XYZprinting da Vinci Nano: EEN 3D-Printer voor Beginners

0
86

Waardering:
7/10
?

 • 1 – Absolute Hot Afval
 • 2 – Sorta Lauw Afval
 • 3 – Sterk Gebrekkig Ontwerp
 • 4 – Aantal Pro ‘ S, Veel Nadelen
 • 5 – Resultaten Onvolmaakt
 • 6 – Goed Genoeg om te Kopen Op de Verkoop
 • 7 – Grote, Maar Niet De Best-In-Class
 • 8 – zeer goed, met Enkele Voetnoten
 • 9 – Shut Up And Take My Money
 • 10 – Absolute Design-Nirvana

Prijs: $230

Kopen op Amazon

 

Hier is Wat We Willen

 • Goedkoop
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Komt met 3D-Modeling software
 • Compact en licht
 • Verwisselbare glazen bouwen plaat

En Wat We niet

 • Eerste installatie en het doorlopende gebruik behoeften toezicht van een volwassene
 • Traag
 • Vereist gepatenteerde vezel
 • Middelmatige documentatie

Wilt beginnen met 3D-printen, maar bang dat het te ingewikkeld? De da Vinci Nano van XYZprinting maakt het eenvoudig! En, net onder de $230, het is een betaalbare manier aan de slag met 3D-printing. Gewoon verwachten te wachten op uw afdrukken.

Het is Niet een broodbakmachine!

Het verkrijgen van de Nano instellen is niet moeilijk, maar enige montage nodig. De printer ziet er een beetje uit als een kleine broodbakmachine en heeft ongeveer dezelfde grootte als een grote broodrooster. Het meet 11 x 13 x 14 cm en weegt 10 kilo. In de doos zijn de printer zelf, een doorschijnende koepel voor de top, en een set van tools die is voorzien van een schraper en een aantal hulpmiddelen voor het reinigen.

Een kort stuk van de dunne buis, een zogenaamde Bowden buis, is ook opgenomen. Het staat de gloeidraad te voeden makkelijker en minimaliseert storingen. De gloeidraad is het plastic touwtje ingevoerd in het verwarming element (een zogenaamde extruder), gesmolten, en de afgezette laag voor laag op te bouwen het object dat u wilt afdrukken. De da Vinci Nano wordt geleverd met een starter spoel van dit PLA plastic draden.

Ook zijn er drie grote tape pads. Tijdens de setup, verwijder de plakstrip van de pad en breng het aan de afneembare glazen bouwen plaat. Het bouwen plaat is waar het object dat u wilt afdrukken gemaakt van de verflaag van de gesmolten gloeidraad.

De Nano accepteert PLA, dat is een biologisch afbreekbaar plastic. Het is niet zo sterk als het ABS-plastic dat sommige andere 3D-printers kunnen gebruiken. Dit is omdat het bouwen van de plaat is niet verwarmd, en ABS vaak vervormingen aanzienlijk wanneer wordt afgedrukt op een onverwarmde print bed. De da Vinci Nano is het volgende vereist een eigen filament alleen beschikbaar van de verkoper. De chip in de spoel hub houdt de sporen bij van hoeveel filament blijft, dat is handig. Het nadeel is XYZprinting de gloeidraad aanzienlijk duurder dan generieke merken. Bijvoorbeeld, een 600 gram spoel van PLA XYZprinting filament is ongeveer $23. Een spoel van 1 kg generieke PLA is ongeveer $20 en geeft je bijna twee keer zo veel.

Het bouwen plaat is een klein blad van glas, en XYZprinting niet lijkt te bieden vervangingen, dus laat het niet vallen! Het meten van 4,9 x 4,9 cm, dit is vergelijkbaar met de grootte van de vele andere sub-$500 3D-printers. De tape die u plaats op het bouwen plaat is ontworpen om te zorgen voor een betere hechting voor het object dat u wilt afdrukken. De documentatie waarschuwt dat als de kamer is lager dan 77 graden, is het waarschijnlijk een goed idee om het toepassen van een dunne laag lijm kleven, zoals Elmer ‘ s School Lijm, om de tape. Ik heb gebruik gemaakt van een lijmstift en schoon te bouwen plaat daarna.

U hoeft alleen de drie bouwen plaat banden met de Nano. Wanneer deze slijten (en zij zullen), kunt u dekking van de plaat met blauwe schilderstape—ik heb al betere resultaten met de 3M merk dan met generieke medicijnen.

Het glas bouwen plaat bedekt met tape om te helpen de print object vasthouden aan het oppervlak. Ted Needleman

Als je eenmaal hebt het bouwen plaat bedekt, de rest van de assemblage gaat net zo snel. De Bowden-buis wordt geschoven in de achterkant van de extruder, voorzien van schroefdraad door een gat in de koepel van de top, en gedrukt in de top van de feeder-mechanisme. Op dit punt, je hebt om online te gaan, de printer registreren en download de software die u nodig hebt om het te gebruiken.

Het ontwerp vermindert de ruis, maar belemmert het zicht.

De Nano ‘ s ontwerp is slim en, hopelijk, houdt jonge handen uit de buurt van hete onderdelen (zoals de extruder), en vallen de warme lucht binnen in de printer, zodat de gloeidraad stokken beter en koelt zonder vervormingen. Het doet deze dingen vrij goed, voor het grootste deel.

Zowel de koepel en de front flip-up de deur zijn doorschijnend plastic met tal van kleine gaatjes (je wilt niet om te houden van de warmte in de printer). Terwijl deze onderdelen dienen hun doel, het probleem is dat ze bijna ondoorzichtig. Dit maakt het onmogelijk om de voortgang van de bouw zonder optillen van de deur om een af en toe een kijkje of proberen te kijken door de kleine opening aanwezig bij de voordeur is naar beneden (die soort nederlagen het doel van het ontwerp).

