Hur man Ställer upp en Stor Home Office (Även När Du inte Har Mycket Plats)

0
75
Photographee.eu:/Shutterstock

Bara för att du inte har så mycket utrymme, betyder inte att du måste arbeta böjd över ditt soffbord. Här är hur att mejsla ut en arbetsyta när utrymmet i sig är en bristvara.

När de flesta människor föreställer arbeta hemifrån, bild de väl upplysta, rymliga home office. Din fantasi kontor kan ha en elegant skrivbord och en high-tech ergonomisk stol. Eller kanske en antik ek skrivbord och en bekväm ergonomisk stol är mer din stil.

Men när du ser dig omkring i din lägenhet eller litet, röriga hus, kan du snabbt komma till rätta med verkligheten. Finns det även tillräckligt med plats för ett riktigt skrivbord? Hur mycket arbete kan du verkligen få gjort på din soffa? Kanske du skulle bara arbeta medan du sitter på sängen, på det sätt du gjorde läxor i skolan?

Utsikterna för carving ett hemmakontor ut på en liten bostadsyta kan verka omöjligt. Men med lite kreativitet och idérikedom, kan du bygga ett kontor som kommer att hjälpa dig att njuta av att arbeta hemifrån ännu mer. Här är hur man gör det.

Söka Naturligt Ljus

När du bestämmer dig vilken del av din bostadsyta du kommer att använda för att arbeta, det är en sak som vi vill att du ska hålla i åtanke först: naturligt ljus.

Även i en källare lägenhet, du har förmodligen ett litet fönster som låter åtminstone lite ljus. Du kan använda dessa naturliga ljuskällor till din fördel. Studier har visat att naturligt ljus tillgång är nummer en sak som gör att medarbetare känner sig mycket om en arbetsyta.

Utan naturligt ljus, kommer du snabbt att känna dig uttråkad, trött, eller instängda. Din hjärna kommer att ha svårt att utnyttja den energi den behöver för att fokusera. Så oavsett var du väljer att sätta ditt hemmakontor, se till att det har en tydlig bild av ett fönster. Större och ljusare fönstret, desto bättre, men arbetet med vad du har fått.

Tänka På Dina Behov

Nu, fundera på vad ditt hem, kontor behöver.

För de flesta människor, ett skrivbord och en plats att sitta kommer att göra susen. Men hur stor kommer ditt skrivbord behöver vara? Arbetar du med två stora skärmar regelbundet, eller arbetar du från en vanlig bärbar dator? Behöver du en plats att sprida ut massor av papper, eller kan du arbeta med en enda bärbar dator?

När du tänker på detta, se till att skilja behov vill. Du kanske vill ha en stor, ganska övervaka att arbeta med, men en bärbar dator kommer att fungera lika bra. Leta efter kreativa lösningar också. Kanske du kan hänga som en stor bildskärm på väggen, så det inte tar upp något utrymme på skrivbordet.

Hitta Rätt Plats

Med detta i åtanke, är det dags att identifiera den plats som du ska sätta ditt hemmakontor.

Om du inte har ett verkligt behov för massor av utrymme, du verkligen inte behöver mer än ett par meter. Men, beroende på hur trångt din livssituation är, som du kanske måste ordna en del möbler för att öppna upp som office space.

Leta efter eller skapa ett extra hörn, sträcka av muren, eller ett utrymme under ett fönster. Flytta runt saker som behövs tills du har en öppen plats där du kan få plats med ett skrivbord av något slag. Om det inte finns någon ledig vägg utrymme, du kanske kan stoppa en och utflyktsdisk upp mot baksidan av soffan istället. Du kan även använda en extra klädskåp som ett kontor (men låt oss vara verkligt—hur många personer i små ytor och har ett klädskåp till godo?).

el lobo/Shutterstock

Ditt kontor kan också vara i hallen, hallen, köket eller sovrummet. Var som helst med ett par extra meter i rymden fungerar. Vår Chefredaktör Jason vände sig en oanvänd alkov i slutet av en korridor in i ett hem kontor för sin fru: det var precis rätt storlek för två arkivskåp, en trä bänkskiva från IKEA, och en kontorsstol. Du kan ha en plats i ditt eget hem som: ett mellanslag i slutet av en hall eller under en trappa där en blygsam liten hemmakontor kunde sitta.

Om du sätter ditt skrivbord i sovrummet, prova att möta den bort från din säng, så du kommer inte att tänka på naps hela dagen lång eller arbeta när du är i sängen.

