Musen Vänster Klicka På Knappen Inte Fungerar? Här är Hur man Fixar Det

0
198
Tredje november/Shutterstock.kom

Även något så enkelt som att musknapp kan misslyckas. Om din mus till vänster klicka på knappen sticker ut, är inte konsekvent att svara, eller av misstag dubbel-klicka här visar ofta på en hårdvara problem med musen. Det kan vara en programvara fråga, dock.

Det är Förmodligen en hård Problem, Här är Hur Kontrollera

I vår erfarenhet, de flesta vänsterklick med musen (eller högerklicka) frågor punkt maskinvarufel. Om musen till vänster klicka på knappen fungerar inte, bara ibland svarar, av misstag “unclicks” när du drar, misclicks, eller dubbel-klick när du klickar på en gång, det är ett ganska bra tecken på att det är något fel med maskinvaran i vänster klicka på knappen själv.

Det finns ett mycket enkelt sätt att kontrollera om du har ett problem med hårdvaran eller programvaran fråga: Koppla bort musen från din nuvarande dator, anslut den till en annan dator, och testa vänster-klickar på knappen. Om du har en trådlös mus, antingen plugg dess RF-modul till en annan dator eller ansluta den via Bluetooth med en annan dator.

Om problemet är detsamma när musen är ansluten till en annan dator, du vet att du inte har maskinvaran. Om musen fungerar perfekt på en annan dator, det är en programvara problem med din nuvarande dator.

Du kan också prova att ansluta en annan mus för att din nuvarande DATOR. Den har inte samma problem? Om inte, finns det troligen ett problem med hårdvaran. Om både möss har samma märkliga vänster-klicka på frågor, det är definitivt en programvara problem med din PC.

Det kan också vara ett problem med en USB-port på datorn—om det är en trådlös mus, prova att ansluta musen till en annan USB-port. Om du har en trådlös mus med en USB-dongle, flytta dongeln till en annan USB-port.

Tänk på att vissa problem kan vara ojämn eller intermittent, särskilt om hårdvaran är bara i början för att misslyckas. Musknappen kan arbeta bra mycket av tiden och bara misslyckas ibland. Använd musen med en annan DATOR för tillräckligt länge för att bekräfta att den fungerar.

Hur man Fixar en Trasig Musknapp

Denys Kurbatov/Shutterstock.kom

Alla musknappar kommer att misslyckas om du använder dem tillräckligt. Musknapparna är dimensionerade för ett visst antal klick. Till exempel, den senaste versionen av Razer ‘ s populära DeathAdder Elite gaming mouse är klassad för “upp till 50 miljoner klick”. En billigare mus kan vara klassad för många färre klick. Efter att den fysiska mekanismen i mus-knappen slits ner, och det slutar fungera på rätt sätt.

Om musen är fortfarande under garanti, rekommenderar vi dig att kontakta tillverkaren och dra nytta av det. Bolaget ska reparera mus för dig—eller, mer troligt, att skicka dig ett nytt.

Om musen är utanför garanti, tja, kan det vara dags att köpa en ny mus. Eller, om du är villig att få händerna smutsiga, kan du försöka att reparera den själv. Den exakta processen kommer att variera beroende på din modell av musen och exakt vad är trasig. Till exempel, iFixit har en allmän guide till reparation av musknapparna. YouTube är fullt av råd för enskilda mus modeller, såsom denna guide för att åter spänna en fjäder i en Logitech Performance MX mus. Problemet kan vara enklare än det verkar—kan du bara behöver öppna mus och rensa ut lite damm att komma i väg. Vi rekommenderar att du söker din mus modell namn och “fixa till vänster klick”, “fix musknapp,” eller en liknande sökning för en del anpassad information.

Felsökning av Vänster-Klicka-Programvara

Om musen fungerar alldeles utmärkt på en annan DATOR men som inte fungerar korrekt på din, så grattis! Du kan fixa glitch. Du behöver bara ta reda på vilken programvara fråga du har.

Innan vi börjar, om du har problem med att följa dessa tips på grund av musen för att klicka på problem, kan du aktivera mustangenter genom att trycka Vänster Alt+Vänster Skift+Num Lock. Då kan du styra muspekaren från tangentbordet.

På Windows, och det är möjligt att byta din vänster och höger musknapp. Om du har gjort det, din vänster musknapp kanske inte verkar fungera normalt—den funktion som den högra, medan den högra är en funktion som vänster. Detta är avsett för vänsterhänta personer som använder en högerhänt musen.

På Windows 10, bege dig till Inställningar > Enheter > Musen. Under “Välj din primära knappen” se till att alternativet är inställt till “Vänster”. På Windows 7, gå till Kontrollpanelen > Maskinvara och Ljud > Musen och se “Växla primära och sekundära knappar” är inte markerad.

Den ClickLock funktionen kan också orsaka konstiga frågor. Med den här funktionen är aktiverad kan du trycka på musknappen och släpp det. Windows kommer att behandla mus-knappen som hålls intryckt tills du klickar på igen. Detta kan hjälpa dig att markera och dra om du har svårt att hålla musknappen nere, men det är konstigt och förvirrande beteende om denna inställning på något sätt av misstag fick påslagen och du inte är medveten om det.

På både Windows-10 och 7, gå till Kontrollpanelen > Maskinvara och Ljud > Musen. Se “Slå på ClickLock” alternativet inte är markerat här.

Det är möjligt att en hårdvara som driver frågan kan orsaka problem med att erkänna din musknapp klick också. Vi har aldrig sett det här problemet i det vilda, men det är värt att kolla. För att testa detta, öppna enhetshanteraren. Kan du göra det genom att högerklicka på Start-knappen i Windows 10 och välja “Device Manager”.

Expandera “Möss och andra pekdon” avsnitt, leta reda på musen, högerklicka på den och välj “Uppdatera Drivrutin.” Klicka på “Sök automatiskt efter uppdaterade drivrutiner”, och kommer Windows att försöka hitta nya drivrutiner som matchar musen.

Om du ser flera möss här, upprepa processen för varje.

Många andra webbplatser erbjuder en mängd olika tips för felsökning som vi tvivlar på är bra. Som alltid är det en bra idé att starta om DATORN och se om det löser problemet. Och, visst, du kan försöka att starta upp i Felsäkert Läge för att se om det finns ett märkligt problem med hårdvaran. Men att söka igenom ditt system filer för korruption förmodligen inte kommer att hjälpa.

Låt oss inse det: de Flesta vänster-klicka problem med möss är på grund av maskinvarufel. Om du har av misstag aktiverat en viss inställning i Windows, den verkliga lösningen på en vänster-klicka problem är i allmänhet att ersätta (eller reparera) musen för sig själv.

LÄS NÄSTA

  • “Netflix Föräldrakontroll Är Fruktansvärd
  • “Hur för att Se Hur Mycket RAM-minne som Finns I DATORN (och Dess Hastighet)
  • “Hur Gör Hologram Fungerar på Scen?
  • “Hur man Lägger till ett GUI till Linux Shell-Skript
  • “Varför Windows Defender Brandvägg Blockera Vissa Funktioner I Appen?