Planera för en Extra Semester Dag eller Två Hemma för att Avsluta Din Resa

0
74
Nenad Aksic/Shutterstock

Vill att garantera att du får i post-semester -, stress-fri avslappnad känsla efter varje resa? Jo, hemligheten är kanske att överraska dig: istället för att försöka klämma in så mycket semester till din semester som möjligt, ta en extra dag eller två mindre hemma på slutet.

Semester, allt du någonsin velat ha: sol och bad vid havet och inte ett bekymmer i världen, eller kalasar på färsk pasta i Rom så är nedsänkt i den italienska kulturen att du har glömt var du arbetar. Låter perfekt, men vi alla vet att det aldrig så. Dock avslappnad själva resan, det krångel med långa avstånd med bil eller flyg hem och hotande verklighet av jobbet nästa dag för att din sista dag eller två av semester och din första dagarna tillbaka i aktion är bara ett töcken av press och stress. Jag vet att vissa människor som har fått av en 12-timmar lång flygresa kl 7 på morgonen och varit på deras skrivbord på jobbet kl 9—de var förstörd i flera dagar.

Men saker och ting behöver inte vara på detta sätt. Istället för att försöka att komma igång efter resan, träffade marken promenader. Om du tar en extra dag eller två av vid slutet av din semester—eller bara för att komma hem på lördagen istället för söndagen—du kan lätt själv tillbaka till det verkliga livet utan stress. Du kommer att njuta av din semester mer, och ditt liv den kommande veckan kommer att bli lättare. Här är varför.

Att få Sömnen Tillbaka på rätt Spår

Även om du inte jet-släpat från hopping sex tidszoner, din sömn schema är nästan säkert trasslat upp efter ett par dagar med sena nätter och lie-ins. Semester spela förödelse med noggrant inställda sömn rutiner.

Om du tar en extra dag eller två i slutet av din semester, kan du justera din sömn på rätt sätt, snarare än att krascha in i nästa vecka på fyra timmars sömn och låta din kropp bara ta itu med det. De extra 24 timmar är tillräckligt för dig att hantera de flesta av dina jet-lag, fånga upp någon sömn skuld, och få till sängs på ett korrekt tid i ditt eget hem så att du kan gå in i nästa vecka utvilad.

Packa upp och Förbereda sig för den kommande Veckan

Har du någonsin lämnat ditt bagage som sitter i hörnet av ett rum, fortfarande packad tills du får slut på kläder eller din nästa resa bort? Självklart har du. Packa är ännu värre än packning.

När du anländer sent på kvällen med jobbet nästa dag, uppackning är en av de saker som hamnar på din “Morgondagens Problem” – listan—och det stannar där. Å andra sidan, om du har en dag eller två av fri tid att ta itu med det, kan du göra det på din fritid, få alla dina kläder genom att tvätta, och känner mig super produktiv om att ha gjort det. Titta på dig, du fungerande människa!

Du får också göra något av din vanliga pre-vecka rutin som måltid prep, göra skolan luncher, kontrollera alla läxor är gjorda, och liknande. Speciellt om du har en familj att organisera, att kunna hålla sig till din rutin följande vecka är en gudagåva.

Oroa dig inte för Förseningar och Andra Problem

SynthEx/Shutterstock

Flyg blir försenade, bagage kommer bort, barn får förkylningar på flygplan—resor är ganska fylld med mild katastrofer. Om du inte har någon buffert och ditt plan blir försenad, eller ens avbrytas, då allt zen statligt du nått när du var borta kommer inte att hålla. Du kan även ringa din chef och be om en extra obetald dag. Det är en ganska eländig situation att vara i.

Å andra sidan, om du redan har en annan ledig dag planerad, sedan ditt flyg blir försenat förvandlas från ett stort problem i en mild olägenhet, eller ännu ett äventyr. Förlorat bagage är inte en kris, det är lite av ett drag. Du kanske vara lite mer stressad, men det är inte semester-ångra nivåer av stress.

Spara Pengar

Semester är inte billigt—även om du följer våra bra tips på att spara pengar när du reser. Ett av de enklaste sätten att sänka kostnaderna är att gå bort för en kortare tid. Genom att komma tillbaka för en natt eller två i början, spara på boende och saker som att hyra bil. Och, om du är lite flexibel, kan du också spara pengar på din resa också.

Men nu till knepet: så kan du spara pengar och göra något tråkigt som att sticka den i din 401k eller betala av college skuld, eller så kan du använda den för att behandla dig själv under den där extra dag hemma. Är det en trevlig restaurang som du inte har gått alltför ännu eftersom den är lite för dyr? Hur tar barnen på bio och splurging på alla popcorn och glass efter? Eller bara att gå all-in på en massiv hämtmat och film hemma? Du bara sparat pengar på din resa! Du har rätt att göra något stort och kul hemma (din semester är inte över ännu, i alla fall). Du kommer fortfarande att komma ut med mer pengar i fickan än om du hade stannat borta för den sista dag eller två.

Gå Vidare i Arbete

Okej, jag är super tveksam till att rekommendera detta eftersom jag inte anser att människor bör kunna arbeta på sin semester men, om du arbetar i den typ av högt tryck jobb där lite förberedelser i din personliga tid och gör allt så mycket enklare, då är det ledig dag kan vara precis vad du behöver för att se till att du inte får överväldigad så fort du går in på kontoret på din dag tillbaka.

Om du vet att du har ett par timmar hemma efter resan slutar att fånga upp e-post och kontrollera den kommande veckan, kan du tillåta dig själv att ignorera telefonen medan du är borta på semester. Du har redan avsätta tid för att få tillbaka upp till hastigheten så att du inte behöver stanna typ-av-in-the-loop hela tiden du är iväg.

Verkligen Koppla Av

Semester är härligt, men de kan också vara super stressigt om man gör något annat än att bara koppla av i en pool. Halva tiden, folk kommer tillbaka från en resa bort och känner att de behöver en annan resa bara för att återhämta sig.

Det bästa stället att koppla av, annat än en privat ö i Bahamas, är ditt eget vardagsrum. Du har fått din favorit stol, ditt husdjur, och alla vanliga bekvämligheter av ditt eget hem. Med en extra dag semester hemma—och kom ihåg att du fortfarande är på semester—du kan chill hemma skuld-fri. Fånga upp de filmer du har missat, spela PlayStation, eller bara binge en ny show på Netflix. Lita på mig, du kommer att njuta av det lika mycket som din tid borta.

Lita på mig, nästa gång du är borta, ta en extra ledig dag hemma efter. Du kommer att älska det.