Drop, Klik, Print

Het gebruik van de printer als u eenmaal hebt gemonteerd is het niet moeilijk, maar de software is misschien een beetje verwarrend in het begin. Download de XYZMaker Suite-software van de site van de verkoper, en het vereist dat u een account aanmaken.

Zodra u het installeren en starten van de Suite, kunt u misschien een beetje in de war, omdat alleen de twee meest linkse opties van toepassing zijn op de Nano (de anderen zijn voor andere XYZprinting modellen). Wellicht bent u geïnteresseerd in het ontwerpen van uw eigen prints met XYZmaker, maar XYZprint is wat je gebruikt om te produceren objecten.

De da Vinci Nano wordt geleverd met een Suite van software, maar de Graveur en Scanner opties zijn niet beschikbaar op dit model.

Terwijl de XYZmaker software maakt het relatief eenvoudig om je eigen modellen, hoeft u niet vanaf nul te beginnen of doen het ontwerpen zelf. Er zijn duizenden afdrukbare modellen die u gratis kunt downloaden. De eerste plaats die je zou willen om te controleren is Thingiverse. Als u niet kunt vinden wat u zoekt er, een snelle Google-zoekopdracht zal waarschijnlijk ontdekken iets dicht. XYZprinting heeft ook een uitgebreide gallery van gratis modellen die u kunt downloaden.

De software die het scherm is eenvoudig. Met de knop Importeren brengt in uw model en zet het op het bouwen platform.

Wanneer u bent klaar om af te drukken, klikt u op de knop Importeren om het model op te bouwen platform.

U kunt dan gebruik maken van het verborgen menu ‘ s om te vergroten, verkleinen of roteren. U kunt ook het fine-tunen van laag formaat, print snelheid en resolutie. Een menu wordt geopend wanneer u klikt op de “Algemeen” – veld op de linkerkant van het scherm.

Klik op het Algemene icoon te fine-tunen van afdrukinstellingen.

Om toegang te krijgen tot de andere verborgen menu, klikt u op het object.

Klik op het object opent een submenu waarin u kunt de grootte en het wijzigen van het object weergeven.

Wanneer u begint met afdrukken, geeft de software u de geschatte bouwtijd. Ik vond dit om redelijk nauwkeurig te zijn en, voor bijna alle prenten die ik heb geprobeerd, traag als stroop.

Het print proces is vergelijkbaar met andere 3D-printers: u klikt op de knop Afdrukken en gaan. Een klein knipperend lampje op de linker rand van de printer vertelt u de status van de printer. Het kan ook gebruikt worden om annuleer de afdruktaak als u een storing, of de print object niet voldoet aan de op te bouwen platform.

De da Vinci Nano 3D printer in actie. Ted Needleman

In plaats van te proberen om te werken binnen de benauwde grenzen van de Nano interieur, kunt u het bouwen plaat uit de printer aan het einde van een oplage. Dit maakt het makkelijker voor het verwijderen van de print.

De sleepboot aan de linkerkant gedrukt op de da Vinci Nano; de sleepboot aan de rechterkant werd gedrukt door een Monoprice Voxel. Ted Needleman

In de foto hierboven, de Benchy (een populaire 3D-print benchmark object) aan de rechterkant werd afgedrukt op een $400 Monoprice Voxel. De gele Benchy werd gedrukt op de da Vinci Nano. Hoewel beide zijn redelijk goed is afgedrukt, als je goed kijkt, zie je het dak op de juiste tug is gladder dan het dak op het gele. De schoorsteen op de rode Voxel print is ook gladder dan afgedrukt op de Nano. Maar de Voxel verkoopt voor twee keer de prijs van de Nano, zodat de iets fijnere details is geen verrassing. Gezien de Nano ‘ s prijs, de prints zijn aanvaardbaar.

Eenvoudig, Maar Niet Gemakkelijk

Terwijl de da Vinci Nano is gericht op beginners (en, gezien zijn schattige uiterlijk, een jongere generaties), 3D printen nog niet gekregen om het punt waar het een hands-free proces. Ik onderging verschillende invoer verhelpen tijdens mijn test, en de documentatie is niet erg duidelijk over het oplossen van dit of extruder problemen. Als je een beetje ervaring, het is niet moeilijk om deze op te lossen gemeenschappelijke problemen, en er is een grote online gemeenschap dat is wel handig als je in een muur lopen. Met 3D-printers, is er een relatief aanzienlijk bedrag van mislukte prints—het is gewoon de aard van de huidige technologie.

Een inleiding tot 3D-printen, het da Vinci Nano is een goede leerervaring. Het is niet perfect, dat wel. Als je bent net begonnen met 3D printing, de prijs en makkelijk-te-gebruiken software, zijn een grote stimulans. Echter, als u een meer ervaren gebruiker, een printer in de $500 tot $700-reeks zou waarschijnlijk meer naar uw wens. Een model aan dat de prijs zal worden sneller, mogelijk een grotere bouwen plaat, en geven u meer filament opties.

Beoordeling: 7/10
Prijs: $230

Kopen op Amazon

Hier is Wat We Willen

 • Goedkoop
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Komt met 3D-Modeling software
 • Compact en licht
 • Verwisselbare glazen bouwen plaat

En Wat We niet

 • Eerste installatie en het doorlopende gebruik behoeften toezicht van een volwassene
 • Traag
 • Vereist gepatenteerde vezel
 • Middelmatige documentatie