Hvordan Nettleseren Fingeravtrykk Gjør Vondt Online Privacy & Hva Du Skal Gjøre Med Det

0
143

Den bokstavelige betydningen av fingeravtrykk er inntrykket fingertuppen blader når du berører noe. Den whorls og rygger som tydelig kan ses under et forstørrelsesglass. Så vidt vi vet, hver persons hele fingeravtrykk er unike. Som betyr at hvis ditt fingeravtrykk, samsvarer med de på åstedet for en forbrytelse, du hadde bedre har en god forklaring på hvorfor.

Så, når vi snakker om nettleseren fingeravtrykk, har du sannsynligvis en generell idé høyre allerede. Som du sikkert tenkt, det er en måte å identifisere hvem som har besøkt et nettsted ved å identifisere de unike aspektene av sine nettlesere. Hvilke aspekter er disse? Glad du spurte!

Hva Er Dette Fingeravtrykk Ting Likevel?

La oss tenke oss at du har en fersk-installerte kopien av Windows, og har nettopp installert en nettleser av ditt valg.

Når du besøker en nettside, som nettstedet kan be om all slags informasjon om datamaskinen fra nettleseren. På denne friske nye maskinen, det vil vite ting som hvilken maskinvare som datamaskinen bruker, hva skjermoppløsningen er, og hvilken versjon av Windows du kjører.

Når du bruker datamaskinen, kan du besøke nettsteder og installere plugins, datamaskinen og internett blir mer og mer unik. Noe som betyr at den spesifikke nettleser og datamaskin som brukes til å besøke et gitt område kan bli matchet senere.

La oss si at du slår på noen form for personvern, for eksempel et VPN-nettverk. Selv om internett-LEVERANDØREN, og det eksterne området du vil koble til, er i mørket om hvem du er eller hvor du er fra, nettleseren din fingeravtrykk kan fortelle dem noe.

Hvis to områder som begge sammenligne fingeravtrykk, du kan være knyttet til begge. Hvis du har besøkt en av dem uten noen som helst personvern, vil du har bekreftet din internett-aktivitet mens tilsynelatende “anonym”.

Hvordan Til Å Teste Din Nettleser Fingeravtrykk

Du kan teste om nettleseren din er å la en unik skrive ut rundt ganske enkelt. Det finnes flere nettbaserte verktøy som eksponerer denne informasjonen for deg å se. Den som er enklest å anbefale er the Electronic Frontier Foundation Panopticlick 3.0.

Alt du trenger å gjøre er å klikke “PRØVE MEG” og du får se i løpet av et par sekunder om nettleseren din er unik nok til å være et privatliv risiko. Gå videre og prøve det nå.

Slik At Ingen Fingeravtrykk Bak

Antagelig de fleste av dere som leser dette ikke har bestått tracking test. Så hva kan du gjøre for å anonymisere din nettleser?

Svaret på dette spørsmålet kommer i grader. Det er ingen 100% idiotsikker måte anonymizing surfing, men du kan gjøre det hardt nok til at den som ønsker å spore din ikke har ressurser eller motivasjon til å gjøre det.

La oss se på noen praktiske skritt du kan ta for å bli mer anonym på nettet.

Privat Surfing

Populære nettlesere som Chrome eller Firefox har privat surfing som slår av massevis av funksjoner for sporing og fingeravtrykk.

Når du er i privat surfemodus, datamaskinen vil ikke beholde informasjonskapsler og nettsteddata. Det trenger ikke skjule mange ting fra nettstedet du besøker, men det gjør hindre akkumulering av noen unike data som kan brukes til å identifisere deg.

Selvfølgelig, du kan ikke bruke hele internett er i denne modusen. Så bytte over til en privat fane når du besøker nettsteder som du vil heller ikke ha som en del av din totale ID data.

Kick Utvidelsen Vane

Hver endring du gjør i din nettleser gjør det lettere å fortelle at det skiller seg ut fra alle andre brukere på nettet. Det kan være fristende å virkelig tilpasse opplevelsen din og det er mange strålende utvidelser for nettlesere som Chrome.

Dessverre, hvis du bryr deg i det hele tatt om spores og identifiseres, må du avstå fra å bruke utvidelser. Vel, bortsett fra én. Personvern Grevling extension fra EFF faktisk blokkerer usynlig sporingsteknologi og du kan få det for Firefox og Opera.

Bye Bye Javascript

JavaScript er en hjørnestein i moderne internett. Det er et skriptspråk som lar nettsider gjør alle slags fancy, interaktiv og intelligent ting. Det er også den viktigste måten at nettsteder avhøre systemet og fingeravtrykk din nettleser.

Så hvis du virkelig ønsker å unngå å bli sporet og sporet, deaktivere JavaScript er en sterk metode. Et populært verktøy som fungerer med Firefox er NoScript. Den gir også beskyttelse mot clickjacking.

Med NoScript du må eksplisitt hviteliste nettsteder du stoler med JavaScript, så det er svært sikker,

Bruk Populære Nettlesere

Mens det er kult å prøve noe utenfor allfarvei, det er ikke den beste ideen hvis du bryr deg om nettleseren personvern. Det er best å holde seg til lesere som er veldig populære. Så unngå nisje og sterkt modifisert nettlesere.

Det er mange måter å uttrykke din individualitet, men dette er et område hvor det faktisk er en dårlig idé.

Boss-Modus: Bruker en Virtuell Maskin, VPN og Personvern Operativsystem

Hvis du ønsker en mer hardcore løsning for å spores og identifiseres gjennom din internett-surfing vaner, er det mulig å gjøre noe litt “kjernefysiske” i forhold til personvern. Ved å kombinere flere teknologier kan du drastisk redusere sjansene for at du kan bli identifisert av nettsteder som du besøker.

Oppskriften går noe sånt som dette:

  • Bruke en virtuell maskin som skjuler de ekte hardware spesifikasjoner.
  • Kjøre en personvern-fokusert operativsystem innenfor de virtuelle maskinene. Halene er et godt valg.
  • Bruk stock Tor nettleser, som allerede er inkludert i Mynt.
  • Bruk en VPN-som ikke store aktivitet logger, slik at internett-LEVERANDØREN har ingen data for korrelasjon med data fra nettstedene du besøker.

I kombinasjon, dette er tiltak som gjør det svært vanskelig for enten med din ISP eller nettstedet du besøker, til å identifisere deg.

Selvfølgelig, ingen av at saker hvis du oppgir din identitet. Logge inn på Facebook eller Twitter etterlater liten tvil om hvem du er. Noe som betyr at du også må være bevisste på informasjonen du åpent gi, og om det er det du ønsker å gjøre eller ikke gjøre.