Välj Ditt Skrivbord och Stol

Nu har du en plats att sätta ditt kontor. Det kan bara vara ett par meter bred, men allt du behöver finns tillräckligt med utrymme för dig själv och dina viktigaste arbete leveranser.

Nästa, hitta (eller skapa) ett skrivbord som kommer att passa på att rymden. Använd ett måttband för att se vad du har att arbeta med. Sedan överväga vilken typ av skrivbord som fungerar bäst.

De flesta människor inte behöver en full, traditionella skrivbord. Du kan sätta upp hyllor eller köpa fristående arrangörer att ta plats-och utflyktsdisk lådor. Så förutom att shoppa för skrivbord, ta hänsyn till vanliga bord. Sparsamhet butiker ofta har gamla bänkar och bord i många olika storlekar till mycket bra priser.

Du kan också sätta upp en hylla för att tjäna som ditt skrivbord istället. En robust hylla som är tillräckligt bred för ditt arbete essentials kommer att göra susen. Detta är ett utmärkt sätt att få ut det mesta av en mycket liten eller udda-formade office space, och varorna är oftast billiga. Du kan även lägga din hylla och utflyktsdisk tillräckligt hög för att använda som ett stående skrivbord, sedan använda en hög stol för att ge dig själv möjlighet att sitta.

Den stol du använder är upp till dig—se bara till att det är tillräckligt bekväm för varje dag. Du kan också hjälpa ett litet hem känns mindre rörigt genom att noggrant välja ditt skrivbord och stol design. Stil med smala ben och rena linjer, eller ens klar akryl som smälter in i bakgrunden, så lägg inte till mycket visuellt brus till ett rum.

Tänk Avdelare

Om du bor med andra människor, kanske du vill hitta ett sätt att dela upp din kontorslokaler från resten av bostaden.

Naturligtvis, drömmen är att ha ett hemma kontor med en dörr man kan stänga. Men eftersom det inte alltid realistiskt, få kreativa. Försök att hänga gardiner eller sätta upp en vikning som rumsavdelare skärmen för att skilja dina office hörnet från bostaden.

Dessa lösningar kommer inte att blockera buller, men de ska åtminstone hålla visuella distraktioner till ett minimum. Du kan använda brusreducerande hörlurar för att ta hand om buller aspekt.

Hitta Lösningar För Lagring Av

Om du har en liten bostadsyta, du förmodligen att kämpa med att hitta ställen att sätta dina saker. Lyckligtvis, ditt hem kontor kan också bli en källa för nya lagring.

Titta ovanför och under ditt skrivbord. Kan du sätta upp hyllor ovanför skrivbordet, eller lägga till några rullande lådor under det? Kom ihåg, vertikalt utrymme är din bästa vän i en liten livssituation.

Din lagringslösningar kan hålla ditt arbete leveranser. Men om du inte har massor av arbete grejer, de kan också hålla allt annat du behöver för att lagra.

Få Multipurpose

Om du fortfarande kämpar för att hitta en plats i ditt hem som kommer att fungera bara för arbete, kan du skapa en dual-purpose utrymme i stället.

Kanske du bara behöver för att ordna ditt matbord, så det kan lätt omvandlas till ett arbete bordet efter frukost. Några rullande lådor för att hålla ditt arbete leveranser nära till hands kan göra susen.

Eller kanske den nya skrivbord som du skapat kan göra dubbel plikt som en eller vrå. Se bara till att du enkelt kan packa dina arbeta bort grejer när du vill använda det utrymme för avkoppling.

Lägger Till Personliga Detaljer

Ditt hemmakontor handlar inte bara om praktiska saker. Det bör också ha lite kul, personliga detaljer som gör det till en integrerad del av ditt hem.

Om du inte behöver hänga hyllor för förvaring ända upp till taket, du kan hänga din favorit konst framför skrivbordet istället. Titta på dem kommer att inspirera dig på tråkiga dagar, och de kommer att göra det utrymme att känna sig mindre ändamålsenlig.

Du kan också stapla dina favorit böcker på ditt kontor hylla, satt ett par söta växter på ditt skrivbord, eller köpa kontorsmaterial i din favorit färger. Göra vad det tar för att göra ditt hem arbetsyta känner sig som, tja, hem.

Att skapa ett hem kontor i ditt liten bostadsyta kan inspirera dig till att hitta andra sätt att använda ditt område mer effektivt, också. Men, viktigast av allt, det kommer att ge dig en plats där du snabbt kan komma in i “work mode” och få saker gjort.

Naturligtvis kan du fortfarande ta ditt arbete till ett närliggande kafé när man vill ha en förändring av naturen också. Nästa, kolla in vår guide för att få jobbet gjort i allmänna utrymmen.