Hoe Browser Fingerprinting Pijn Doet Online Privacy & Wat Te Doen Over Het

0
61

De letterlijke betekenis van de vingerafdruk is van de indruk die uw vingertop laat bij het aanraken van iets. De kransen en bergkammen die duidelijk kan worden gezien onder een vergrootglas. Voor zover wij weten, heeft elke persoon het hele vingerafdruk is uniek. Dat betekent dat als uw vingerafdrukken overeenkomen met die op de plaats van een misdrijf, kun je maar beter een goede uitleg waarom.

Dus, wanneer we praten over een browser fingerprinting, waarschijnlijk heb je het algemene idee rechts al. Als u dacht waarschijnlijk, het is een manier om aan te geven wie een bezoek aan een website door het identificeren van de unieke aspecten van hun browsers. Welke aspecten zijn deze? Blij dat je het vraagt!

Wat Is Dit Fingerprinting Spul Toch?

Stel je voor dat je een vers geïnstalleerde exemplaar van Windows en heb net de installatie van de web browser van uw keuze.

Wanneer u een website bezoekt, de website kunt aanvragen allerlei informatie over uw computer via de browser. Op deze nieuwe machine, het zal weten welke hardware op de computer wordt gebruikt, wat de schermresolutie en de versie van Windows u gebruikt.

Als u het gebruik van de computer, websites bezoeken en plugins installeren, je computer en de browser wordt meer en meer uniek. Dat betekent dat de specifieke browser en computer die u gebruikt om bezoek aan een website kunnen worden gekoppeld later.

Laten we zeggen dat je overschakelen op een soort van bescherming van de privacy, zoals een VPN. Hoewel uw PROVIDER en de externe site sluit u aan in het duister over wie je bent of waar je vandaan komt, je browser fingerprint kan ze vertellen iets.

Als twee sites zowel het vergelijken van vingerafdrukken, kan worden gekoppeld aan zowel. Als u hebt bezocht een van hen, zonder enige bescherming van de privacy, zal u een bevestiging van uw internet activiteit, terwijl ogenschijnlijk “anoniem”.

Hoe Om Te Testen Uw Browser Fingerprint

U kunt testen of uw browser is het verlaten van een unieke print rond heel gemakkelijk. Er zijn verschillende online tools die bloot die informatie voor u om te zien. De een die is het makkelijkst aan te bevelen is de Electronic Frontier Foundation Panopticlick 3.0.

Alles wat je hoeft te doen is klik op “TEST ME” en u ziet binnen enkele seconden of uw browser is uniek genoeg om privacy risico. Ga je gang en probeer het nu.

Laat Geen Vingerafdrukken Achter

Waarschijnlijk zijn de meeste van jullie die dit lezen zijn gezakt voor de tracking test. Dus wat kan je doen om anoniem uw browser?

Het antwoord op deze vraag komt in graden. Er is geen 100% waterdichte manier van anoniem uw surfgedrag, maar je kan het hard genoeg dat wie dat wil, voor het bijhouden van uw browsen zal niet de middelen of motivatie om dit te doen.

Laten we eens kijken naar een aantal praktische stappen die u kunt nemen om meer anonieme online.

Private Browsing Modi

Populaire browsers zoals Chrome of Firefox private browsing standen schakelaar uit tal van functies die worden gebruikt voor het bijhouden van en het nemen van vingerafdrukken.

Als je je in de private browsing-modus, de computer niet behouden van cookies of site gegevens. Het maakt niet verbergen veel dingen van de site die u bezoekt, maar wordt voorkomen dat de accumulatie van een aantal unieke gegevens die gebruikt kan worden om u te identificeren.

Natuurlijk, u kunt geen gebruik maken van het gehele internet in deze modus. Zo schakel je over naar een eigen tabblad bij het bezoeken van sites die u liever niet hebben als onderdeel van uw totale ID-gegevens.

Kick De Gewoonte Uitbreiding

Elke wijziging die u aanbrengt in uw browser maakt het gemakkelijker om het te vertellen, afgezien van alle andere gebruikers op het net. Het kan verleidelijk zijn om echt uw ervaring aan te passen en er zijn vele briljante extensies voor browsers als Chrome.

Helaas, als je de zorg over bijgehouden en is geïdentificeerd, moet u zich onthouden van het gebruik van extensies. Goed, behalve één. De Privacy Das uitbreiding van het EVF eigenlijk blokkeert onzichtbare tracking technologieën en je kunt het krijgen voor Firefox en Opera.

Bye Bye Javascript

JavaScript is een hoeksteen van het moderne web. Het is een scripting taal waarmee websites doen allerlei mooie, interactieve en intelligente dingen. Het is ook de belangrijkste manier waarop websites ondervragen van uw systeem en uw vingerafdruk van uw browser.

Dus als je echt wilt om te voorkomen dat je gevolgd en getraceerd, kan het uitschakelen van JavaScript is een sterke methode. Een populaire tool die werkt met Firefox NoScript. Het biedt ook bescherming tegen clickjacking.

Met NoScript u expliciet de witte lijst van de websites die u vertrouwt met JavaScript, dus het is zeer veilig,

Gebruik Populaire Browsers

Terwijl het is cool om te proberen iets buiten de gebaande paden, het is niet het beste idee als je de zorg over de browser privacy. Het is het beste te houden aan browsers die erg populair zijn. Zo te voorkomen dat het niche en sterk veranderde browsers.

Er zijn vele manieren om je individualiteit te uiten, maar dit is een gebied waar het is eigenlijk een slecht idee.

Boss Mode: Gebruik een Virtuele Machine, VPN en Privacy Besturingssysteem

Als u wilt dat een meer hardcore oplossing te worden gevolgd en geïdentificeerd door uw internet browsing gewoonten, is het mogelijk om iets te doen een beetje “nucleaire” in termen van privacy. Door het combineren van verschillende technologieën kunt u radicaal verminderen de kans dat u kunt worden geïdentificeerd door de sites die u bezoekt.

Het recept gaat iets als dit:

  • Het gebruik van een virtuele machine, die het verbergt je ware hardware specificaties.
  • Het uitvoeren van een privacy-gericht besturingssysteem in de virtuele machines. Tails is een goede keuze.
  • Gebruik de voorraad Tor browser, die al is opgenomen in de Staarten.
  • Het gebruik van een VPN dat slaat geen activiteit logs, zodat uw ISP heeft geen gegevens voor de correlatie met de gegevens van websites die u bezoekt.

In een combinatie van deze maatregelen maken het erg moeilijk voor uw PROVIDER of de site die u bezoekt om u te identificeren.

Natuurlijk, geen van die zaken als u vrijwillig uw identiteit. Inloggen op Facebook of Twitter laat weinig twijfel over wie je bent. Dat betekent dat je ook goed over de informatie die u openlijk bieden en of het is wat je wilt doen of niet.