Hur Nästa Generations Konsol Spel Är att Forma Upp

0
69
sezer66/Shutterstock

Det är förvånansvärt svårt att hänga med i den mötande generation av tv-spel. Du har säkert hört en del surr om spelet streaming, 8K stöd, och “ray tracing”, men vad är det egentligen som händer? Vad är den stora bilden av next-gen spel?

Spelet Streaming Kommer Att Vara Kung…Så Småningom

David Marin Foto/Shutterstock

Streaming kan vara det mest omvälvande aspekt av next-gen spel. Du har säkert hört allt om Arenor nu, så vi kommer att hålla saker kort och koncist. Med ett spel för streaming-tjänsten som Arenor, kan du teoretiskt spela något spel i 4K som helst. Och eftersom spelen strömmas till din tv, du kan tekniskt spela resurs-tung AAA-spel på alla enheter, inklusive din Chromebook kan du i din telefon, och din skit off-märke på surfplatta.

Även om du inte bryr dig om spel streaming, du måste erkänna att det öppnar en värld av möjligheter för spelare. Spelet streaming kräver inte en dyr konsol eller spel för PC, du behöver bara en anständig internetanslutning. Plus, Microsofts xCloud och Sonys PlayStation Nu är ett bra tecken på att traditionella spel kan lamslå under bekvämligheten av spel streaming.

Som sagt, spelet streaming kommer inte att dominera spelmarknaden ut i ingenstans. Det kommer att vara en långsam process. För en, tekniken är relativt ny, och det är redan en stenig start. Men den verkliga hindret är internet-data caps.

De flesta Amerikaner har 35Mbps internet hastigheter som krävs av tjänster såsom Arenor, och de inkommande tillkomsten av 5G är säker på att öka hem internet-hastigheter globalt. Men de flesta internet planer har data caps. Och som det ser ut just nu, spelet streaming-tjänster kan blåsa igenom 1 TB data på mindre än 24 timmar.

Detta är inte en fråga för alla (tjänster som Google Fiber och Verizon FiOS inte har caps), men det är en allvarlig begränsning för spelare som har fastnat med Comcast eller de som inte har råd med ett obegränsat dataabonnemang. Eftersom tiden går, några av dessa internet är noga med att släppa sina data caps (eller riskera att förlora kunder). Men tills dess, tjänster som Arenor kommer att vara dolda bakom en ISP trädgård väggen.

Bättre Hårdvara, Bättre Allt

sdecoret/Shutterstock

Spelet streaming kommer att ge resurs-tunga spel till låg spec maskiner, som billiga stationära datorer och Chromebooks. Men konsol spel fortfarande existerar, och nästa generations spelkonsoler kommer att idrotten några galna specifikationer.

Den nya Xbox (Projekt Scarlett) ryktas att köra på en anpassad AMD Zen 2-processor med en AMD Navi-GPU för högupplöst grafik och ray tracing (mer om det i lite). Microsoft hävdar att nästa Xbox kommer också att använda sig av en supersnabb SSD som virtuellt MINNE (tillsammans med GDDR6 RAM), vilket bör öka belastningen gånger dramatiskt.

För nästa PlayStation, kan du förvänta dig någon form av AMD Ryzen 8-core-PROCESSOR, en GPU som stödjer högupplöst grafik och ray tracing, och en super-snabb SSD. Sony har inte släppt konsolen är spec sheet ännu, men du kan titta på en laddning jämförelse mellan PS4 Pro och nästa generations PlayStation postat av Takashi Mochizuki på Twitter.

Du Har 4K HDR Spel i 120 FPS (Och Kanske 8K?)

Likväl Vitaly/Shutterstock

Nuvarande generations konsoler (nämligen Xbox One X och PS4 Pro) klarar av att mata 4K-video. Men majoriteten av dessa konsoler ” spel är inte tillgängliga 4K. Och naturligtvis, när spel faktiskt stöder 4K, det sker på bekostnad av bildhastighet.

Tack och lov, Sony och Microsoft har gett uttryck för sitt engagemang för 4K-HDR i 120 FPS, vilket gör att dessa nya konsoler i nivå med ens den bästa gaming Datorer. Men vad om 8K?

Microsoft och Sony har gjort ett par fet (om än vag och eventuellt grundlösa) påståenden om 8K spelande. Saken är den, att dessa konsoler skulle behöva några mycket dyra Grafikprocessorer för att hålla jämna steg med efterfrågan av en 8K 120 FPS-spel. Så det är möjligt att de bara stödjer 8K för multimedia ändamål (se filmer).

Som för spelet streaming, Arenor har redan satt ribban med sina påståenden om 4K 60 FPS spel och andra spel streaming plattformar är noga med att följa efter. Men det är inte troligt att vi får se 8K spel streaming när som helst snart på grund av att internet hastighet begränsningar.

