Kensington LD4650P Är en helt Okej Dock och Låsa, men en Dyr Combo

0
77

Betyg:
5/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: sek 230

Köp på Amazon

Michael Crider

Ett utstuderat desktop setup som kan övergången till bärbara kräver en kapabel stationära docka. Kensington LD4650P är en sådan dock, med några imponerande låsa funktioner som kastas. Men dess klockor och visselpipor misslyckas att motivera sky-högt pris för de flesta.

Här är Vad Vi Gillar

 • Imponerande RFID-låsmekanism
 • Heavy-duty konstruktion
 • Ljud över DisplayPort

Och Vad Vi inte

 • Högt pris
 • Begränsat video-alternativ
 • Lås fungerar bara med vanliga bärbara datorer

Hjälp LD4650P med sin enda USB-C-anslutning ger din Windows-dator tillgång till två DisplayPort-skärmar, fyra USB 3.0-portar, Ethernet-data, och en standard hörlursuttag. Det hela fungerar som utlovat, med den extra fördelen av att låsa din bärbara dator till en tung bas. Du kan då låsa bas till ett skrivbord eller bord med den medföljande kedjan. Men till $250, du måste använda varje enskild funktion och vara okej med några stora ergonomiska och funktionella nackdelar—att tänka på denna docka.

Lås Ner Det

Den LD4650P är udda utseende, med en heavy metal som glider upp under gångjärn av en bärbar dator. Två “vingar” på båda sidor klämma ner på gångjärn, lås bryggan på plats. Hur gör du släpper vingar från den bärbara datorn när du är klar med att arbeta? LED på höger sida ger dig en aning. När du passerar den medföljande “nyckel” (en plast fob med vad jag antar är ett RFID-chip på insidan) under höger sida, det släpper vingar. Den gröna LYSDIODEN blinkar blå, och båda sidor klicka utåt tack vare en liten inre motor.

En RFID-nyckelbrickan släpper spärren. Michael Crider

Det är anmärkningsvärt säkert med vingarna på plats, och dock säkras med ett Kensington laptop lock. Men det finns några allvarliga nackdelar med denna design. De flesta uppenbarligen fungerar det inte med vad som helst som en tablett. Det är omöjligt att säkra en Surface Pro eller min HP Chromebook X2 i denna docka. Det betyder inte att de elektroniska komponenterna upphöra att fungera. Men något annat än en vanlig bärbar dator—och även då, en ganska tunn en, utan utskjutande batteri—kommer inte att kunna använda denna säkerhetsfunktion.

Dockan inte fungerar med tabletter eller Ytan-stil, 2-i-1-bärbara datorer. Michael Crider

Dockan låsmekanismen även kommer inte att fungera om strömmen inte är på plats, vilket inte är ett problem för en konventionell lås. Det är förmodligen inte ett problem för de flesta människor. När allt, varför har en USB-C brygga om du inte kommer att hålla den fungerar? Det gör dock att denna gadget är olämpliga för mer omfattande insatser som inte använder sin fulla kapacitet på varje engagemang.

Baserat på din specifika fallet unika RFID-nyckel kan vara en fördel eller en nackdel än de mer allmänna Kensington lock-tangenten.

Med Dockan

Med dockan var en trevlig, flexibel upplevelse. Placeringen gör att du enkelt kan ansluta upp till två bildskärmar (plus den bärbara datorns skärm), liksom alla USB-tillbehör som du kanske vill. Jag var besviken för att hitta bara två video-ut-val, och inget alternativ för den mycket vanligare HDMI, med begränsad upplösning 1920 x 1200 max. Dock kunde hantera min 2560 x 1440 stora skärmen, men endast när en sekundär skärm som inte var anslutna på samma gång.

Bakre portar inkluderar Ethernet, fyra USB-ETT, två DisplayPorts, och ett kombinerat uttag för hörlurar/mikrofon-jack. Michael Crider

Jag blev också besviken dock bara stöd för USB-A-anslutningar, även om de är hög-hastighet 3.1 spec. Detta innebar att jag kunde inte koppla in någon av mina USB-C enheter direkt till dock—jag var tvungen att använda en sekundär porten på den bärbara datorn.

USB-C och PD-anslutning på bryggan fungerar felfritt och bär video och data utan några större problem eller fel. (Det fungerade inte på min HP Chromebook, men det är inte det enda problemet jag har haft med maskinen—det utförs exakt som förväntat i Windows.)

Jag var glad att se att det transporteras ljud över DisplayPort—en funktion som inte är en given och är ofta kvar av bärbara datorer, dockningsstationer och splitters. Uteffekt på 60 watt på C-kabel, vilket är tillräckligt för att fylla även den thirstiest av batterier.

Vem är Det till För?

Den LD4650P kostar $230 i skrivande stund, ett högt pris även för en USB-C docka med dubbla video-utgång. Med lite jakt, kan du hitta något med samma (eller fler) hamnar för ganska lite mindre.

Men något billigare slipper de tunga, inbyggd låsmekanism. Även om det bara fungerar med konventionella laptop modeller, som minut eller två du spara genom att inte behöva låsa din dator till ditt skrivbord har ett värde.

Om du planerar att använda dockan elektroniska funktioner, och en besvikelse upplösning och DisplayPort begränsning inte bry dig, det kan vara värt ett högre pris.

En bärbar dator är korrekt isatt och låst. Michael Crider

Jag kan inte tänka mig att det finns en enorm mängd människor med vanliga bärbara datorer, som arbetar på kontor där stöld är ett problem, och har så lite tid, de är villiga att spendera mer på en snabbare låsa-ned alternativ. Och vem skulle acceptera begränsningar på resolution och bristen på extra USB-C-portar. Det är en mycket liten korsning av Venn-diagram.

Men för de få människor, LD4650P är perfekt. Alla andra kommer förmodligen vara bra med en billigare, mer flexibla för ipod och icke-elektroniska lås.

Betyg: 5/10
Pris: sek 230

Köp på Amazon

Här är Vad Vi Gillar

 • Imponerande RFID-låsmekanism
 • Heavy-duty konstruktion
 • Ljud över DisplayPort

Och Vad Vi inte

 • Högt pris
 • Begränsat video-alternativ
 • Lås fungerar bara med vanliga bärbara datorer