Hur att Inaktivera “Plocka Upp Där Du Lämnade Av” i Microsoft Office

0
34

Microsoft Office är packad med aktiverad förvalda funktioner, som “plocka upp där du slutade.” Vissa människor tycker att den här funktionen är användbar, men andra…inte så mycket. Om du är villig att göra ett par snabba ändringar i Registret, kan du inaktivera den här funktionen.

Som namnet antyder, “plocka upp där du lämnade av” ger du till den punkt som du var på i ett dokument när du senast stängde det. Så, om du på sidan 32 i ditt Word-dokument när du har lämnat programmet, nästa gång du öppnar det, ska du vara tillbaka på sidan 32—med insättningspunkten på samma plats också.

Microsoft ville inte ge en enkel lösning för att inaktivera den här funktionen direkt i Office-paketet, dock. Om du vill inaktivera den här funktionen, måste du göra det i Registret.

Standard Varning: Registereditorn är ett kraftfullt verktyg och att missbruka det kan göra systemet instabilt eller ens obrukbar. Detta är en ganska enkel hacka och så länge du håller dig till de instruktioner, bör du inte ha några problem. Som sagt, om du har aldrig jobbat med det förut, fundera på att läsa om hur du använder Registereditorn innan dig att komma igång. Och definitivt säkerhetskopiera Registret (och din dator!) innan du gör ändringar.

Först, tryck på Windows-Tangenten + R för att öppna “Kör” i fönstret. Nästa, typ Regedt32.exe och väljer du “OK”.

Detta öppnar din Registereditorn Verktyget. Nu navigera till följande sökväg:

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftOffice16.0WordLäsa Platser

Observera att “16.0” i sökvägen kan vara olika beroende på vilken version av Office du använder. Om du använder Office 2013, du behöver för att leta efter “15.0.”

Här hittar du “plocka upp där du lämnade av” – tangenten. Om du tar bort nyckeln, det fungerar bara tillfälligt. Nyckeln genereras automatiskt, så nästa gång du startar om datorn, det kommer att dyka upp.

För att inaktivera det, rätt-klicka på “Behandlingen Platser” och välj “Tillstånd” från drop-down menyn.

Den “Behörighet för att Läsa Platser” – menyn visas. Här klickar du på knappen “Avancerat”.

Den “Avancerade säkerhetsinställningar för att Läsa Platser” visas. Mot botten, markera rutan bredvid “Ersätt alla underordnade objekt behörighetsposter med ärftliga tillstånd poster från detta objekt.”

Klicka på “Apply” och ett säkerhetsmeddelande visas. Läs meddelandet och klicka sedan på “Ja” för att fortsätta.

Du kan nu klicka på “OK” och stäng Registereditorn Verktyget.

För att se till att funktionen är inaktiverad, starta om datorn och öppna Word.

LÄS NÄSTA

  • “Hur till Skapa Genvägar på Skrivbordet i Windows 10 den Enkla Vägen
  • “Hur iOS 13 är “Tystnad Unknown Caller” Kommer att Stoppa telefonspam
  • “Hur att Organisera Din Google Drive
  • “Vad Gör du Innan (och Efter) Din Telefon Är Stulen
  • “Tech-Industrin Vill Döda Lösenord. Eller Gör Det Det?