Moet Je het Kopen of Huren van een hogedrukreiniger?

0
60
bubutu/Shutterstock

Als u wilt om uw huis schoon, oprit, of dek, moet u een hogedrukreiniger om de klus goed gedaan. Het is duur om te huren, maar is het de moeite waard het kopen van een hogedrukreiniger?

Soorten hogedrukreinigers

De Kohler Hete Wasmachine, de Zon Joe Elektrische Wasmachine, en de Simpson Koude Ring.

Er zijn drie verschillende types van hogedrukreinigers, en hun verschillen zijn vrij gemakkelijk te begrijpen. Op het basic-niveau, meer vermogen kost meer geld. Het is aan u om te beslissen welk type hogedrukreiniger beste past bij uw behoeften.

Laten we gaan over de drie soorten hogedrukreinigers, hun gemiddelde prijzen, en hoe u ze kunt gebruiken (we berekenden onze verhuur prijzen van één dag te huren):

  • Warm Water Gas (Huur: $200-$300; Buy: $1,000+): Meestal gereserveerd voor commercieel gebruik, warm water hogedrukreinigers snel vuil. Ze zijn ideaal voor het zwaardere werk, of in situaties waarin u geen gebruik wilt maken van chemicaliën. Ze zijn ook erg duur, en hardware winkels niet te huur ze uit in uw omgeving.
  • Koud Water Gas (Huur: $80-$150; Buy: $200-$350): Uw dagelijkse koud water -, gas-aangedreven hogedrukreiniger werkt goed voor de meeste banen. Ze zijn ook niet te duur om te huren of te kopen.
  • Elektrische (Huur: $30-$50; Buy: $150-$200): Elektrische hogedrukreinigers zijn ongelooflijk goedkope en hoeven niet een ton van onderhoud. Ze zijn ook rustig, en je kunt ze gebruiken binnenshuis (geen uitstoot). Maar ze zijn een stuk zwakker dan de benzine-aangedreven ringen en duren niet zo lang. Ze zijn het beste voor kleinere klussen of regelmatig te reinigen.

Dus, dure warm water hogedrukreinigers zijn krachtige, betaalbare koud-water-ringen zijn de midden-van-de-weg, en goedkope elektrische hogedrukreinigers, terwijl handig, niet zo sterk als de gas-aangedreven.

De vraag is nu of je moet kopen of huren van een hogedrukreiniger.

Weeg de Kosten en Uw Behoeften

bubutu/Shutterstock

Vergeleken met de kosten van het huren van een hogedrukreiniger over het algemeen betaalt voor zichzelf in ongeveer vier gebruikt. Maar je moet ook rekening houden met wat je schoon moet maken, en hoe vaak je van plan bent over het gebruik van de hogedrukreiniger (hoe minder je gebruikt, hoe meer onderhoud vereist, maar daarover later meer).

Voor de meeste reinigings—banen en vooral de maandelijkse reiniging—een koud water of elektrische hogedrukreiniger werkt prima. Als je er één kopen voor rond de $200, het betaalt zichzelf in geen tijd en moet de laatste vijf tot 10 jaar.

Als u slechts een hogedrukreiniger voor het reinigen van uw gevelbekleding twee keer per jaar, wilt u misschien overwegen het huren van een. Het koude water en elektrische modellen zijn vrij goedkoop om te huren, en je hebt de mogelijkheid om te kiezen het type dat het beste past bij uw behoeften. Plus, hoeft u zich geen zorgen hoeft te maken over opslag of onderhoud.

Voor warm water hogedrukreinigers, overwegen hoe vaak de warm water functie komt van pas. Zeker, het maakt routine schoonmaak baan een beetje sneller, maar het warme water is echt bedoeld is om door te dringen cartooneske hoeveelheden vuil. Misschien zie je het positieve effect van een warm water wasmachine op een oprit u nog niet schoongemaakt in de helft van een decennium, maar het kleine verschil het maakt op het dek een keer een maand misschien niet de moeite waard de extra $700.

Het is moeilijk te rechtvaardigen het kopen van een $1.000 warm water wasmachine als u alleen maar gebruik het een paar keer per jaar. U betaalt extra voor iets wat je niet echt nodig hebt.

Het ook mogelijk dat u spijt van uw aankoop wanneer u te maken hebben met de opslag of onderhoud.

Is het Bezitten van een hogedrukreiniger de Moeite Waard?

WAYHOME Studio/Shutterstock

Zelfs als het bezitten van een hogedrukreiniger is technisch kosten-effectief op de lange termijn, de moeite van het bewaren en onderhouden van een misschien niet de moeite waard het geld dat u bespaart.

Het bezitten van een hogedrukreiniger is een beetje als het bezitten van een grasmaaier—ze nemen veel ruimte in beslag, vergen onderhoud, en je hebt om hen winter voorbereiden. Ook als een grasmaaier, moet u gebruik maken van gas hogedrukreinigers regelmatig als u wilt voorkomen dat afzettingen en corrosie. Elektrische hogedrukreinigers, aan de andere kant, zijn klein en hebben weinig onderhoud nodig.

Als u alleen voor het gebruik van een hogedrukreiniger vier of vijf keer per jaar, wegen de kosten tegen de fysieke en mentale ongemakken. Wanneer u het huren van een hogedrukreiniger, je betaalt extra voor de opslag en het onderhoud. Maar afhankelijk van uw behoeften, is het misschien de moeite waard de extra kosten voor iemand anders omgaan met het onderhoud van de verantwoordelijkheden.

Het huren van een Professional

sbw18/Shutterstock

Natuurlijk, er is een derde optie die we nog niet genoemd maar—u kunt het huren van een professional om de klus te klaren.

Deze optie is niet bijzonder kosten-effectief. U zult waarschijnlijk uiteindelijk rond de $50 voor elke 100 vierkante meter, of $50 tot $200 per uur (een pro moet in staat zijn om zich te wassen uw huis en gevelbekleding in de twee of drie uur).

Het inhuren van iemand is aanzienlijk duurder dan het huren of kopen van een hogedrukreiniger. Maar het neemt een hoop werk uit handen en kan in het bijzonder nuttig als u nog geen ervaring heeft met hogedrukreinigers (of het vervoer van een of omgaan met chemische stoffen, enz.).

Echter, dit is niet iets wat je zou willen betalen voor elke paar maanden. Je zou kunnen huren van een pro aan het verzorgen van een moeilijke, tijdrovende klus, zoals het schoonmaken van het jaar van vuil van uw gevelbekleding. Vervolgens, u zou kunnen kopen een goedkope elektrische hogedrukreiniger en was het opruimen maandelijks, zodat het niet in het nare weer.

Een andere optie is om te lenen van een vriend hogedrukreiniger of zelfs het huren van hem om het werk te doen voor u (hopelijk, hij geeft je een deal). Vraag uw aannemer of met de auto-liefhebbende vrienden, of iemand die geobsedeerd is met het handwerk.