Gör dig Redo för Ray Tracing

Minecraft Sonic Eter är ray tracing blir kantiga miljöer i verkligheten. BasildoomHD

Som alltid, spelare kommer att spendera nästa konsol generation argumentera om bildhastighet, video upplösning, fördröjning, och en handfull andra bekanta talking points. Men du kan räkna med ett nytt modeord att komma in i den mix: ray tracing.

Ray tracing är en automatisk simulering av fysik av ljus. Med andra ord, en dator som simulerar varje liten stråle av ljus som avges från en ljuskälla. Det spår hur varje stråle reflekteras av objekt, och även hur det kommer in i en virtuell kamera (POV).

Saken är den, ray tracing är en resurs-tung process, speciellt när det sker i realtid (i ett spel). Av denna anledning, ray tracing är traditionellt pre-renderade grafik, som animerade filmer eller 3D-konst (ett bra exempel är Toy Story 4, där belysningen ser fantastiskt).

Nuvarande generations tv-spel använder mycket grundläggande ljuskällor. De förlitar sig helt på spelet modeller som är “målade” för olika ljusförhållanden. De ser bra ut, men de ser inte verkliga. (Några PC-spel har ett alternativ som för rudimentär ray tracing, som Battlefield V och Shadow of the Tomb Raider).

Men, under de närmaste åren, kan du förvänta dig att se ray tracing i vissa AAA-konsol spel. NVIDIA förutspår att den första ray tracing-endast spel kommer att landa i 2023, och nästa generations konsoler kommer att omfatta Grafikprocessorer som kan hantera en del ray tracing. Naturligtvis, spel streaming-tjänster kan vara den bästa plattformen för ray tracing, som spel kan köras på superdatorer som är mycket mer kraftfull än någon konsol.

Räkna med Diskenheter och Kompatibilitet Bakåt

Dmetsov Alexey/Shutterstock

Kom ihåg när Xbox visade sig i 2013? Kotaku som kallas tillkännagivandet en katastrof, men med facit i hand, en del av Microsofts tidiga idéer om Xbox var ganska framåt-tänkande.

Vi pratar inte om att tvingas använda Kinect eller bisarra DRM politik— dessa idéer är verkligen löjligt. Vi pratar om Microsofts fokus på digitala nedladdningar, en slags föregångare till spelet streaming revolution som är rätt runt hörnet.

Men framåt-tänkande inte nödvändigtvis bra, som Microsoft och Sony har kommit för att ta reda på. De flesta spelare föredrar fortfarande fysiska skivor över digitala nedladdningar. Bristen på dag-en bakåtkompatibilitet stöder på Xbox och PS4 har varit ett vanligt klagomål bland spelare för nästan ett decennium.

Så, de flesta spelare kommer att vara glad att veta att nästa generations Xbox och PlayStation-konsoler bör funktionen skivenheter och bakåtkompatibilitet. Tänk bara på att detta kan bli den sista generationen av konsoler som har skivenheter—Microsoft har redan visat sitt intresse för disc-mindre konsoler med Xbox One S.

VR och AR Kommer att Fortsätta att Växa

franz12/Shutterstock

VR och AR fortfarande har en lång väg att gå, men tekniken blir bättre för varje dag. Detta är främst tack vare en ny hårdvara, som super kraftfull Gpu, ToF-kameror och högupplösta OLED-displayer (som redan att skaka världen i VR).

Hårdvara kommer alltid bli bättre, så det verkliga hindret för VR och AR är utveckling av mjukvara. För att ta tillvara på “immersion” av VR och AR, spelutvecklare att behöva räkna ut hur att göra stora “riktiga” miljöer i en kort tid. Automatiserad ray tracing och 3D-miljö kartläggning bör hjälpa (du kan skanna en riktig rum och stick den i en virtuell miljö), men VR och AR utvecklarna har fortfarande en hel del att räkna ut.

Insatserna Är Höga, Så Håll Dina Förväntningar i schack

Ser fram emot nästa generation av spel känns mycket djärva och oförutsägbara. Det är svårt att skaka av sig känslan av att en stor förändring är på väg, oavsett om det är död konsol spel eller det sanna förverkligandet av VR.

Och på samma gång, det är svårt att undvika en känsla av skepsis. Kommer spelet streaming-tjänster som faktiskt fungerar, eller är det hela bara är ett tomt löfte? Kommer den nya Xbox-och PlayStation-konsoler stöd 8K-spel, eller är Sony och Microsoft försöker bara att vända uppmärksamheten bort från Arenorna?

Spelet företag anser att insatserna är höga, och de kan säga vad som helst för att fånga din uppmärksamhet (för att vara rättvis, tomma löften är inget nytt). Så håll dina förväntningar i schack, eller om du är skyldig att vara besviken på minst en gång.

Källor: Microsoft, Fast