Jag kommer att Sakna den Bixby-Knappen på din Galaxy Note 10 (Men Inte för Bixby)

0
123

Den nya Galaxy Note 10 design gör sig av med Bixby-knappen. Jag kommer att missa det—jag älskar Bixby knappen på min Not 8. Även om jag aldrig använder det för Bixby.

Säga vad? Låt mig förklara. Medan Samsung verkligen hoppas att kunderna kommer att använda sin röst assistent Bixby, det har de inte—på Android, är de som är benägna att använda någon röst assistent vid alla kommer att använda Google Assistant (även känd som “Okej Google.”) Ingen jag känner använder Bixby. Om det inte vore för den tunga marknadsföring under telefonen ställa upp, jag vågar säga att de flesta Samsung ägare skulle inte ens vet att den finns där.

Ingen gjorde allt detta. Samsung

Men knappen är svår att missa. Det ligger på den motsatta sidan av power-knappen på min Not 8, strax under volym rocker, i en idealisk position för ett finger för att peka på. (Eller, faktiskt, att förväxlas med power-knappen när du bara får användas till din nya pryl.) Och så phone-användare är vana att göra, jag har re-den som beslöt det, med hjälp av denna praktiska app i Play Store. Det är något som skett genom att mixtra Galaxy ägare sedan Bixby knappen först dök upp på Galaxy S8.

I stället för att aktivera Samsung är besvärligt och questionably-användbara Bixby launcher, denna mitt-i-mellan-appen låter mig starta andra program eller använda ett gäng andra verktyg. För närvarande, jag har mina ställa upp så här:

  • Enda tryck: hide navigation och anmälan bar för fullskärm apps
  • Dubbla tryck: spela upp eller pausa musik
  • Lång tryckning: aktivera LED-ficklampa

Jag fick idén från att granska telefoner som Samsungs Galaxy linje som är Aktiv. Super-Aktiv och tuff Rugby telefoner hade en extra knapp långt före Galaxy S och Observera gjorde, och de ingår alternativ som de jag beskrivit ovan. Programmering en extra knapp för ett ofta använt funktionen är inte en ny idé i mobile design—jag tydligt minns remapping “röst anteckning” knappen på min Palm Tungsten T3 för att lansera sin RealPlayer MP3-program.

Det buller som du just hört var grå hårstrån som sprider sig genom mitt skägg.

Andra möten med överflödiga men användbara knappar: Galaxy S7 Aktiv, Tungsten T3. Android Police/Palm

Jag har kommit att förlita sig så mycket på detta extra knapp i min dag-till-dag smartphone använda att jag missade det dyrt när jag provade den Pixel 3, sport bara den vanliga ström-och volym knapparna. Jag lyckades snickra ihop en liknande ställa upp med dubbel – och lång-pressar på volym rocker, men det var inte ens i närheten så praktiskt. Jag var glad att ha den tillbaka på Not 8.

Detta och andra liknande appar för re-purposing den Bixby knappen tjäna som ett bra exempel på oavsiktlig design. Det är samma sak som hände med LED-kameran blinkar på telefoner: ursprungligen ingår att göra upp för små, dim kamera öppningar, flash är nu en de facto “ficklampa.” (Slå upp i den här artikeln—du märker inte ens att jag kallade det “LED-ficklampa” i stället för kamerans blixt, gjorde du?) Dito för en framåtvänd kamera, som har ersatt en kompakt eller hand spegel i många en handväska. Vem kan gissa vad nästa märkligt användbara sarkasm i telefonen design kan vända sig för att vara?

På Not 10, Bixby tjänsten kan endast aktiveras med rösten eller med en lång tryckning på power-knappen om du verkligen måste. Vilket i princip betyder att det är på sin långa, långsamma vägen till Samsung skrothögen. Det är en del av en bredare trend mot en snyggare, enklare enheter—Not 10 också särskilt gör sig av med hörlursuttag, som så många andra de senaste high-end-telefoner. Men ägnar en tanke åt den underbara, oavsiktliga nyttan av Bixby knappen, och hur vi kan bli bättre än vi tror genom att de har “ingen vill ha.”