Tickler Filer Är ett Perfekt Sätt att Bo på Toppen av Pappersarbete, Uppgifter och mycket Mer

0
58
AjFile/Shutterstock

Tickler filen är ett egendomligt namn register som går tillbaka till början av 20-talet men är fortfarande ett otroligt användbart organisatoriskt verktyg idag. Så här ställer man upp.

Vad är en Tickler File?

Om du vill förenkla ditt liv och hålla på toppen av dagliga uppgifter, vi föreslår att du skapar en tickler system, som ofta refereras till som en tickler file. Namnet är en lek med ord av olika slag, som du använder för att skicka påminnelser till ditt framtida jag och “kittla” ditt minne.

I själva systemet, som vi kommer att undersöka i detalj i ett ögonblick, är otroligt trivialt att ställa upp så är det bara en samling av fysiska mappar med etiketter. Du placerar saker (som räkningar som du måste betala, konsertbiljetter, en form för ditt barns resan, eller något annat datum som är känsliga material) i mappar och sköta dem på tillvägagångssätt tiden—allt tack vare den påminnelse som systemet ger. I grund och botten, du sparar din hjärna arbete betonar om en specifik detalj som måste hända i framtiden. Du minskar också risken att du glömmer bort viktiga uppgifter, eller att en påminnelse kommer att gå vilse i den digitala etern.

I dagens högteknologiska värld, med tillgång till ett brett utbud av program och påminnelser, med hjälp av en tickler systemet verkar nästan ålderdomliga. Men tro oss, med en visuell register, med handskrivna anteckningar och papper till pekskärm, aktiverar din hjärna på ett mycket effektivt sätt.

Hur man Skapar en Tickler File

Du behöver minst 43 ansökan mappar för att komma igång, samt som ett sätt att hålla dessa filer. Vi föreslår att du använder en öppen låda eller hängande rack—använd inte en traditionell ansökan låda som out-of-sight innebär ofta out-of-mind. Hålla din tickler system inom räckhåll, och syns!

Mappar måste vara märkt 1-31, redovisning för varje dag i månaden. Då kan du märka de återstående mapparna för de månader, januari till December. Med hjälp av färgglada mappar kommer att hjälpa till att fånga din uppmärksamhet.

Du måste placera mappar med den kommande dagar först, följt av den kommande månader. Till exempel, om det i dag är den 10 augusti plats som mapp på framsidan, med 11-31 direkt bakom. Sedan månader skulle lämnas in bakom numrerade dagar.

Den enkla manila mappar med utskrivna etiketter vår Chefredaktör Jason har använts i flera år. Jason Fitzpatrick

När du lyfter dagens mapp, öppna innehållet, och slutföra objekt inuti. I slutet av dagen, flytta dagens mapp på baksidan av stapeln. Om din att-göra-lista kräver uppgifter göras månader från och med nu kan du lämna in dem i rätt månad mapp. Sedan i början av varje månad, kan du dela upp allt innehåll i den utsedda dagar. Så, till exempel, allt som är relaterat till Halloween bör sättas i oktober, men sedan när oktober kommer, kan du ordna det Halloween posterna i dag olika mappar detta leder fram till semestern.

Vissa människor gillar att skapa extra mappar för specifika kategorier, såsom “räkningar att betala”, “semester idéer”, “presenter att köpa,” och så vidare—men det är lätt att späda ut den enkla makt tickler system med alltför många mappar, så föreslår vi att hålla det enkelt, tills du har de grundläggande rutin ner.

För regelbundet förekommande händelser, skriva ut dem på registerkort eller Post-It-lappar. Till exempel, om ditt barn har för att ta in ett mellanmål till förskolan en gång i veckan, för att sedan skriva ut det på ett kort, flytta den längs till följande vecka efter att du har slutfört det. Se till att placera det i en mapp på ett par dagar innan den behöver fyllas i, så du tillräckligt med tid att gå matinköp.

Du kan också skapa etiketter för dagar, veckor, bifoga dem till de första sju mappar.

Om du känner dig omotiverad att göra din egen tickler system, kan du köpa en numrerad mappen, eller en månatlig mappen online. Det finns massor av alternativ där ute.

Nycklar till Framgång

När din tickler system är alla på plats och redo att gå, det svåraste är att se till att du kolla den varje dag. Här är några nycklar för framgång.

  • Placera den nära din arbetsplats: se till att ställa in din tickler system intill ditt skrivbord. Vi rekommenderar inte att lagra den i en pull-out-register eller stoppat undan i en garderob. Synlighet är nyckeln här.
  • Använda digital påminnelser: Även om den tickler systemet fungerar eftersom det är en pappers-system, kan du behöva att ställa in digitala påminnelser i början. Ställa in en daglig påminnelse om din telefon, e-post, eller vad som nu funkar för dig att säga, “Kolla Tickler Box!” Och oroa dig inte, över tid, det kommer att bli en del av din dagliga rutin, vilket eliminerar behovet av digital påminnelser.
  • Lägg till i belöningar: Ibland en att-göra-system kan vara överväldigande, vilket gör oss till misstag att undvika det eftersom vi känner dig stressad eller utbränd (eller är bara att förhala). Men om du strö i några belöningar under hela månaden, du kommer att känna dig lite spännande att se vad varje dag mapp ger. Det kan vara något så enkelt som att “Spendera 10 minuter skuld-free på Facebook” eller ens sätta en liten bit choklad i det.
  • Inte dumpa en massa sysslor i en dag: Försöka att sprida ut dina uppgifter, att se till hela veckans att-göra-lista inte landa i en dag mapp. Hålla liv hanterbart med lagom stora uppgifter.
  • Hålla sig till dagen känsliga uppgifter: skönhet tickler filen är att det är intimt bröllop datum. Om något inte har datum-känsliga (det kan göras när du har tid, men behöver inte vara klar första veckan i September eller till och med i September på alla) motstå frestelsen att sätta det i tickler. Du vill träna din hjärna att förstå att om något är i tickler filen, det måste göras nu och inte stötte ständigt framåt.

De viktigaste sak, som när man använder en kalender eller en att-göra-lista, är att kolla upp det religiöst. En tickler systemet fungerar magi, men bara om du tittar i mapparna varje dag.

Stanna organiserade i dagens hektiska värld är en utmaning! Men när du får din tickler system pågår, det borde hjälpa till att lindra din hjärna från allt surr och stressen av att försöka komma ihåg allt. Bara lämna bort, övertygad om att du kommer att ta itu med det vid rätt tidpunkt tack till filen.