Hur Webbläsaren Fingeravtryck Ont I Online Privacy & Vad Göra Åt Det

0
67

Den bokstavliga betydelsen av fingeravtryck är det intryck som din fingertopp lämnar när du rör vid något. Den virvlar och åsar som tydligt kan ses under ett förstoringsglas. Så vitt vi vet, varje persons hela fingeravtryck är unika. Vilket betyder att om ditt fingeravtryck matcha dem på platsen för ett brott, du skulle bättre ha en bra förklaring till varför.

Så, när vi talar om webbläsaren fingeravtryck, du förmodligen har den allmänna idén rätt redan. Som ni säkert trodde, det är ett sätt att identifiera vem som har besökt en webbplats genom att identifiera de unika aspekterna av deras webbläsare. Vilka aspekter är dessa? Glad att du frågade!

Vad Är Detta Fingeravtryck Saker Ändå?

Låt oss föreställa oss att du har ett nyligen installerat Windows-exemplar och har precis installerat webbläsaren i ditt val.

När du besöker en webbplats, kan begära att alla typer av information om din dator av webbläsaren. På denna färska ny maskin, det vet saker som vilken maskinvara på datorn, vad skärmens upplösning är och vilken version av Windows du kör.

När du använder datorn, besöka hemsidor och installera plugins, din dator och webbläsare blir mer och mer unika. Vilket innebär att den specifika webbläsare och dator som används för att besöka en viss webbplats kan matchas senare.

Låt oss säga att du slår på någon form av skydd för privatlivet, till exempel en VPN-anslutning. Även om din INTERNETLEVERANTÖR och avlägsen plats som du ansluter till är ovetande om vem du är eller var du kommer ifrån, din webbläsare fingeravtryck kan berätta dem något.

Om två platser både jämföra fingeravtryck, du kan vara kopplade till både och. Om du har besökt en av dem utan något skydd av privatlivet, du har bekräftat din internet verksamhet medan skenbart “anonym”.

Hur Du Testar Din Webbläsare Fingeravtryck

Du kan testa om din webbläsare lämnar en unik skriva ut runt helt enkelt. Det finns flera online-verktyg för att avslöja denna information för att du ska se. Den som är lättast att rekommendera är Electronic Frontier Foundation Panopticlick 3.0.

Allt du behöver göra är att klicka på “TESTA MIG” och du kommer att se inom ett par sekunder om din webbläsare är unikt nog att vara en integritet risk. Gå vidare och prova det nu.

Lämna Inga Fingeravtryck Bakom

Förmodligen de flesta av er som läser detta har misslyckats i viltspår. Så vad kan du göra för att anonymisera din webbläsare?

Svaret på denna fråga kommer i grader. Det är inte 100% säkert sätt att anonymisera din surfning, men du kan göra det svårt nog att den som vill spåra din surfning inte har resurser eller motivation att göra så.

Låt oss titta på några praktiska åtgärder du kan vidta för att bli mer anonym på nätet.

Privat Surfning Lägen

Populära webbläsare som Chrome eller Firefox har privat surfning lägen att stänga av massor av funktioner som används för att spåra och fingeravtryck.

När du är i privat surfning läge, datorn kommer inte att behålla de cookies och andra webbplatsdata. Det behöver inte gömma sig många saker från den webbplats du besöker, men det förhindrar ansamling av några unika data som kan användas för att identifiera dig.

Naturligtvis, du kan inte använda hela internet i detta läge. Så gå över till en privat flik när du besöker webbplatser som du inte vill ha som en del av din totala ID-uppgifter.

Sparka Vana Förlängning

Varje ändring som du gör till din webbläsare som gör det lättare att säga att det skiljer sig från alla andra användare på nätet. Det kan vara frestande att verkligen anpassa din upplevelse och det finns många lysande tillägg för webbläsare som Chrome.

Tyvärr, om du bryr dig alls om att vara spåras och identifieras, måste du avstå från att använda tillägg. Tja, med undantag för en. Integritet Grävling förlängning från EFF faktiskt osynliga block tracking-teknik och du kan få den för Firefox och Opera.

Bye Bye Javascript

JavaScript är en hörnsten för den moderna webben. Det är ett skriptspråk som gör att webbplatser gör alla typer av snygga, interaktiva och intelligenta saker. Det är också det viktigaste sättet att webbplatser förhöra ditt system och fingeravtryck din webbläsare.

Så om du verkligen vill undvika att bli spårade och spårade, inaktivera JavaScript är en stark metod. Ett populärt verktyg som fungerar med Firefox är NoScript. Det ger också skydd mot clickjacking.

Med NoScript du explicit lista över tillåtna webbplatser som du litar på med JavaScript, så det är mycket säker,

Använd Populära Webbläsare

Samtidigt som det är kul att prova något utanför misshandlad sökvägen, det är ingen bra idé om du bryr dig om webbläsaren integritet. Det är bäst att hålla sig till webbläsare som är mycket populära. Så undvik nisch och kraftigt modifierade webbläsare.

Det finns många sätt att uttrycka din personlighet, men detta är ett område där det är faktiskt en dålig idé.

Chef-Läge: om du Använder en Virtuell Maskin, VPN och Integritet Operativsystem

Om du vill ha en mer hardcore lösning att spåras och identifieras genom dina surfvanor på internet, är det möjligt att göra något lite “kärnkraft” i termer av integritet. Genom att kombinera flera tekniker du kan radikalt minska chansen att du kan identifieras av de webbplatser som du besöker.

Receptet går ungefär så här:

  • Använda en virtuell maskin, som döljer din verkliga hårdvara specifikationer.
  • Kör en sekretess-fokuserad operativsystemet i den virtuella maskiner. Tails är ett bra val.
  • Använd lager Tor browser, som redan är inkluderad i Svansar.
  • Använda en VPN-att inte lagra loggar aktiviteter så att din ISP har ingen data för korrelation med data från webbplatser du besöker.

I kombination kan dessa åtgärder gör det mycket svårt för antingen din INTERNETLEVERANTÖR eller den webbplats som du besöker för att identifiera dig.

Naturligtvis inget av detta frågor om du volontär din identitet. Logga in på Facebook eller Twitter lämnar föga tvivel om vem du är. Vilket innebär att man också måste vara medveten om att den information som du öppet kan ge och om det är vad du vill göra eller inte.