Försöker att Bryta Din Telefon Vana? Stänga Av Anmälningar

0
67
Artie Medvedev/Shutterstock

Om du är beroende av att kolla telefonen, du är inte ensam. Det är svårt att sätta denna sak, men du behöver en paus en gång i ett tag—här är hur du gör det mindre lockande.

När telefonen är ständigt linje på dig så att du vet när folk är textning du och kommenterar på dina sociala medier inlägg, det känns som en extra bihang. Du kan lida av FOMO (fear of missing out), och en del av lösningen är att stänga av meddelanden. Stänga av meddelanden kan inte tvinga dig att lämna telefonen i fickan eller i en väska, men det kommer att skära ned på dopamin rush, som du får från spänningen i nya saker—som roliga memes och sociala medier tycker om—anmälan förebådar.

Telefonen anmälningar ger dig en dopamin rush. Ta bort anmälan, ta bort den belöning som förstärker den vana som du försöker att bryta.

Om du är orolig över att missa nödsamtal, du kan stänga av meddelanden för sms-meddelanden och olika sociala medier utan att stänga av ringsignalen. Och göra det på är verkligen enkelt. Även om de har lite olika menyer, det är ganska lätt att växla anmälningar på din Android-eller iOS-enheter. Du kan också ändra (och recensera) anmälan ljud i din telefon, inställning samt, oftast under någon form av “ljud” – fliken liknande Ljud & Haptik meny på iphone.

Stänga av dina meddelanden kommer att göra din telefon som mindre attraktiv. Det kan också ge dig lite tid att hitta glädje i andra saker som interagerar med människor i en person eller bara njuta av lugn tid utan förväntan på nästa signal.