lägga yeet i din nästa uppsats och behöver inte säga det till din chef. Annars kan de yeet du rätt ut av det.

LÄS NÄSTA

  • “Hur till Skapa Genvägar på Skrivbordet i Windows 10 den Enkla Vägen
  • “Hur iOS 13 är “Tystnad Unknown Caller” Kommer att Stoppa telefonspam
  • “Hur att Organisera Din Google Drive
  • “Vad Gör du Innan (och Efter) Din Telefon Är Stulen
  • “Tech-Industrin Vill Döda Lösenord. Eller Gör Det Det?