Maximera Utrymmet i Ditt Studentrum med Dessa Enkla Tips

0
79
Taesik Park/Shutterstock

Att bo i ett studenthem gäller med massor av utmaningar. Kanske du har bullriga grannar, en svår rumskompis, eller irriterande regler att följa. Men en sovsal utmaning är universell: att inte ha tillräckligt med utrymme.

Begränsat utrymme är en utmaning att ta itu med (och bor)—särskilt om du har använt till ditt eget rum eller ett stort hem. Men det finns massor av fördelar med att bo i ett litet utrymme. För en, kan du spendera mindre tid på städning eftersom, tja, det är inte mycket att städa! Och du kommer inte att spendera så mycket pengar på nya grejer eftersom du inte har någonstans att lägga den. Över tid, du kanske tycker även du tycker om att bo i ett litet utrymme.

Några smarta organisatoriska val som kan göra en liten rummet känns mycket större. Här är hur att maximera utrymmet i ditt studentrum eller lägenhet, så det känns söt, mysig och stilren.

Maximera Utrymme I Höjdled

En av de viktigaste utmaningarna av att bo i en sovsal är att du inte kan skada rummet på något sätt. Detta omfattar vanligtvis inga hål i väggarna, så att du inte kan hänga hyllor. Du kan dock fortfarande maximera din vertikalt utrymme på andra sätt.

Leta efter stapling hyllor och lådor som sträcker sig så högt som möjligt. Du kan också ställa lagring behållare på toppen av en byrå eller på golvet i garderoben. Se bara till att allt tall är också stabil—du vill inte att det ska falla på toppen av att du (eller någon annan).

Skapa Under-Sängen-Förvaring och Våningssäng Upp

Utrymmet under sängen är ett bra ställe att förvara saker. Du kan få fack och lådor som är särskilt utformade för att passa under en säng. Se till att de är lätt att dra ut så att du kan nå allt inuti.

Du kan även justera höjden på många sovsal sängar. Ju högre du kan höja din, desto mer utrymme du har under den. Du kan också köpa säng risers för att ge dig mer under-the-bed utrymme.

Också, om du kan våningssäng i din säng, det är en ganska bra hacka! Det låter dig lagra fotavtryck av en hel säng under en annan och frigöra mer golvyta.

Överväga en rumsavdelare

Dessutom minimalt med utrymme, om du har en rumskompis, du kan hitta den brist på integritet är också en utmaning. En rumsavdelare skapar åtminstone ett sken av integritet, och många av dem har inbyggd förvaring. En bokhylla som gör en fin rumsavdelare och kan också hålla en del av dina saker.

Köp en Dörr Arrangör

Varje dörr i ditt studentrum kan bli ett utrymme med en enkel hängande arrangör. Dessa hänger från toppen av dörr och ha korgar eller krokar för att hålla skor, rengöringsmedel, eller något annat som passar. Det ger dig också med några krokar för jackor och halsdukar eftersom, som tidigare nämnts, att du förmodligen inte kan sätta hål i väggarna.

Du använder mindre dörr arrangörerna på dörrar skåp för att förvara mindre föremål, som smycken eller toalettartiklar.

Använd en Dusch Caddy

Med en dusch caddie kan du hålla din personliga vård anordnas. Om du är lycklig nog att ha en egen dusch, hänga din caddie i det för att spara utrymme i badrummet.

Om du har att vandra till en gemensam dusch, en dusch caddie gör det enkelt att ta dina saker med dig, men håll det anordnas när det är i ditt rum.

Prova Självhäftande Lösningar För Lagring Av

För att hänga saker på väggen utan att skada den, du kan köpa avtagbar självhäftande krokar. De kan inte hålla en hel del i vikt, men du kan använda dem för att hänga mindre föremål eller ett konstverk att pryda ditt utrymme.

Du kan också köpa självhäftande caddies att hänga på väggar, dörrar skåp, eller var som helst du behöver lite mer förvaringsutrymme.

Bli Kreativ med Din Garderob

Du kan få plats med mer grejer i din garderob med denna supercool hanger hack från Brit + Co. Du lägger bara en längd på kedja från en S-krok över stången i garderoben och sedan använda länkar i kedjan för att hålla flera hängare. Detta gör att du kan maximera vertikalt utrymme även inuti din garderob.

Sätta Dina Hyllor till Arbete

Om ditt studentrum har inbyggda hyllor, eller om du använder den bärbara dem, du kan maximera utrymmet där också. Försök att stapla dina böcker horisontellt snarare än vertikalt. De tar upp mindre utrymme och gör att du kan använda full höjd på hyllan.

Du kan också köpa stapelbara lådor för dina hyllor för att förvara mindre föremål organiserad och göms undan, och de kommer att göra ditt utrymme ser mindre rörigt.

Om du maximera litet utrymme i ditt studentrum, det kan hjälpa dig att känna dig gladare, mer fokuserad och mindre stressad. Du kommer också att vara beredd när det är dags att flytta in i en lägenhet.

För mer organisation idéer, kolla in vår guide för att organisera dina bokhyllor!